Zbliżamy się do Kamenicy , która jest jedyną na Adriatyku plażą pochodzenia wulkanicznego:
Niestety nie wiem jak wygląda zejście do tej plaży , bo na polance za zagajnikiem dopadają nas gzy
Szybko robię zdjęcia i robimy odwrót
Wracając z tego krótkiego rekonesansu robię zdjęcie miejsca potencjalnego ukrycia skarbu dla Kateriny
A tym czasem na plaży robi się egzotycznie
Katerina napisał(a):travelZbliżamy się do Kamenicy , która jest jedyną na Adriatyku plażą pochodzenia wulkanicznego:
Hmm, jest jeszcze plaża wulkaniczna na wysepce Brusnik...
No i na Jabuce, ale mało kto się tam kąpie
Niestety nie wiem jak wygląda zejście do tej plaży , bo na polance za zagajnikiem dopadają nas gzy
Szybko robię zdjęcia i robimy odwrót
Dojście droga wodną ... (dla mnie lajtowe, łatwiejsze od drogi lądowej)
... no i po skarpie Tu akurat powrót, w dół dużo łatwiej
We wrześniu będzie bardziej egzotycznie
[/quote]Izo, ale cudo ustrzeliłaś - na ostatnim zdjęciu
Ewidentnie świadczą, że Vis jest hippi a już na pewno Komiža:)travel napisał(a): ... A tym czasem na plaży robi się egzotycznie
...
Extratravel napisał(a): ......
gusia-s napisał(a):Ten "cygański" obóz nad Kamenicą,
oraztravel napisał(a): ... A tym czasem na plaży robi się egzotycznie
Ewidentnie świadczą, że Vis jest hippi a już na pewno Komiža:)
To chyba jakiś zagubiony uczestnik zeszłorocznego Goulash Festival
Extratravel napisał(a):
Czemu nie wszak źródełko wody pitnej miał w pobliżu a to do życia niezbędnetravel napisał(a):gusia-s napisał(a):To chyba jakiś zagubiony uczestnik zeszłorocznego Goulash Festival
I całą zimę spędził zahibernowany w namiocie
Czekam z niecierpliwością na doniesieniatravel napisał(a):Jak się dowiesz pod jaką banderą przypłynęło to cudo to spadniesz z krzesła
Habanero napisał(a):Mega piękna plaża
Jestem ciekaw jak wygląda w lipcu i sierpniu.
travel napisał(a):Ukrop, patelnia, smażalnia
Tak można określić to co dzieje się w słońcu.
Trochę mnie to przeraża , bo wiem ,że przy takiej aurze przez kolejny tydzień nie ruszę się z plaży
travel napisał(a):Za tymi skałkami znajduję małą plażyczkę i jej właścicielkę, która nie przejmuje się tym ,że każdy idący na Kamenicę doskonale ją widzi.
travel napisał(a):Niestety nie wiem jak wygląda zejście do tej plaży , bo na polance za zagajnikiem dopadają nas gzy
travel napisał(a):Po siedemnastej na horyzoncie dostrzegam coś takiego
travel napisał(a):Aż się tego boję....ale w razie czego jest jeszcze drugi jeszcze koniec Komižy i plażyczka koło skałki z okienkiem
travel napisał(a):[
i znowu plaża Habanero
Habanero napisał(a):Mojej nie znalazłeś
Tu jest https://www.google.pl/maps/@43.3887728, ... a=!3m1!1e3
Powrót do Nasze relacje z podróży