Ależ ucztę botaniczną nam zafundowałaś
Nigdy nie było mi dane oglądać kapary na krzaczkach, bo we wrześniu już ich nie ma
travel napisał(a):Nie wiem co to jest , ale myślę ,że nasz forumowy botanik -Gusia na pewno napisze co to jest.
GUSIU GDZIE JESTEŚ
Katerina napisał(a):Ależ ucztę botaniczną nam zafundowałaś
Nigdy nie było mi dane oglądać kapary na krzaczkach, bo we wrześniu już ich nie ma
maslinka napisał(a):travel napisał(a):Nie wiem co to jest , ale myślę ,że nasz forumowy botanik -Gusia na pewno napisze co to jest.
GUSIU GDZIE JESTEŚ
Ja chyba wiem To mimoza
Dla potwierdzenie :
https://www.globtroter.pl/zdjecia/24353 ... imozy.html
travel napisał(a):To dlaczego w pewnej piosence mimozami jesień się zaczyna
To dlaczego w pewnej piosence mimozami jesień się zaczyna
gusia-s napisał(a):Jestem ale zagoniona.
Tak to mimozy ale te kulki to są właśnie pączki kwiatów i to one są częścią jadalną (owocem) kapara. Po rozwinięciu się w kwiaty już nie nadają się do jedzenia.
Dokładnie to samo miałam napisać....gusia-s napisał(a):Nie wiem co się czepiasz tych zdjęć plaży, bez słońca też bardzo ładnie się prezentuje
piekara114 napisał(a):Dokładnie to samo miałam napisać....gusia-s napisał(a):Nie wiem co się czepiasz tych zdjęć plaży, bez słońca też bardzo ładnie się prezentuje
travel napisał(a):Dojeżdżamy do ronda w Supetarze i skręcamy w pierwszy zjazd w kierunku Sutivanu.
A tu po lewej stronie wyrasta przed nami olbrzymi niewykończony budynek. Pewnie kolejny supermarket, który będzie widoczny z promu
su-petar napisał(a):Intuicja Cię nie zawiodła Tommy przeniósł się pod Konzuma
Katerina napisał(a):su-petarPiękne zdjęcia,karramba pozdrawiam
Tego słowa mi brakowało (bračowało)
gusia-s napisał(a):...
Nie wiem co się czepiasz tych zdjęć plaży, bez słońca też bardzo ładnie się prezentuje