Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dwa tygodnie - dwie miejscowości

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
pancezary
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancezary » 30.10.2021 22:52

No właśnie takie pytanie chciałbym Wam zadać. Jak to wygląda z Waszej strony? Mamy standardowy 2 - tygodniowy urlop i zawsze staraliśmy się po pierwszym tygodniu zmieniać miejsce zakwaterowania (np. pierwszy tydzień Orebić a drugi Peroj). Jeździliśmy tak x razy i teraz o zgrozo :evil: :evil: :evil: Żona wymyśliła, żebyśmy pojechali do Grecji lub Turcji. No nie żeby mi się tam nie podobało, ale strasznie mnie po raz kolejny cięgnie do CRO. Ratujcie ludzie!!!!
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 30.10.2021 23:10

Warto posłuchać żony i jechać do Grecji :mrgreen: Też możesz mieć 2 miejscówki. Wszystko jest do ogarnięcia. A nowe doświadczenia bezcennne.
Ja w Grecji przepadłam, a myślałam, że to niemożliwe, że Cro nic nie przebije, a jednak... 14 pobytów w Cro (2000r, a od 2009 systematycznie) , a od 2016 jak poznałam Grecję byłam już tam 8 razy i dalej ogromny niedosyt.... Grecja jest bardzo, bardzo różnorodna, a zabytki najwyższej klasy....
pancezary
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancezary » 30.10.2021 23:37

Biorąc pod powierzchnię Grecji, to chyba w dwa tygodnie nie dam rady... 2 dni tam, 2 dni do domu... I 2 miejscówki??
naszastruga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 31.10.2021 09:15

pancezary napisał(a):No właśnie takie pytanie chciałbym Wam zadać. Jak to wygląda z Waszej strony? Mamy standardowy 2 - tygodniowy urlop i zawsze staraliśmy się po pierwszym tygodniu zmieniać miejsce zakwaterowania (np. pierwszy tydzień Orebić a drugi Peroj). Jeździliśmy tak x razy i teraz o zgrozo :evil: :evil: :evil: Żona wymyśliła, żebyśmy pojechali do Grecji lub Turcji. No nie żeby mi się tam nie podobało, ale strasznie mnie po raz kolejny cięgnie do CRO. Ratujcie ludzie!!!!

Jazda do Turcji to jednak spory kawałek dalej, jeśli chcecie jechać gdzieś na wybrzeże egejskie. Do tego granica, w sezonie zwykle mocno zatłoczona. Trzeba liczyć minimum dwa pełne dni podróży w każdą stronę. Przy 2 tygodniach urlopu może być ciężko. Chyba że założycie 10 dni pobytu w Turcji.

Mogę polecić nasze rozwiązanie. 8-9 dni w Grecji i wracając 4-5 dni nad jeziorem Ohrydzkim w Macedonii. Przepiękne miejsce.

A jeśli wyłącznie Grecja, to np. tydzień na Pelionie i tydzień na Halkidikach albo na Thassos.

W 16 dni spokojnie można ogarnąć. Doradzam jednak wziąć dzień czy dwa urlopu więcej, na nieprzewidziane wypadki i po prostu aby "odparować" po powrocie.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 31.10.2021 12:54

2 tygodne to 16 dni kalendarzowych. Nie wiem skąd startujesz, ale trzeba przyjąć 2 dni na dojazd i powrót i wtedy masz po 6 dni na miejscu lub 10 dni na odpoczynek i na powrocie np pobyt w okolicy Meteorow. Opcji jest naprawdę sporo.
A korki na granicy można ominąć przy dobrym zaplanowaniu trasy i dat jazdy. Najgorzej jest w sierpniu, w lipcu duzoooo lepiej, i standardowo nie w weekend jazda. Szczegóły bardzo dokładne znajdziesz na greckim forum.
pancezary
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancezary » 07.11.2021 00:37

Urlop jest standardowy, zaczyna się w sobotę i chciałbym go na maksa wykorzystać, ale znajomi parę lat temu jechali do Albanii w weekend i na granicy (węgiersko-serbskiej lub serbsko-macedońskiej) stali 6 godzin - trochę boję się tych granic.
No ale faktycznie zaczęliśmy się nad tą Grecją zastanawiać, tyle, że w jednym miejscu - musiałaby by być petarda, żeby można było poleżeć na jakiejś spokojnej plaży i coś zobaczyć. Oczywiście dojazd samochodem. Do tej pory byliśmy na Thassos, który objechaliśmy i obeszliśmy wzdłuż i wszerz i na Kefalonii.
Chorwackie miejscowości już na te dwa tygodni chyba wybrałem.
Chyba wolałbym wybiearać nowy samochód :roll:
pancezary
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancezary » 07.11.2021 00:38

Startuję z centrum PL :)
pancezary
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancezary » 07.11.2021 00:47

naszastruga napisał(a):
pancezary napisał(a):No właśnie takie pytanie chciałbym Wam zadać. Jak to wygląda z Waszej strony? Mamy standardowy 2 - tygodniowy urlop i zawsze staraliśmy się po pierwszym tygodniu zmieniać miejsce zakwaterowania (np. pierwszy tydzień Orebić a drugi Peroj). Jeździliśmy tak x razy i teraz o zgrozo :evil: :evil: :evil: Żona wymyśliła, żebyśmy pojechali do Grecji lub Turcji. No nie żeby mi się tam nie podobało, ale strasznie mnie po raz kolejny cięgnie do CRO. Ratujcie ludzie!!!!

Jazda do Turcji to jednak spory kawałek dalej, jeśli chcecie jechać gdzieś na wybrzeże egejskie. Do tego granica, w sezonie zwykle mocno zatłoczona. Trzeba liczyć minimum dwa pełne dni podróży w każdą stronę. Przy 2 tygodniach urlopu może być ciężko. Chyba że założycie 10 dni pobytu w Turcji.

Mogę polecić nasze rozwiązanie. 8-9 dni w Grecji i wracając 4-5 dni nad jeziorem Ohrydzkim w Macedonii. Przepiękne miejsce.

A jeśli wyłącznie Grecja, to np. tydzień na Pelionie i tydzień na Halkidikach albo na Thassos.

W 16 dni spokojnie można ogarnąć. Doradzam jednak wziąć dzień czy dwa urlopu więcej, na nieprzewidziane wypadki i po prostu aby "odparować" po powrocie.

Nawet w najdziwniejszych snach nie myślałem o tym, żeby jechać do Turcji samochodem :D :D
Thassos znam jak własną dzielnię :wink: ale szczerze mówiąc zainteresowała mnie ta Macedonia. Chodzi o to, żeby zobaczyć coś po drodze do Grecji, a może tam zostać na cały pobyt?? Możesz coś więcej napisać?

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone