Tak sobie pomyślałam,że wtrącę tu jeszcze parę słów o namiotach Vacansolei no i związanych z nimi kosztach (wiem ,że jest taki wątek na forum).Ja też ,przed wyjazdem szukałam usilnie informacji o ustawieniu,wyposażeniu i funkcjonowaniu tych zielonych namiotów.Może ,komuś się przyda.
Wymiary
namiotu Navajo,bo takim nazewnictwem operuje Vacansolei 5m x 5 m
4 okna , (otwierane 2 boczne).Przy większym upale może być tu naprawdę gorąco,dlatego polecam zabrać wentylator.My nie mieliśmy,bo i temp były do 30 st ,a nie 40 st jak w lipcu
W środku stół i 4 krzesła ogrodowe,przed namiotem stół i 2 rozkładane fotele-leżaki,parasol,suszarka do ubrań
Szafki kryją kompletne wyposażenie:3 nierdzewne garnki,wielgaśną teflonową patelnię,komplet po 6 szt talerzy obiadowych gł i płyt.,termos,czajnik,dzbanek do kawy,noże,łyżki,widelce,łyżeczki,otwieracz do konserw,do wina, kieliszki do wina,kieliszki do jajek,łopatki do sałatek,do krojenia sera,trzepaczkę do jajek,kanister na wodę,miski do mycia,kubełek,szczotkę i szufelkę,szmatki do podłogi ,lusterko,panel elektryczny na 4 gniazdka(wiec warto mieś jeszcze swój przedłużacz),2 lampy wiszące,kuchnia gazowa 3 palnikowa chyba wzystko
W namiocie 3 sypialnie, zasuwana szafa z wieszakami na ubrania.Miejsc do spania dla 6 osób(4 dorosłych i 2 dzieci ),jedno łóżko podwójne(małżeńskie),4 pojedyńcze(2 sa o 10 cm krótsze i są wysuwane )na każdym materac piankowy.Odchodzi kwestia dmuchania materacy do spania jak przy tradycyjnym wyjeździe!
Duża lodówka załatwia sprawę przechowywania mięsa,nabiału czy chłodnego piwa...Tu jeszcze " kilka" rzeczy przywiezionych z Polski na start...Zamrażalnik świetna sprawa do lodów i lodu.
Koszt tego namiotu to 98 zł w tym terminie w jakim byliśmy.98 x 4 noce wyszło 392 zł 10% rabat 352,80
tyle zapłaciliśmy za jak dla mnie "luksus" nie rozkładania i składania własnego namiotu,który nie raz przyszło nam przy deszczu rozkładać czy wręcz składać przy ulewie w Budapeszcie,kiedy zalewało nas i po 2 dniach "w okopach" skapitulowaliśmy mówiąc -NIGDY WIĘCEJ!
Gdybyśmy przyjechali z własnym namiotem koszt w tym terminie na kempingu Sobec to 32 E czyli ok 130 zł .Wiec ja uważam ,że warto!!!z Vacansolei.
przynajmniej po i przed sezonem wysokim
A w umowie jest jeszcze mowa o kaucji 100E jaką trzeba w nieść (oczywiście zwrotna),od nas żadnej kaucji rezydent nie pobierał,mało tego pożegnał się z nami dzień przed wyjazdem nie robiąc żadnej inspekcji namiotu.
Ale to był Holender,a oni jednak ufają ,że wszystko zostanie czyste i całe...bo tak są nauczeni...