Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"Dwa razy gratisy i rachunek proszę" czyli MAVARSTICA 2014

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mysza73
Weteran
Re: "Dwa razy gratisy i rachunek proszę" czyli MAVARSTICA 20

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 07.10.2014 08:34

Potter napisał(a):
mysza73 napisał(a):...ale mam nadzieję, że zobaczę na nich Ciebie w bikini oraz bez :mrgreen: ,
mam to przecież obiecane "na piśmie" :oczko_usmiech: :smo: .

Ależ oczywiście ... Tylko żebyś potem sama nie prosiła o założenie blokady :twisted: ...

Dobra, dobra :roll: ,
przecież Ty wszystko widzisz odwrotnie :smo: ,

"wyrzeźbiły" mi się i nie widzę nigdzie seksownej blondi w bikini, że o "bez" nie wspomnę :roll: ,
panicz Potter w bikini się nie liczy :evil: .
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 07.10.2014 10:12

Spóźniona, ale też jestem :)
Świetnie piszesz. Apartman bardzo fajny, piękny widok z niego. No i blisko do plaży, to najważniejsze :) A podjazd wymiata ;) Pozdrawiam i czekam na c.d. :)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 07.10.2014 10:21

Potter napisał(a):Obrazek

Obrazek

O. Tę plażę znam baaardzo dobrze :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 07.10.2014 10:27

mysza73 napisał(a):ale mam nadzieję, że zobaczę na nich Ciebie w bikini oraz bez :mrgreen: ,

8O :twisted:

:mrgreen:

... bo słowami tego wyrazić nie potrafię :oczko_usmiech:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.10.2014 10:44

Roxi napisał(a):
mysza73 napisał(a):ale mam nadzieję, że zobaczę na nich Ciebie w bikini oraz bez :mrgreen: ,

Ja czekam na potwierdzenie słów na piśmie obrazem :oczko_usmiech:
wukor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wukor » 07.10.2014 11:03

Janusz Bajcer napisał(a):
Roxi napisał(a):

Ja czekam na potwierdzenie słów na piśmie obrazem :oczko_usmiech:

Ale się rozochocili :wink: :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.10.2014 11:07

Wojtuś też oczkiem mruga :wink: :mrgreen:
wukor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wukor » 07.10.2014 11:09

Jak szaleć to szaleć :mrgreen:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 07.10.2014 11:34

Oj Andzia, Andzia, martwiłaś się, że będzie nudno :roll: ,
widzisz jaką Ci widownię przyciągnęłam :mrgreen: ,

pogrzebię jeszcze w tych smsach, co Ty mi tam jeszcze obiecałaś :oczko_usmiech: :smo: .
Skooter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skooter » 07.10.2014 11:55

Witam. Zapowiada sie wszystko kuszaco ! Zasiadam i ja do czytania i ogladania . Relacja bardzo dobra i wciagajaca . Milo sie czyta i oglada . Dawaj dalej.

Pozdrav
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 07.10.2014 12:05

I ja pooglądam to Wasze Ciovo ;-)
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 07.10.2014 14:13

LUDZIE !!! :evil: :evil: :evil:
Weźcie no Wy się do jakiejś sensownej roboty !!!
Matkę dwojga (z których jedno dorosłe już niestety :roll: ) dzieci chcecie oglądać ?
Nie mogę być za to odpowiedzialna ... Moich zdjęć w bikini i bez NIE BĘDZIE !!!

Opowiem Wam za to jak to było z Trojką.

Dnia pewnego, kiedy to małżowin/sponsor był jeszcze z nami postanowiliśmy zapoznać się z możliwościami jedynej okolicznej knajpki. Początkowo wyglądało, że nie będzie źle ... W knajpce nie było ani jednego wolnego stolika... Pomyśleliśmy... nieźle ... pewnie dobrze tu karmią ..
Jako, że mąż mój do cierpliwych z pewnością nie należy poprosił właścicielkę o przyniesienie jakiegoś dodatkowego stolika co też nastąpiło ...
Usiedliśmy. Rozkoszując się pięknym przedwieczornym widokiem zatoczki zamówiliśmy białe winko, piwko i sprajcika ... Przeglądając kartę stwierdziliśmy, że nie ma w niej jednego z naszych ulubionych dań ... nie ma też pizzy ...
Zapytany o mule kelner stwierdził, że on nie wie co to jest 8O , ale zapyta w kuchni ...
Po krótkiej chwili wrócił z napojami i odpowiedzią, że niestety muli niet. No trudno. Zamówiliśmy plate dla dwojga, a młody pierś z grilla z frytkami.
Zgodnie z przewidywaniami po kilkunastu minutach pojawiły się sztućce i .... to by było na tyle ...
Po około pół godzinie zapytana o czas oczekiwania na jedzonko kelnerka powiedziała, że ona tu pracuje pierwszy dzień 8O i nie wie jakie są zwyczaje i zapyta w kuchni ... Wróciła z odpowiedzią, że lada moment, kucharz bardzo przeprasza ale ma dziś wyjątkowo dużo zamówień ... Ok. Mamy nadzieję, że warto czekać ...
Po ok. 1 godz. od naszego przybycia przy sąsiednim stoliku zaczął się ruch. Jakiś niemieckojęzyczny starszy gość ewidentnie kłócił się z właścicielką knajpki. Kobieta pokazywała mu paluszkiem konkretne pozycje w menu, niemiaszek namiętnie dodawał coś na kalkulatorku. Nie obyło się też bez wizyty obojga w kuchni. Pomyślałam sobie, że jakiś upierdliwy niemiaszek z nrd-ówka czepia się jakiś drobiazgów.

Minęło kolejnych 15 minut. Nasze żołądki ewidetnie dopominały się o swój przydział. Kelner zapewniał nas, że już, już, momencik. Zaproponował nam drugą kolejkę napoi i tak też uczyniliśmy. Jako, że wlewane były one na pusty żołądek na efekty, szczególnie w moim przypadku, nie trzeba było długo czekać :roll: ... Głupawka.
Tymczasem przy dwóch sąsiednich stolikach rozpoczął się drugi akt przedstawienia z innymi już aktorami chociaż również niemieckojęzycznymi ...
Przy jednym stoliku siedziała grupa dorosłych, przy drugim gromadka ich pociech. Dostarczone im potrawy tak przy jednym jak i drugim stoliku wywołały zmarszczenie brwi oznaczające zdziwienie ...
Dzieciakom przyniesiono 5 porcji ryb, a dorosłym 2 razy plate dla dwojga ...
Nie znam niemieckiego, ale z podniesionych głosów wywnioskowałam, że klienci nie dość, że czekali niebotycznie długo (faktycznie, byli w knajpie przed nami) to jeszcze dostali nie to co zamawiali.
Po ok. 20 minutach przyniesiono im to co chcieli czyli fryty z mięsem dla dzieci i spaghetti dla dorosłych ...

Nie ukrywam, że kilka razy chcieliśmy już opuścić lokal ale głód, szumiący alkohol i ciekawość co będzie dalej trzymała nas na miejscu ..
Po blisko 2 godzinach oczekiwania na zamówienie, kilku kolejkach różnorakich napoi pojawił się PAN KELNER i grzecznie przepraszając postawił przed nami koszyczek z chlebkiem i 1 porcję przypominającą tatar z tuńczyka z puszki mówiąc, że to są gratisy i oczywiście nie musimy za to płacić ... No łaskawca...
Wpiętroliliśmy gratisy w 2 minuty i czekaliśmy na rozwój sytuacji ...
Po 10 minutach znowu pojawił się kelner z zapytaniem czy w oczekiwaniu na zamówienie jeszcze czegoś nie potrzebujemy 8O :oczko_usmiech: 8O :oczko_usmiech: 8O :oczko_usmiech: ...
No i w tym momencie z ust męża mego padło sakramentalne: "Jeszcze raz gratisy i rachunek proszę :mrgreen: " ...
Mina kelnera w tym momencie ... bezcenna ... Powiedział, że nasze zamówienie jest już prawie gotowe, on właśnie po nie idzie, a w międzyczasie wymieni nam obrusik bo nam się niechcący jedno winko wzięło i rozlało :mrgreen: .
I tak moi kochani po ok. 2,5 godz. oczekiwania pojawiło się przed nami NASZE ZAMÓWIENIE :mrgreen: ...
Nie będę opisywać go szczegółowo bo i nie ma czego ... frytki młodego jakby rodem z Kołobrzegu pod koniec sezonu, a nasza plata dla dwojga :roll: ... daruję sobie. Zdziwiło mnie tylko, że do rybek nie dostaliśmy zwyczajowo podawanego w takich przypadkach chlebka ... Ale już nie chciało nam się wołać kelnera. Głodni byliśmy tak, że mimo wątpliwych walorów smakowych opróżniliśmy talerze w kilka minut ...
Kiedy już wycierałam usta serwetką pojawił się nasz kelner z koszyczkiem chlebka przepraszając, że troszkę się spóźnił :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...
Kiedy prosiliśmy o rachunek, dwa stoliki dalej odbywał się kolejny akt spektaklu. 2 młode dziewczyny (które przybyły do knajpy tuż po nas) otrzymawszy zamówienie, chwyciły swoje talerze w dłonie i udały się do kuchni ...
Co było dalej nie wiem, bowiem o ile na jedzonko przyszło nam czekać ponad 2 godziny, to rachunek pojawił się błyskawicznie :mrgreen: :smo: .
Puentą tej opowieści niech będzie fakt, że jakieś 3 dni po naszej wizycie w Trojce szyld z menu został z ogrodzenia zdjęty, a knajpa zamknięta ...

Obiecuję, że w następnym odcinku nie będzie już tyle pisania i pojawią się jakieś zdjęcia :papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.10.2014 14:19

Ja tam wolę takie pisanie...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 07.10.2014 14:21

Pod taka gore to ja rowerem na 3/7 podjezdzam :P :boss: 8)
Phi ;);)

Co to za przełożenie ? albo może takt ? jak np 3/4 :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 07.10.2014 14:25

Potter napisał(a):LUDZIE !!! :evil: :evil: :evil:
Weźcie no Wy się do jakiejś sensownej roboty !!!
Matkę dwojga (z których jedno dorosłe już niestety :roll: ) dzieci chcecie oglądać ?
Nie mogę być za to odpowiedzialna ... Moich zdjęć w bikini i bez NIE BĘDZIE !!!

Mimo wszystko czekamy :mrgreen: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

"Dwa razy gratisy i rachunek proszę" czyli MAVARSTICA 2014 -...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone