Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dwa pokolenia pierwszy raz w Chorwacji.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Agiska
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agiska » 29.06.2015 21:41

@anakin, @vjetar, @ołowiany - bardzo dziękuję za sugestie.

@Mikromir - czuję,że połowa moich wakacji oprze się na Twoim opisie :) dziękuję za tak obszerną odpowiedź. Zależy mi,żeby rodzice spędzili jak najlepiej czas, mam z nimi świetny kontakt więc całkowicie popieram Twoją wypowiedź na temat wakacji z rodzicami.

@wtopek - czuję że w tym terminie będę się cieszyć jeśli w ogóle znajdę jakiekolwiek kwatery ;p nie będę wybrzydzać :)

@magg5 - obiecuję,że jeśli znajdę knajpę z wystrzałowymi kolorowymi drinkami od razu poleci do Ciebie adres wraz ze zdjęciami ;)

A teraz nie pozostaje mi nic innego jak przeczesywanie internetu w poszukiwaniu kwater :) Mam nadzieję,że strona zakwaterowaniewchorwacji.pl mi pomoże. A jak wynika z Waszego doświadczenia warto pisać prywatne maile do właścicieli którzy się ogłaszają czy raczej wszyscy wystawiają się na stronach z apartamentami ?
Flacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flacha » 02.07.2015 11:52

Ja polecam Primosten do którego sam się we wrześniu wybieram albo Pakostane w którym byłem 2 lata temu. Pakostane trochę mniejsze miasteczko ale bardzo urokliwe i sympatyczne.
kasik:)
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasik:) » 02.07.2015 12:21

Według mnie wspólny wyjazd z rodzicami to fajna sprawa :)
Mogłabym powiedzieć, że moi są tacy sami jak Twoi (internet jest beee, mimo tego, że dobiegają dopiero do 45).

Już parę razy jeździliśmy razem. Zawsze bierzemy apartament (2 sypialnie, wspólna kuchnia) i nie ma żadnego problemu. Na początku zawsze robimy wszystko razem w celu zapoznania się z terenem, ale z biegiem czasu każda para podąża w swoją stronę. Oczywiście jeśli mamy ochotę wyjść gdzieś razem to to robimy i tyle :)

Spokojnie mogę zaliczyć wszystkie wakacje spędzone z rodzicami za udane. I Tobie oczywiście też tego życzę :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 02.07.2015 13:27

wtopek napisał(a):
Agiska napisał(a):Niestety mama już dawno musiała w pracy podać termin urlopu i nie możemy tu nic zmienić.
Zapowiedzieli,że beze mnie się nie ruszą poza znane sobie terytorium Polski :)
Jedziemy we 4 - rodzice i ja z chłopakiem, więc jeśli będziemy mieli ochotę spędzać czas inaczej i oddzielnie (a na pewno przyjdzie taki moment :) ) to po prostu się rozdzielimy. Muszą czuć jednak moje wsparcie a i tata na pewno chętnie porwie gdzieś mamę do tańca. Ja nie piję alkoholu więc knajpek z kolorowymi drinkami będą szukać dla nich :) I mam to szczęście, że bardzo dobrze się dogadujemy na większości płaszczyzn :)

to mimo wszystko szukajcie dwóch oddzielnych kwater ;)

wtopek daj sobie spokój z takimi radami i co cię obchodzi kto za kogo płaci ...
Jesteśmy parą w podobnym wieku co rodzice autorki, 2x była z nami dorosła córka, raz z chłopakiem a w ubiegłym roku już z mężem. Mieszkaliśmy razem i to nawet nie w apartamencie a w przyczepie kempingowej więc powierzchnia jeszcze mniejsza.
Było świetnie ... bo po prostu umiemy ze sobą przebywać co tobie może się nie mieścić w głowie.
Gdyby nie komplikacje urlopowe w tym roku pewnie również pojechali by z nami.

Agiska ... propozycja Mikromir jest bardzo fajna, szukaj lokum.
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 02.07.2015 14:05

gusia-s napisał(a):
wtopek napisał(a):
Agiska napisał(a):Niestety mama już dawno musiała w pracy podać termin urlopu i nie możemy tu nic zmienić.
Jedziemy we 4 - rodzice i ja z chłopakiem, więc jeśli będziemy mieli ochotę spędzać czas inaczej i oddzielnie (a na pewno przyjdzie taki moment :) ) to po prostu się rozdzielimy. Muszą czuć jednak moje wsparcie a i tata na pewno chętnie porwie gdzieś mamę do tańca. Ja nie piję alkoholu więc knajpek z kolorowymi drinkami będą szukać dla nich :) I mam to szczęście, że bardzo dobrze się dogadujemy na większości płaszczyzn :)

Jesteśmy parą w podobnym wieku co rodzice autorki, 2x była z nami dorosła córka, raz z chłopakiem a w ubiegłym roku już z mężem. Mieszkaliśmy razem i to nawet nie w apartamencie a w przyczepie kempingowej więc powierzchnia jeszcze mniejsza.
Było świetnie ... bo po prostu umiemy ze sobą przebywać co tobie może się nie mieścić w głowie.

bardzo lubię swoich teściów, ale z narzeczoną wybieralismy bardziej intymne i seksowne opcje wyjazdowe niż wspólna z nimi przyczepa, ostanio podrzucamy im na ich wyjazdy wnuki, sami zresztą tego chcą :)

ale co kto lubi, losowalićie kolejnośc "używania" przyczepy? :p
kasik:)
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasik:) » 02.07.2015 14:25

bardzo lubię swoich teściów, ale z narzeczoną wybieralismy bardziej intymne i seksowne opcje wyjazdowe niż wspólna z nimi przyczepa, ostanio podrzucamy im na ich wyjazdy wnuki, sami zresztą tego chcą :)

ale co kto lubi, losowalićie kolejnośc "używania" przyczepy? :p[/quote]

To już ich sprawa, prawda??!! Czy Ty zawsze musisz dorzucić te swoje niepotrzebne 3 grosze?
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 02.07.2015 14:26

wtopek napisał(a):bardzo lubię swoich teściów, ale z narzeczoną wybieralismy bardziej intymne i seksowne opcje wyjazdowe niż wspólna z nimi przyczepa, ostanio podrzucamy im na ich wyjazdy wnuki, sami zresztą tego chcą :)

myślisz, że kogoś to obchodzi jak spędzasz wakacje? nie jesteś pępkiem świata a wszędzie wsadzasz swoje dobre rady ...
wtopek napisał(a):ale co kto lubi, losowalićie kolejnośc "używania" przyczepy? :p

nie twoja sprawa, więc nie będę się przed tobą tłumaczyć jak to zorganizowaliśmy - ciekawość i wściubianie nosa tam gdzie nie trzeba to pierwszy stopień do piekła ...
daruj sobie odpowiedź ...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.07.2015 15:34

wtopek napisał(a):ale co kto lubi, losowalićie kolejnośc "używania" przyczepy? :p

Ty q...taki durny jesteś, czy celowo robisz ludziom gnój w wątkach?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.07.2015 15:42

Agiska napisał(a): A jak wynika z Waszego doświadczenia warto pisać prywatne maile do właścicieli którzy się ogłaszają czy raczej wszyscy wystawiają się na stronach z apartamentami ?

Jeżeli znajdziesz prywatną stronę właściciela, pisz śmiało.
Nie ma sensu przepłacać w agencji (która ma w cenie swoją prowizję).
Są też właściciele, którzy mają wrzucone oferty na strony agencji i nic ich w związku z tym nie interesuje, bo wszystko załatwia agencja i do niej Cię odeślą.
Ale prywatnych ofert nie brakuje, więc pisz śmiało (nawet przy użyciu translatora).
Jeżeli będą mieli coś ciekawego do zaoferowania, ze zrozumieniem nie będzie problemu.

A gdyby był, to tu jest wątek:
prosby-o-pomoc-tlumaczeniu-t9502-3585.html?hilit=pro%C5%9Bba%20o%20pomoc%20w%20t%C5%82umaczeniu
gdzie możesz wrzucić pełną treść korespondencji i ktoś Ci przetłumaczy.
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 02.07.2015 16:21

anakin napisał(a):

Ty q...taki durny jesteś, czy celowo robisz ludziom gnój w wątkach?

znasz to o wódce i zakąsce?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2015 17:30

wtopek napisał(a):
gusia-s napisał(a):
wtopek napisał(a):

ale co kto lubi, losowalićie kolejnośc "używania" przyczepy? :p

Rysio napisał(a):
wtopek napisał(a):...

Informuję Cię publicznie, że kolejny post w stylu poprzednich które tu zaprezentowałeś, oceniając innych, będzie Twoim ostatnim postem na forum.

A więc :papa:

Proszę wszystkich, aby nie komentować już postów wtopka :idea:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2015 18:09

Agiska napisał(a):Witam :)
Od kilku dni wertuję forum w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie - w którym miejscu w Chorwacji spędzić tegoroczny urlop? Jest tu tyle informacji, że zamiast usystematyzowania wiedzy mam w głowie tylko większy bałagan :) Dlatego już nawet nie proszę a BŁAGAM o pomoc, bo zwoje mi się gotują. Wasze doświadczenie jest dla mnie w tej chwili bezcenne.
Chciałabym zabrać do Chorwacji rodziców (oboje 45 lat), którzy nigdy nie byli na wczasach zagranicą. Zależy mi na miejscu które będzie dobrą bazą wypadową do wodospadów Krka oraz jezior Plitvickich. Mieście w którym będzie można pozwiedzać/poplażować się/zabawić. Docenimy wybór knajpek oraz (zwłaszcza ja ;) ) miejsc w których można potańczyć. Nie jestem fanką wylegiwania się na plaży jednak mama doceni promienie Chorwackiego słońca. Więc pół urlopu chcielibyśmy spędzić na plażingu a pół na zwiedzaniu. Wyjeżdżamy 8 sierpnia.
Nie wiem czy istnieje lokalizacja która zawiera wszystkie moje 'wymagania' ale docenię wszystkie sugestie i wskazówki.
Miłego dnia!

Witam.
Jeśli mogę coś doradzić dodatkowo, to jeziora Plitvickie zwiedzi po drodze do Cro lub w drodze do domu z noclegiem gdzieś w pobliżu.
Co do polecanych miasteczek do polecam trzy
Pakoštane - http://www.pakostane.hr/pl/info/kalendar-imprez
Primošten - http://croatia.hr/pl-PL/Destynacje/Miej ... NcNzkscFw3
Rogožnica - http://www.tz-rogoznica.hr/dogadanja/

W Primošten jest jedna z najlepszych dyskotek w Chorwacji - AURORA
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 02.07.2015 20:45

A ja nadal będę namawiał na przejechanie jeszcze około 150 km na południe.
Wrażenia wizualne jak dla mnie dużo lepsze.
Bardzo mi się podobają góry schodzące do morza.

No ale ile użytkowników tego forum tyle opinii.

Pozdrawiam.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Dwa pokolenia pierwszy raz w Chorwacji. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone