Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dużo Czarnogóry i odrobina Chorwacji 2014

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 05.12.2014 11:42

Pięknie! :hearts:

Dzięki Tobie, Aldona, znowu mogę tam być :D
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 05.12.2014 13:11

Maslinko widziałam,że i u Ciebie pożegnanie z Korćulą :(
Ale dobrze ,że można sobie choć wirtualnie wrócić kiedy się chce :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.12.2014 13:39

andeo napisał(a):Gdybym była tam jeszcze raz,to może zeszła bym na dół ,tak jak to zrobił Kaszubskiexpres :)

Zazdroszczę Wam popołudniowego słońca w Trsteno.
:hut:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 05.12.2014 16:18

To słońce i cień w tym miejscu ,było dla mnie utrapieniem jeśli chodzi o robienie zdjęć.Albo zbyt zacienione, albo za bardzo nasłonecznione ;) Ale było miło.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 05.12.2014 19:43

Zostały nam jeszcze dwa dni na Vrili .Jedziemy na plażę Divną.Podoba nam się tam ,tylko jest wietrznie ,musimy pilnować swojego parasola ,w końcu go składamy,ale wtedy nie ma cienia :?
Plaża jak to plaża..lenistwo,więc nie ma co się rozpisywać :D

P7050024.JPG
P7050016.JPG
P7050006.JPG
DSC_0062.JPG
DSC_0061.JPG
DSC_0014.JPG
DSC_0002.JPG
DSC_0001.JPG

Wracając do samochodu widzimy na drodze rozjechaną żmiję albo węża ,jest dość spora brrrrr,nie lubię :x
Potem ,widząc przy drodze starą Zastavę przypominają mi się wskazówki Maslinki,że w domu obok tego samochodu można kupić dobre i tanie winko.I nie tylko,jak się okazuje .Zatrzymujemy się.Wychodzi do nas pan i zaprasza do piwnicy :) a tam cuda i dziwy...buteleczki przygotowane ,kieliszki do degustacji też :mrgreen:
Mąż nie może ,bo prowadzi,za to ja podegustuję, czemu nie :) Wszystko mi smakowało..wzięliśmy winko białe ,czerwone i travaricę ...nie chciałam prošku,bo rok wcześniej kupiliśmy w Neum i za słodkie to było..ale potem żałowaliśmy,może prošek tego pana byłby lepszy..no trudno, na razie się nie dowiemy :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 05.12.2014 19:47

andeo napisał(a):Potem ,widząc przy drodze starą Zastavę przypominają mi się wskazówki Maslinki,że w domu obok tego samochodu można kupić dobre i tanie winko.I nie tylko,jak się okazuje .Zatrzymujemy się.Wychodzi do nas pan i zaprasza do piwnicy :) a tam cuda i dziwy...buteleczki przygotowane ,kieliszki do degustacji też :mrgreen:
Mąż nie może ,bo prowadzi,za to ja podegustuję, czemu nie :) Wszystko mi smakowało..wzięliśmy winko białe ,czerwone i travaricę ...nie chciałam prošku,bo rok wcześniej kupiliśmy w Neum i za słodkie to było..ale potem żałowaliśmy,może prošek tego pana byłby lepszy..no trudno, na razie się nie dowiemy :)

Fajnie, że wskazówki się przydały 8) Cieszę się, że winko smakowało :)

A Divna to Divna :mrgreen: Piękne zdjęcia :D
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 05.12.2014 20:22

Agnieszko,gdyby nie notatka z Twojej relacji,na pewno bym się tam nie zatrzymała.Przy domu tylko skromny napis ,mała tabliczka ...pojechałabym pewnie w bardziej "wypasione"miejsce ,których przecież na Pelješcu nie brakuje.Potem widziałam jeszcze ,że i Roxi się tam zaopatrywała :) na prawdę godne polecenia miejsce na zakupy,a cena winka chyba też się nie zmieniła ok 15 kun ,travarica chyba 40 kun . Gospodarz bardzo miły,rozmowny i gościnny ;) Trochę się opiłam ,nie mogłam przecież odmówić :oczko_usmiech:
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 06.12.2014 07:43

8O 8O Ale bajkowy kolor morza 8O 8O
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 06.12.2014 08:39

andeo napisał(a):Zostały nam jeszcze dwa dni na Vrili .Jedziemy na plażę Divną.Podoba nam się tam ,tylko jest wietrznie ,musimy pilnować swojego parasola ,w końcu go składamy,ale wtedy nie ma cienia :?
Plaża jak to plaża..lenistwo,więc nie ma co się rozpisywać :D

przy opisie Divnej w zupełności wystarczą te piękne zdjęcia, muszę tam kiedyś pojechać
andeo napisał(a):Wychodzi do nas pan i zaprasza do piwnicy :) a tam cuda i dziwy...buteleczki przygotowane ,kieliszki do degustacji też :mrgreen:

super sprawa taka degustacja, mz pozwalają sobie na nią tylko Ci producenci najbardziej ceniący swój produkt oraz koneserów; dodatkowo zawsze odbywa się to w ciekawym klimacie, mam nadzieję, że zapamiętem Twój opis; w naszym wypadku prosek zawsze kupowany :D
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 06.12.2014 10:49

Sławku kolor wody faktycznie jest niesamowity ,na żywo również :)

Dejvid wiesz, w tym miejscu co opisuję ,to bardzo domowe warunki panowały,w piwnicy troszkę pleśnią było czuć i kotki małe się akurat urodziły..żaden wypas .Wino domowej roboty,w butelkach litrowych plastikowych ,ale bardzo nam smakowało :)Degustacja wyglądała tak,jakbyś przyszedł do znajomego,który Cię namawia,a spróbuj jeszcze tego ,a może tego chcesz spróbować ? itd ...
Natomiast bardziej profesjonalnie,z opisaniem szczepów i gatunków win było w winiarni Matuszko i tam już tylko troszkę do spróbowania dostaliśmy i tylko tego ,które akurat nas interesowało .Mogłeś kupić wino z etykieta w szklanej butelce,tak jak w sklepie. I w jeszcze jednym miejscu degustowałam ,ale już nie pamiętam gdzie to było ,z taka wielką butelką jako szyld przy ulicy i poprosiłam o wino półsłodkie ,a dostałam takiego kwasiora ,że nie dało się pić,na prawdę pierwszy raz mi się zdarzyło ,że nie dałam rady wypić pół lampki wina :)
i za te pół lampki trzeba było zapłacić chyba 15 kun ,tyle to ja za litr winka zapłaciłam :oczko_usmiech:

Winiarnia Matuszko ,Borek i Kuna będą w następnym odcinku ...zapraszam
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.12.2014 11:31

andeo napisał(a):
Winiarnia Matuszko ,Borek i Kuna będą w następnym odcinku ...zapraszam

Byli z wami? :)
Obrazek
Obrazek
:mrgreen:
Pozdrav.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 06.12.2014 12:04

Tego pana nie było ,był tylko Borak ,znasz? :mrgreen:
A kuna ,była trochę inna ,ale też fajna :smo:
J6wpfHW8tr7CAXtoWuS4rzslU8Isqn3ozGiz861v.jpg
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 06.12.2014 12:43

andeo napisał(a):... kolor wody faktycznie jest niesamowity...

...zgadzam się w 100%...pozdrawiam
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.12.2014 12:56

andeo napisał(a):Tego pana nie było ,był tylko Borak ,znasz? :mrgreen:

Coś mi sie obiło o uszy ;)
andeo napisał(a):A kuna ,była trochę inna ,ale też fajna :smo:

Uważam, że nawet fajniejsza :)
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 06.12.2014 13:23

Witaj :D
Ładnie tu u Ciebie.... 8) ,więc zostaję.... :hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Dużo Czarnogóry i odrobina Chorwacji 2014 - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone