Dopiero zaczynało bujać... ale my musieliśmy sie zbierać. Miejsce - Razanac.Idziol napisał(a):hej, jakie widzieliscie najwieksze fale w Cro i gdzie...
Aha jeszcze zdjątko )
dakard napisał(a):Dopiero zaczynało bujać... ale my musieliśmy sie zbierać. Miejsce - Razanac.Idziol napisał(a):hej, jakie widzieliscie najwieksze fale w Cro i gdzie...
Aha jeszcze zdjątko )
sneer napisał(a):większe fale to raczej rzadkość (mało otwartego morza)
Pampalini napisał(a):sneer napisał(a):większe fale to raczej rzadkość (mało otwartego morza)
Też to właśnie zauważyłem. Wcześniej myślałem ze fale jak to fale na każdym morzu są, a tu nic. Gdy tak patrzę z kamerek to woda codziennie gładka jak w przydomowym stawie.
Szkoda bo lubię fale.
Idziol napisał(a):hej, jakie widzieliscie najwieksze fale w Cro i gdzie...ja osobiscie widzialem takie 2m - 3m w Basce na Krku,extra pogoda goraco,wietrzyk i taaakie duuuuze fale, chyba dlatego bo to zatoka ale nie wiem co to za wiatry, gdzie indziej byly normlane fale a jak wrocilismy to gospodyni wlasnie mowila ze duze fale w Basce wiec nie wiem czy tam tak zawsze czy akurat wtedy takie byly ...
sneer napisał(a):Odpiszę "sobie sam" na wcześniejszą uwagę o Drasnicach. Nie wiem, czy miałem szczęście, czy to reguła, ale - zgodnie z oczekiwaniem - w zeszłorocznym pobycie w Drasnicach miałem wyjątkowe szczęście do zacnych fal. Może to jakaś wyjątkowa miejscówka pod tym względem. No i zgadza się z tym, co pisze smoki3. Mamy tam "przesmyk" między Brac a Hvar.
bregu napisał(a):kurcze - a ja najwieksze fale widzialem na Istrii - i nie mialy one nic wspolnego z naszymi baltyckimi - ot takie tam sobie od 0,5 do 1,0 metra
Ty chyba porównujesz Bałtyk z Mazurskimi Jeziorami. Na Bałtyku to fale są 4 i 5 metrowe. Jestem żeglarzem i wiem co mówię. Całe dwa tygodnie ubiegłego roku pływałem z Sukosanu do Splitu fale 1 do 2 m a czsami flauta tak i bywa na Bałtyku. Inna fala jest na otwartym morzu a inna przy brzegu gdzie się wznosi bo jest płytko i wydaje się ze jest duża ))))))))
pozdravka
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...