napisał(a) kurush » 15.07.2011 12:34
Informacja prawie ostateczna - zadzwoniłem na informację turystyczną w Sali i tam powiedzieli:
Na Dugim Otoku nie ma żadnego oficjalnego ani przydomowego kampingu. Ten na Velom Ratu, który miał być otwarty w tym roku, ciągle się buduje, a ciągnie się to tak z powodu jakichś prawnych przeszkód związanych z własnością gruntów. Z "taką pewną nieśmiałością" pani z biuro poprosiła o telefon za rok...
Ale... na chorwackim forum turystycznym znalazłem zajawkę, że od 20.07. otwierają mały przydomowy kampik na max. 20 osób! Poszperałem, znalazłem telefon, zadzwoniłem i MAM
Kamping znajduje się w Luce, nie ma prądu (baterie słoneczne, można tylko doładować komórkę, ale już nie podpiąć lodówkę), ma wodę, toalety i prysznice. Samochodem się tam nie wjedzie, trzeba go zostawić ok. 200 m od kampu, w Luce (nie ma opłaty za parking). Z udogodnień jest tylko zamrażarka np. na mięso, ale lodówki nie ma. Niedaleko sklepik spożywczy. Ceny: 9 EUR za osobę (nie liczą osobno namiotu, zamrażarki itp., dzieci płacą pełną kwotę).
Niestety, jak dla nas cena za wysoka - za robinsoński standard (sami się tak określają) trzeba zapłacić dużo więcej niż za przyzwoite warunki na innych małych kempingach (np. na moim ulubionym w Dubie Peljeskiej, gdzie z prądem, lodówką, parkingiem i wielkim namiotem płaciliśmy w ub. roku 19 EUR za całość, co przy 2 dzieci wychodzi dwa razy taniej niż na Dugim Otoku!).
Ale może komuś te informacje się przydadzą - podaję telefon: +385996952148