Duce
napisał(a) kotulus » 04.09.2011 17:11
Witam,
pojechałem w ciemno na wakacje na chorwacje. Długo się zastanawiałem gdzie dokładnie osiąść ale wiedziałem że na południu, gdzieś za Splitem na riwierze Makarskiej. I trafiłem do Omiś- Duce. Apartament tuż przy drodze i plaży. Nie przeszkadzała nam ulica a nawet fajnie było bo lubiałem oglądać z balkonu te stare autobusy
widok morza i góry - piękne połączenie. Właścicielka mieszkania bardzo miła, pomocna i gościnna.
W Omiś-Duce można faktycznie odpocząć dobre dla starszych ludzi. Brak rozrywek dla młodszych, nie ma żadnej dyskoteki, fajnego lokalu gdzie zabawiają ludzi. Strasznie spokojna miejscowość. Starówka naprawdę piękna można nocą pospacerować.
Gastronomia w tej okolicy trochę kuleje. Tak mi się wydawało że nie dbają o turystów i tu od razu powiem że nie ma wysokiego standardu obsługi.
Jedzenie obiadowe nawet dobre, niestety nie polecam pizzy- sucha i ciasto jak zakalec.
Język jaki tu jest znany to angielski.
Byłem kiedyś na wyspie Brać w Supetar- całkiem inne wspomnienia. Komunikatywny język Niemiecki, wysoki poziom obsługi turystów.
Na pewno zachęcam wszystkich do wycieczki do Splitu i do Makarskiej.
Chorwacja piękny kraj już byłem 2 razy i na pewno jeszcze pojadę.