napisał(a) armar » 04.03.2009 10:31
Co człowiek to osobne upodobania . Kasiu nie wiem w jakim jestes wieku czy jedziesz z dziecmi itp. . Ja powiem tak Duce nia ma za wiele plusów , jak już to w miarę piaszczyste i bardzo bezpieczne plaże , dobre dla dzieci , blisko Omis ( dojazd miejscowymi autobusami - jeżdą o ile pamiętam co 15-20minut lepiej siewybrac niż autkiem ) z atrakcjami typowymi dla miasteczek Chorwacji - mała ale przyjemna starówka ,knajpki ,rafitng (polecam), wycieczki stateczkam. ja z reguły jeżdzę na dwa-trzy tygodnie w różne miejsca , jesli zdecydujesz się na jeden tydzień w Duce to nie bedziesz się nudzic i myślę ze nie zmęczy Cię ruch na jadrance
, ale pomyśl żeby powiedzmy drugi tydzień spędzic w innym spokojniejszym miejscu .
Ze swojej strony mogę CI polecic ten apartament
www.dalmatianet.com/mirjana
- praktycznie nie słychac samochodów , ma prawie prywatna plażę - znajomi jadą tam drugi raz - są trochę monotematyczni ale bardzo sobie chwalą gospodarzy z którymi się zżyli .
Jeśli idzie o miejscowości po drugiej stronie Omisa to praktycznie wszędzie jest kameralnie , spokojnie i tak dziurowato ( ale bez negatywnych wydźwieków tego słowa - chodzi o to ze to takie fajne zadupia ) , apartamentu połozone na stokach gór poniżej jadranki z wszelkimi konsekwencjami - piękne widoki prawie z każdego z obiektu ale skolei stromo i po schodkach do morza , a i często trzeba pytac czy parking jest koło domu czy też trzeba powiedzmy podejśc i to po schodach
Poza tym nie kążdemu kierowcy odpowiadają te miejscowości - duże prawdopodobieństwo zarysowania samochodu lub nadwyrężenia sprzęgła szczególnie dla tych co na codzień mało jeżdżą po podjazdach
- a to może uprzykrzyc wakacje ....
Mi się podobało w Stanici ( strome podkjazdy oczywiscie tez były ) ale jak dla mnie to tez miejscowośc na górę tydzień wypoczynku i leniuchowania .