Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

DUCE koło OMIS

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacenty
Plażowicz
DUCE koło OMIS

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacenty » 23.10.2005 09:42

Ze względu na dzieci wybieramy się w przyszłym roku do DUCE, gdyż są tam piaszczyste plaże. Może ktoś z Was ma jakieś sprawdzone apartamenty. Martwię się tylko bliskim sąsiedztwem magistrali adratyckiej. Większość apartamentów jest przy plaży, mam więc nadzieję że magistrala nie będzie aż tak uciążliwa. Będę wdzięczny za komentarze i podpowiedzi. Wcześniej byliśmy w Trogirze, Korculi, Porecu :?:
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 23.10.2005 11:37

Nie chcę negatywnie wpływać na humory, ale jeśli jeszcze możesz to przesuń miejsce zakwaterowania chociażby o pare kilometrów dalej, do Omisu. Duce to budynki połozone wzdłóz drogi. Jednak nie w tym jest problem. Problem jest w kiepskim zagospodarowaniu wszystkiego, braku miłych dla oka widoków, nie wiem, placy, bocznych uliczek itp. W jedną stronę od razu morze (wąskie plaże), w drugą jedna, 2 linie zabudowań i wzniesienia. W Duce znajduje się też niemiła dla oka zniszczona fabryka. Strasznie szpeci okolice. Takie moje subiektywne wrażenia.

:wink:
WoYo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WoYo » 23.10.2005 17:00

Janqes napisał(a):Nie chcę negatywnie wpływać na humory, ale jeśli jeszcze możesz to przesuń miejsce zakwaterowania chociażby o pare kilometrów dalej, do Omisu. Duce to budynki połozone wzdłóz drogi. Jednak nie w tym jest problem. Problem jest w kiepskim zagospodarowaniu wszystkiego, braku miłych dla oka widoków, nie wiem, placy, bocznych uliczek itp. W jedną stronę od razu morze (wąskie plaże), w drugą jedna, 2 linie zabudowań i wzniesienia. W Duce znajduje się też niemiła dla oka zniszczona fabryka. Strasznie szpeci okolice. Takie moje subiektywne wrażenia.

:wink:

Popieram.

Miałem tam być w tym roku, nawet zaliczke już zapłaciłem ale jak tam dojechałem to nawet z auta nie wysiadaliśmy :evil:
Fabryka w Dugi Rat jest okropna :evil:

pozdrawiam
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 23.10.2005 18:36

Też zdecydowanie polecam Omiś.Jest fajna,choć mała starówka,po przejściu jakiś 500 metrów i 2 tuneli znajdziesz się z kolei w typowo górskim krajobrazie.Plaże w Omisie też są piaszczyste(oczywiście piaszczyste w sensie chorwackim,a nie bałtyckim).

pozdrav
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 23.10.2005 19:07

Jeśli chodzi o mnie i moich towarzyszy, to szczerze mówiąc w tym roku szukaliśmy plaż.... ale skalistych! Nie wiem jak to się stało, ale mieliśmy z tym wielki problem :wink: Kiedy znaleźliśmy cieszyliśmy sie jak dzieci.
Generalnie według mnie w Chorwacji wcale nie ma deficytu piaskowego wybrzeża. Piaskowych plaży jest całkiem sporo. Np. na wyspie Brać, okolice Omisu, na wyspie Krk, zdaje się, ze też Istria. Jest w czym wybierać. Poważnie.
Nooda
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nooda » 23.10.2005 20:39

rynioo napisał(a):po przejściu jakiś 500 metrów i 2 tuneli znajdziesz się z kolei w typowo górskim krajobrazie

Przyznaję rację. Z drugiej strony jest pięknie.
Jakoś przeżyłam wjazd krętą (potem się okazało, że są bardziej pokręcone) drogą.
salkos
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) salkos » 24.10.2005 09:18

na tym forum jest sporo napisane o Omisiu i Omisiu - Duce.
Poszperaj.
Ja byłem w Omisiu Duce w tym roku pod koniec maja. Mieszkałem w świetnym apartamencie przy plaży (a zarazem przy magistrali) - opisywałem go na tym forum. Magistrala mi zupełnie nie przeszkadzała, ale też ruch w tamtym okresie był bardzo mały. Jak jedziesz w środku sezonu i to dodatkowo z dziećmi, to może to stanowić pewien istotny problem.
Omiś to przede wszystkim piaszczysta plaża, ale też doskonałe miejsce wypadowe do zwiedzania Dalmacji.
Jacenty
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacenty » 24.10.2005 12:46

Dzięki za podpowiedzi. W takim razie może macie jakieś namiary (idealne byłyby strony www) apartamentów w samym Omis. Przy okazji, czy Waszym zdaniem rzeka Cetina nie wpływa istotnie na temperaturę morza.
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 24.10.2005 13:59

Jacenty napisał(a):Dzięki za podpowiedzi. W takim razie może macie jakieś namiary (idealne byłyby strony www) apartamentów w samym Omis. Przy okazji, czy Waszym zdaniem rzeka Cetina nie wpływa istotnie na temperaturę morza.

My mieszkaliśmy w super mieszkanku 3 piętrowym. Płaciliśmy po 370 zł za 7 nocek. 7 osób. Bliziutko do sklepu samoobsługowego, nie przy magistrali. Pare uliczek w głebi. Pos samą górą. Na plaże chodziliśmy na kemping, lub 200 metrów dalej w tzw. przez nas "koperek" :lol: 15 min pieszo. Plaża w centrum nam nie odpowiadała. Choć tu i tu piasek, tu i tu bardzo płytko.
Swego czasu wstawiłem tutaj fotorelację, jednak na dzień dzisiejszy mam nadal nieuregulowaną kwestię ze zdjęciami. Już to obiecuje od tygodnia, jednak w najbliższym czasie postaram sie to naprawić. Ewentualnie mail.

Woda wpadająca do morza ma dość silny nurt. Przy słonecznej pogodzie jej zielonkawy pobłysk odbija się w błękitnym morzu. Różnicy w zasoleniu raczej nie odczuwalismy. Plazą głowna w centrum jest własnie najbliżej miejsca, gdzie łączą się owe wody. A czy wpływa na temperature?

W tym roku generalnie morze miało dosć niską temperature. W sierpniu koło 24 stopni. Zarówno przy brzegu jak i w głębi woda była ciepła. Występują miejsca, gdzie woda jest cieplejsza, a gdzie chłodniejsza. Wystarczy kilka metrów. Zdziwiłem sie, kiedy kilometr od brzegu woda była cieplejsza, niz na płyciznie 8O

Pozdrawiam.
salkos
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) salkos » 24.10.2005 15:53

Jacenty napisał(a):Dzięki za podpowiedzi. W takim razie może macie jakieś namiary (idealne byłyby strony www) apartamentów w samym Omis.

Ja mieszkałem tutaj:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Tu znajdziesz inne oferty:
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 24.10.2005 16:40

salkos napisał(a):
Jacenty napisał(a):Dzięki za podpowiedzi. W takim razie może macie jakieś namiary (idealne byłyby strony www) apartamentów w samym Omis.

Ja mieszkałem tutaj:

Tu znajdziesz inne oferty:

My też 2 lata temu mieszkaliśmy u Juriego i Sandry.
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 24.10.2005 23:37

Ja mieszkałem tutaj:

Naprawdę bardzo klimatyczne miejsce na samej starówce w bardzo wąskiej uliczce.Szczerze polecam.

pozdrav
salkos
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) salkos » 25.10.2005 11:02

Danka napisał(a):My też 2 lata temu mieszkaliśmy u Juriego i Sandry.

"Jurek" wspominał o parze z Polski która jakiś czas temu mieszkała u niego i Sandry. Z tego co pamiętam to wymieniał imię Agnieszka - nie wiem, czy to Ciebie miał na myśli.

Tak czy owak Polaków bardzo lubi.
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 25.10.2005 16:44

salkos napisał(a):
Danka napisał(a):My też 2 lata temu mieszkaliśmy u Juriego i Sandry.

"Jurek" wspominał o parze z Polski która jakiś czas temu mieszkała u niego i Sandry. Z tego co pamiętam to wymieniał imię Agnieszka - nie wiem, czy to Ciebie miał na myśli.

Tak czy owak Polaków bardzo lubi.

No to akurat nie o mnie chodziło , ale pobyt u Juriego wspominamy bardzo mile.
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 23.05.2006 10:40

mam tylko pytanie czy te 36 Euro to za osobe czy za apartement. pokój wygląda ślicznie
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone