Janusz Bajcer napisał(a):Jeśli jedziesz do Dubrownika prze z Neum
Tak, dokładnie. Czyli tylko ZK. OK, dziękuję
pozdrawiam, Michał
Tomy Lee napisał(a):zaopatrz się w nominały mniejsze niż 200 kun. Mnie i moim znajomym zdarzyło się, że automat nie przyjmował dwusetek a pani w sklepie po drugiej stronie nie sprzeda Ci batonika ani wody jak dasz 200 bo wie, że chcesz rozmienić na parking. Ot taka uprzejma baba.
Tomy Lee napisał(a):Spokojnie możesz zejść na dół chodzić po rynku ile zechcesz. Tylko wejście na mury jest płatne. Jak będziesz korzystał z miejskiego parkingu (polecam bo podziemny i zawsze to auto w cieniu) to zaopatrz się w nominały mniejsze niż 200 kun. Mnie i moim znajomym zdarzyło się, że automat nie przyjmował dwusetek a pani w sklepie po drugiej stronie nie sprzeda Ci batonika ani wody jak dasz 200 bo wie, że chcesz rozmienić na parking. Ot taka uprzejma baba. I jeszcze drzwi otwierają się tylko jak Ci otworzy guzikiem więc nawet jej za bardzo "pozdrowić" wychodząc nie można
Bravik napisał(a):Tomy Lee napisał(a):
Ciekawe jak ty byś reagował prowadząc taki sklepik? Zapewne codziennie przynosił byś ze sobą worek drobnych , jedynie po to, by ulżyć niedoli biednych turystów. I najlepiej epitety i "pozdrowienia"
Tomy Lee napisał(a):Bravik napisał(a):Tomy Lee napisał(a):
Ciekawe jak ty byś reagował prowadząc taki sklepik? Zapewne codziennie przynosił byś ze sobą worek drobnych , jedynie po to, by ulżyć niedoli biednych turystów. I najlepiej epitety i "pozdrowienia"
Po pierwsze nie chciałem "tylko rozmienić" ale coś u niej kupić - czytaj dać jej zarobić na co od razu zareagowała agresją. Po drugie - w tak gościnnym kraju pełnym tubylców życzliwie nastawionych do turystów zachowanie tej kobiety było czymś nowym i niezbyt miłym stąd uprzedziłem zainteresowanych o swoich spostrzeżeniach. Nie wnikam w jaki sposób Ty prowadzisz swój biznes ale myślę, że ktoś, kto planuje po raz pierwszy odwiedzić to urocze miasto z Twojej wypowiedzi skorzysta nieco mniej niż z moich spostrzeżeń. Jak nie masz do powiedzenia nic merytorycznego i przydatnego innym osobom to - tak bez epitetów - może daruj sobie takie wycieczki?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne