napisał(a) Arias » 31.05.2019 12:32
Hej.
Czy wejście na mury w Dubrowniku dla kobiety w 21 tygodniu ciąży to dobry pomysł? Wiem, że upał daje się we znaki, że dużo schodów.
Ale będziemy prawdopodobnie w przyszłym tygodniu, pogoda raczej będzie bardziej wiosenna niż typowo letnia (około 20-22 stopni i zachmurzenie dosyć duże) więc problem z upałem raczej odpada. Tylko czy ilość schodów, które trzeba pokonać jest do zaakceptowania w naszej sytuacji? Żona raczej jest sprawna, w pierwszej ciąży byliśmy w Bieszczadach, wdrapaliśmy się na Połoninę Wetlińską i myślę, że wejście na mury i spacer dookoła (zakładając brak upału) nie będzie ryzykowny. Mam rację?
Którym wejściem najlepiej wejść? Ma to jakieś znaczenie?
Ile zajmuje taki spacer murami? Zakładam spokojne tempo, przystanki na zdjęcia, odpoczynek.
Planowałem pojechać na wzgórze SRD, zostawić samochód i zjechać w dół kolejką. Ale kolejka nie kursuje, do końca czerwca raczej nie zacznie kursować:
https://www.thedubrovniktimes.com/news/ ... e-at-least- jeśli dobrze rozumiem ten artykuł więc pomysł z parkowaniem na wzgórzu odpada. Chyba lepiej przejść się murami niż zejść z SRD?
I jeszcze zapytam o parking - czytałem o jakimś podziemnym - gdzie dokładnie on się znajduje? I czy można wjechać samochodem z LPG?
Pozdrawiam