Kolejka na wzgórze Srd nie kursuje!
http://www.dubrovnikcablecar.com/
W skrócie - operator kolejki nie dogadał się z miastem w sprawie koncesji.
Ladybird napisał(a):Proszę o poradę w wyborze optymalnego sposobu zwiedzania. Będziemy w Dubrowniku od ok. godz. 18 do 11 następnego dnia (mamy nocleg na miejscu, 2 km od starego miasta). Samochód chcemy zostawić przed apartamentem i jak najwięcej poruszać się pieszo.
Będziemy z dwójką nastolatków, więc dodatkowym bonusem będą miejsca związane z Grą o tron:)
godz. 18-22 zwiedzanie starego miasta, powłóczenie się po uliczkach
ok. 8-10.30 spacer po murach + fort Lovrijenac
ok. 11 wzgórze Srd
Czy Srd jednak lepiej zobaczyć poprzedniego dnia, ok. 17-18?
Pozdrawiam:)
A wg mnie samochodem na górę wjechać trzeba koniecznie:) Kolejka może będzie działać (pewnie się dogadają), ale taki wjazd to przygoda sama w sobie:)
Sadeczanin78 napisał(a):Będę w okolicach 20 czerwca tam to sprawdzę i dam napewno znać
Flayszakal napisał(a):Pod koniec marca był bezpłatny. Ale kto to wie co będzie w sezonie...A wg mnie samochodem na górę wjechać trzeba koniecznie:) Kolejka może będzie działać (pewnie się dogadają), ale taki wjazd to przygoda sama w sobie:)
Serio, nie wiem gdzie ta przygoda. Sv. Jure to to nie jest
romuald22 napisał(a):Sadeczanin78 napisał(a):Napewno napewno
...a lody kawa innei drobiazgi dla moich dziewczyn to przez to nie zbiednieje nawet w Dubrowniku
"Napewno"
rzdrozny napisał(a):Flayszakal napisał(a):Pod koniec marca był bezpłatny. Ale kto to wie co będzie w sezonie...A wg mnie samochodem na górę wjechać trzeba koniecznie:) Kolejka może będzie działać (pewnie się dogadają), ale taki wjazd to przygoda sama w sobie:)
Serio, nie wiem gdzie ta przygoda. Sv. Jure to to nie jest
Tak, nie jest to pewnie Sv. Jure, czy kotorskie agrafki, ale dla kogoś, kto śmiga tylko po prostych drogach na nizinach to jest przygoda. Znam takich, co jak tam wjeżdżali to prawie płakali i znam takich, co nie chcieli tam wjechać wcale.
Bohaterowie, jak Ty, pewnie wjeżdżają tam z zamkniętymi oczami i z trzymaniem kierownicy kolanami:) Oczywiście, na pełnej p.... i z zimnym łokciem:)
Tylko ciekawe, dlaczego filmy z takiego nieemocjonującego wjazdu mają tysiące wyświetleń:)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne