Lechoo napisał(a):W sezonie to bez różnicy dużej, tłumy o każdej porze, choć rano będzie "luźniej" niż wieczorem.
amatus1 napisał(a):Ewo mam podobna jak Ty taktykę;). Jednak powoli zaczyna nas męczyć to poranne wstawanie...a niestety ścisk coraz to większy:(.
crackoine napisał(a):Hi,
krótkie pytanie do specjalistów. Jadę pierwszy raz do Chorwacji i proszę o odpowiedź na pytanie - kiedy najlepiej pojechać na wycieczkę do Dubrownika, Splitu, Trogiru - mam na myśli porę dnia. Lepiej rano czy może po południu. Kiedy jest łatwiej o miejsca parkingowe i ogólnie - kiedy jest przyjemniej;)?
malinero napisał(a):Czy taka konieczność to nie wiem, można też kolejką linową. Nie każdy lubi wąziutkie i strome dróżki.
rzdrozny napisał(a):malinero napisał(a):Czy taka konieczność to nie wiem, można też kolejką linową. Nie każdy lubi wąziutkie i strome dróżki.
Gdyby tam była autostrada nie byłoby konieczności:) Taki wjazd to również rodzaj atrakcji, przeżycie, które zostaje na długo:) Polecam wjazd na SRD w Dubrowniku (niezbyt długa droga) i serpentynami na Lovcen w Czarnogórze (znacznie dłuższa, ale równie atrakcyjna).
malinero napisał(a):rzdrozny napisał(a):malinero napisał(a):Czy taka konieczność to nie wiem, można też kolejką linową. Nie każdy lubi wąziutkie i strome dróżki.
Gdyby tam była autostrada nie byłoby konieczności:) Taki wjazd to również rodzaj atrakcji, przeżycie, które zostaje na długo:) Polecam wjazd na SRD w Dubrowniku (niezbyt długa droga) i serpentynami na Lovcen w Czarnogórze (znacznie dłuższa, ale równie atrakcyjna).
Kolejka to też atrakcją i przeżycie.
mari18 napisał(a):Czy wejście na mury w Dubrowniku znajduje się przy fontannie ( jak na zdjęciu po schodach) ?
https://www.google.pl/maps/@42.6417693, ... 376!8i2688
Gdzie znajduje się kasa biletowa??
Wejście jest zaraz obok ale troszkę się pozmieniało od tego 2009 roku Wtedy wchodziłam bezpośrednio na schody i tam w okienku kupowałam bilet. Teraz trzeba zrobić pętelkę. U jednego pana gdzieś tam schowanego za murami, pod schodami, kupić bilet a u kolejnego przed schodami go „odznaczyć”.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne