Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dubrownik zwiedzanie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.06.2016 22:34

romuald22 napisał(a):
Lednice napisał(a):Wątek jest o zwiedzaniu Dubrownika :roll:

Panie Lednice wywracający źrenice. :roll: :roll:

Dlatego właśnie nie lubię w takich wątkach filozofii o opalaniu i przebywaniu na plaży - które hipokryto robisz!
:roll: :roll:

Zaczęło się chamskie obrażanie i prowokowanie rozróby... :roll:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 22.06.2016 22:47

Lednice napisał(a):
romuald22 napisał(a):

Dlatego właśnie nie lubię w takich wątkach filozofii o opalaniu i przebywaniu na plaży - które hipokryto robisz!

Jeżeli tu gdzieś jest chamskie obrażanie to tylko twoje wyimaginowane ego to jest w stanie sobie wyobrazić.
Przeczysz samemu sobie w tym wątku co powyżej wykazałem.
Hipokryzją jest pisanie uwag o tym, że to wątek o zwiedzaniu Dubrownika kiedy wcześniej udzielasz tutaj swoich porad z tym tematem nie związanych. Czyli o "zdrowotności" i długości przebywania na słońcu. :roll: :roll:
A że na prawie wszystko i w wielu wątkach odpowiadasz z ikoną wiecznego niezadowolenia - :roll: to dla mnie jesteś "Lednice wywracający źrenice". I tak zostanie. Taka indiańska ksywka. Jak "Wiatr we Włosach" jeżeli oglądałeś "Tańczący z Wilkami".
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2016 06:02

romuald22 napisał(a):
Lednice napisał(a):
romuald22 napisał(a):

Jeżeli tu gdzieś jest chamskie obrażanie to tylko twoje wyimaginowane ego to jest w stanie sobie wyobrazić.
Przeczysz samemu sobie w tym wątku co powyżej wykazałem.
Hipokryzją jest pisanie uwag o tym, że to wątek o zwiedzaniu Dubrownika kiedy wcześniej udzielasz tutaj swoich porad z tym tematem nie związanych. Czyli o "zdrowotności" i długości przebywania na słońcu. :roll: :roll:
A że na prawie wszystko i w wielu wątkach odpowiadasz z ikoną wiecznego niezadowolenia - :roll: to dla mnie jesteś "Lednice wywracający źrenice". I tak zostanie. Taka indiańska ksywka. Jak "Wiatr we Włosach" jeżeli oglądałeś "Tańczący z Wilkami".

Przecież to TY stworzyłeś off topic, tylko i wyłącznie TY :roll:
Zadałeś pytanie nie zwiążane z wątkiem :roll:
Była to prowokacja :evil:

Odpowiedziałem grzecznie, bo brak odpowiedzi byłby okazją do chamskiego ataku, jaki to Lednice jest zły, nie odpowiada na pytanie :roll:

No to doszedłeś do wniosku, że trzeba ciągnąć dalej off topic i dalej prowokować :roll:

Brak zainteresowania z mojej strony taką "zabawą" spowodował twój chamski atak :roll:

Po prostu tylko i wyłącznie prowokujesz oraz szukasz rozróby, obrażasz licząc na to,że jak coś ostrego odpiszę, to będę ukarany przez moderację :roll:
Bo ty liczysz na całkowitą bezkarność :roll:

Prosiłem niedawno o brak ataków ad personam, jak grochem o ścianę 8)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 23.06.2016 06:14

Lednice napisał(a):Ja zauważyłem masowy exodus Włochów z plaży przed 12 :!:
Ale we Włoszech obok Włochów masowo znikali także inni, np. Niemcy :roll:
Ja tego we Włoszech w nadmorskiej Toskanii, gdzie byłam nie zauważyłam, a byłam w regionie, gdzie dominowali Włosi. I raczej w godzinach południowych plaza nie pustoszała, zwłaszcza w weekend....Inne nacje plaży nie wiem czy stanowiły z 10%....

A co do szkodliwości słońca....
kibic hr napisał(a): Nie ulega jednak wątpliwości,że przebywanie na słońcu w pewnych godzinach jest odradzane-ale tak jest i w Polsce w czasach upałów. Ja tam osobiście w takich momentach wolę być na plaży gdzie w każdej chwili można ochłodzić się w wodzie.Zwiedzanie zostawiam sobie na późne popołudnie.

To tak jak ja :mrgreen: .... Słońce (wg faktów) szkodzi nie tylko na plaży, więc zwiedzanie miast w tym czasie także jest niewskazane. Wg mnie nawet jeszcze gorsze, bo nad wodą można się liczyć z wiaterkiem i możliwością zmoczenia się, co w centrum miasta jest raczej mało możliwe....

Lechoo napisał(a):Można zadać sobie pytanie - co w dzisiejszych czasach nie szkodzi ? :D
Wszystko :mrgreen:

micham napisał(a):Czy ktoś słyszał bądź korzystał z Karty Dubrownika?
warto według Was?

Karta warta rozważenia, jeśli rzeczywiście zamierzasz zwiedzać muzea i to Cię interesuje. Kupowanie, a potem chodzenie po muzeach (bo zapłaciłem i żal stracić i nie wykorzystać kasy) jest bezsensu.
Proponuję przejrzeć co obejmuje karta i przejrzeć www poszczególnych obiektów i informacje w necie na temat każdego z nich. Potem zrobić listę:
- z czego skorzystałbyś, gdybyś płacił normalnie (bez karty).
- co dodatkowo by Cię interesowało,
- co na pewno Cię nie interesuje.
Zliczyć koszty z poz 1, ewentualnie dodać poz. 2. Jeśli suma tych kosztów jest min. wartości Dubr.Card to kupić kartę.
Zwróć też uwagę na to ile masz czasu, bo samo chodzenie po uliczkach Dubr. jest bardzo przyjemne, więc tego nie warto eliminować, bo czas goni i trzeba iść do kolejnego muzeum....
Alize 1800
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alize 1800 » 23.06.2016 09:32

Wszedłem w ten wątek mając nadzieję, że poczytam na temat zwiedzania Dubrownika a tu ...............zonk: więcej o słońcu niż zwiedzania!!
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 23.06.2016 19:10

My być może też zaliczymy Dubrownik.
Super by było gdyby ktoś w kilku zdaniach napisał gdzie zaparkować, gdzie się udać, o której godzinie .... taki mikro przewodnik w pigułce :wink:
Tylko bez jaj, krótko i na temat 8)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.06.2016 19:20

sdolas napisał(a):My być może też zaliczymy Dubrownik.
Super by było gdyby ktoś w kilku zdaniach napisał gdzie zaparkować, gdzie się udać, o której godzinie .... taki mikro przewodnik w pigułce :wink:
Tylko bez jaj, krótko i na temat 8)

Odkryj samemu; będzie więcej frajdy.
Jeden na dooopy będzie patrzył, inny na papugi lub grzecznych chłopców, inny na fale w knajpie na wiszącej skale. Eksploruj, ciesz się życiem, a nie wszytko w mailu na talerzu. Trochę wysiłku.
Opisów Dubrovnika jest pełno, o parkingach również.

A tak przy okazji, to o co ta zadyma między romualdem a Lednicami?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 23.06.2016 19:26

O parkowaniu :arrow: parkingi-w-dubrovniku-t35553-120.html
Trochę o zwiedzaniu :arrow: jak-zwiedzic-dubrownik-t40294-75.html

FUX napisał(a):A tak przy okazji, to o co ta zadyma między romualdem a Lednicami?

O filtry UV. Romuald nie chciał ich stosować. :oczko_usmiech:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.06.2016 19:44

Aaaa, to on z biała laska chodzi? Pewnie oprócz wzroku ma inne dysfunkcje strategicznych organów odpowiedzialnych za przetwarzanie danych.
Może psa przewodnika ma, który uzywa szkieł kontaktowych z fitrem, jak robi za niego fotki.
Na tym forum to juz mnie ludzie raczej nie zadziwią...
:mrgreen:
valdemar
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) valdemar » 23.06.2016 20:08

Kontynuując offtopic, to największa patelnia zaczyna się raczej o 14 niż o 12. Zreszta i tak to akademickie rozważania, bo nikt zdrowy na umyśle nie będzie włóczył się po rozprazonym mieście, czy to w południe czy po południu. Kiedyś tak wrobilismy się w Mostar przez upór koleżanki, która zawziela się wizytowac Medzugorje cały rzeki ranek. Jak normalnie nie jestem potliwy, to tam wylalem z siebie chyba całe wiadro w 37C. Sjesta owszem, ale w wychlodzonym apartamencie, zwiedzać można kiedy słońce zachodzi, albo wczesnie rano.
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 23.06.2016 22:50

FUX napisał(a):Odkryj samemu; będzie więcej frajdy...

Co innego frajda, co innego niemiłe niespodzianki na miejscu przy tamtejszym upale.
Odkrywam, odkrywam, spoko.
Powinieneś już wiedzieć że ja nie z tych "od tacy"
A że lubię wiedzieć wcześniej niż dopiero na miejscu ... to pytam :wink:

FUX napisał(a):Jeden na dooopy będzie patrzył, inny na papugi lub grzecznych chłopców, inny na fale w knajpie na wiszącej skale. Eksploruj, ciesz się życiem, a nie wszytko w mailu na talerzu. Trochę wysiłku

No no, uważaj bo jeden już poleciał :hut:

Dzięki za linki.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.06.2016 06:10

cropag napisał(a):
Po drugie: z postów powyżej wynika, że "użytkownikiem usuniętym" jest Lednice. No i fajnie. Strasznie był przemądrzały i pewnie wróci tu pod innym nickiem, aby rypać kolejne tysiące bezwartościowych postów. No, chyba, że się obraził. (Oby!!).

cropag

Tutaj sie nie zgodzę. W powodzi debilnych wpisów głosy rozsądku są nie akceptowalne dla większości.
Ludzie pytają i tak robią swoje.

Gorzej, gdy inni opierają swoje decyzje na wpisach błędnych i wydumanych.

sdolas napisał(a):No no, uważaj bo jeden już poleciał :hut:

Grozisz mnie?

:roll:

A w temacie Dubrovnika to relacji jest masa i nadal uważam, że wielokrotnie były poruszane rzeczy, o które pytasz. A więc taca.
:smo:
Cromax
Plażowicz
Re: Jak zwiedzic Dubrownik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cromax » 30.06.2016 18:27

Witam rodacy. Dziś byłem w Dubrowniku. Ceny parkingów w centrum kosmiczne. W strefie 2 (zona 2) czyli tuż przy starym mieście 40 kun za każdą rozpoczętą godzinę (takie ceny na wszystkich parkingach)!
W słynnym parkingu podziemnym na ulicy Zagrebacka nieco taniej bo 30kun/godz., ale od 1 lipca szczyt sezonu i 35 kun/godzinę (do końca sierpnia). Także trzeba być na to przygotowanym. Poza tym na większości naziemnych parkingów tłok, ścisk, brak miejsc. Na podziemnym miejsca są, ale uwaga - trzeba mieć gotówkę - banknoty max 100 kun. Kart nie przyjmuje z tego co wyczytałem.
Aha, niezłe też ceny wejścia na mury - dorosły 120 kun, a dzieci 30 kun
Pozdrawiam i udanego wypoczynku.
PS. Dubrownik robi wrażenie, trzeba zobaczyć na własne oczy, mimo żaru i tłumów.
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 01.07.2016 09:14

Mam takie praktyczne pytanie. Być może ktoś czytający to forum dojeżdżał do Dubrownika autobusem z Mlini lub Srebrena-jeśli tak to chciałbym zapytać czy dla dzieci-mój syn ma 12 lat-są jakieś bilety zniżkowe.
bata_s
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bata_s » 10.07.2016 00:33

Córka ma 13 i za bilet z Mlini do Dubrownika płaciła tak samo jak my - 18 kun. Polecam jednak podróż statkiem, niewiele drożej (w obie strony za dwoje dorosłych i dziecko 160 kun) a znacznie przyjemniej, zwłaszcza biorąc pod uwagę temperaturę. No i widok Dubrownika od strony morza :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Dubrownik zwiedzanie - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone