Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dubrownik/Peljasac

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robi
Croentuzjasta
Dubrownik/Peljasac

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 20.05.2005 08:40

1.czy w tym rejonie jest jakiś camp z wyznaczonymi miejscami - tak, że płaci sie nie za samochód, przyczepe, prad - tylko wszystko razem. Pytam dlatego, ze mam troche dosyc walki o miejsce na bardzo zatloczonych kempingach (Slanica /Murter:)) - w tym roku musze jechac w szczycie sezonu. Prosze o porade
2. czy był ktoś na Solitudo - to w samym Dubrowniku. Czy warto????
Pozdrawiam
robi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 25.05.2005 07:47

Czarno to widze - morze postów, trudno.
Może w taki razie moge prosic o wiecej info na temat "Paradiso" na Peljasacu, ich strona jest uboga a i na forum nie ma zbyt wielu informacji.
Najbardziej ciekawi mnie jaka woda - czy ciepła i czysta, czy w sierpniu jest szansa na miejscówke, czy bez problemu wtaszcze sie tam z przyczepą.
Pozdrawiam
Oszkliwiec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 26.05.2005 01:13

Czy chodzi o przyczepę kampingową???Jeśli tak to możesz mieć problem z opuszczeniem kampingu-bardzo stromy podjazd.Z moja przyczepą bagażową nie było problemu ale z kampingiem jeszce tam niekogo nie widziałem
Oszkliwiec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 26.05.2005 01:15

Z miejscem nie powinno być problemu.Byłem tam dwa razy koniec lipca-sierpień i zawsze było miejsce.Kamping przyjemny,spokojny.Woda super 8)
robi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 27.05.2005 07:13

tak, mam zamiar tam się wybrać z przyczepą kempingową, Zmartwiłeś mnie. Może jednak poszukam innego kampu na Peljasacu, ale chyba o taki "odludny", cichy będzie trudno.
Może coś podpowiecie:
-Poljasac
-Przyczepa kempingowa w sierpniu:)
-Cichy (bez ryczących Słoweńców-mam nadzieje,że nie będę posądzony o zachęcanie do waśni narodowych)
-Z fajnym morzem
-Jeszcze ciepły prysznic (jako absolutna rozpusta)
Pozdrawiam
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 30.05.2005 13:36

Może Vrila - Trpanj?
Sporo już o tym kempie pisano ( nawet w dość aktualnych tematach) i z tego co wyczytałam można się tam udać z przyczepą.
robert236
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert236 » 30.05.2005 21:25

Polecam Orasac 12 km od dubrovnika jest tam trzy kempingi jeden duzy a dwa male kameralne .W zeszlym roku byliśmy POD MASLINOM maly kameralny kemp i chyba w tym roku tez tam bedziemy i tez z przyczepa!!!! pozdrawiam!!! :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.05.2005 23:18

http://www.liberan-camping.com/
http://www.adriatic-mikulic.com/
Kampingi na Peljesacu od strony Korculi
:papa:
robi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 01.06.2005 07:19

Dziekuje za juz i prosze o jeszcze :D
W Orsacu bede przy okazji zwiedzenia Dubrownika, później planuje półwysep - ale wciąż nie moge podjac decyzji gdzie.
Pozdrawiam
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 01.06.2005 08:59

Odwiedź Prapratno-4km od Stonu. Warto. Spory kamp, dużo miejsca,dużo czyściutkich sanitariatów,ciepłe prysznice, sklep. plaża piaszczysta, łagodne wejście do wody. Jak dla mnie prawie same plusy. 8)
Przemo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemo » 05.06.2005 21:16

liwan napisał(a):Odwiedź Prapratno-4km od Stonu. Warto. Spory kamp, dużo miejsca,dużo czyściutkich sanitariatów,ciepłe prysznice, sklep. plaża piaszczysta, łagodne wejście do wody. Jak dla mnie prawie same plusy. 8)

Fak kamp jest OK.
ale zapomniałeś o drodze do niego.
Widziałem jak jeden Niemiec "brał" zakręt na dwa razy :D
Droga na szerokość 1,5 samochodu, na drugi nie ma miejsca, wszystko zalezy od kultury kierowców, a z tym różnie bywa:(
http://www.prapratnohr.homestead.com/[/url]
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 05.06.2005 21:49

Ta droga faktycznie nie jest przyjemna bo wąska, ale to odcinek mniej niz 500m na którym są chyba dwie mijanki dla 2 samochodów. Nie jestem najmocniejszy w cofaniu po wąskiej drodze, gdzie z jednej strony skała, a z drugiej spad, ale powoli z tym sobie dawałem radę. Nie jest tak źle. W Chorwacji w wielu miejscach jest wąsko. Wolno i rozważnie i sobie poradzimy. Bywa że miejscowi nawykli do warunków są zniecierpliwieni wolnymi i nieprecyzyjnymi manewrami, ale nie warto się tym specjalnie przejmować. Oni z nas żyją. I tu faktycznie zdarzyło mi się, że na moje cofające w dół do mijanki auto "napierało" inne zjeżdżające z góry. Kultura? Było to deprymujące.
Przemo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemo » 05.06.2005 22:02

Ja tam nie nażekam, mnie się nawet podobało :D w przeciwieństwie do mojej żony :P
A tak przy okazji to własnie ten jadący z góry powinien Ci ustapić, ale np Niemcy juz tak mają że Ci nie ustapią o jedzie i już :evil:
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 10.06.2005 07:53

ja mam ochote na Ston w tym roku.Zobaczymy jak będzie....... :D
robi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 17.06.2005 16:34

Janusz Bajcer napisał(a):http://www.liberan-camping.com/
http://www.adriatic-mikulic.com/
Kampingi na Peljesacu od strony Korculi
:papa:

Janusz bądź tak miły i podpowiedz -polecasz Adriatic - jak o nim poczytałem i obejrzałem to wynika, ze tam sa tarasy a auto zostawiamy na parkingu. Ja jak zaznaczałem mam przyczepe kempingowa = kemping odpada - to byłby juz drugi po paradiso który mnie zachwycił ale jest tylko dla namiotów :( . Z drugiej strony w cenniku jest pozycja karawan (ale to moze dla nieostrożnych surferów :twisted: )
Doradź bo reszta mi sie bardzo podoba
Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Kempingi

Dubrownik/Peljasac
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone