Myślę, że masz rację.Zadzwonię tam po prostu i wszystkiego się dowiem.
A co do tych rezygnacji itd. to tak jak mówisz, zawsze przecież ludziom może coś wypaść w ostatniej chwili...
Dzięki wielkie
Fanka napisał(a):Jako miasto, Split nie umywa się do Dubrownika...
weldon napisał(a):Fanka napisał(a):Jako miasto, Split nie umywa się do Dubrownika...
Tak po prawdzie, to one są kompletnie nieporównywalne, ze względu na swoją różnorodność.
W Dubrowniku większość atrakcji skomasowana jest wewnątrz murów miejskich, jak w typowym mieście, a dodatkową atrakcją jest góra Srd.
Natomiast Split, tak w zasadzie, to unikalny, zabudowany pałac Dioklecjana, a więc coś, czego nie zobaczymy nigdzie indziej w świecie.
No i pod tym względem Split nie ma sobie równych.
Natomiast dla tych, którzy potrzebują dodatkowych atrakcji, to w pobliżu jest Trogir, miasto o niepowtarzalnym charakterze, Solin z zabytkami archeologicznymi oraz twierdza Klis. O stadionie Hajduka nie wspominając
W każdym razie Dubrownik jest bardzo dobrym miejscem na spędzenie tam jednego dnia, może dwóch, zaś Split z okolicami może dać zajęcie na całe wakacje.
Fanka napisał(a):kasiaa2604 napisał(a):A może pomyśl o Trogirze i wyspie Ciovo? Lotnisko jest w Kastelu, czyli o rzut beretem.
Odradzam Trogir ma chyba najbrudniejszą wodę w Cro...
kasiaa2604 napisał(a):Fanka napisał(a):kasiaa2604 napisał(a):A może pomyśl o Trogirze i wyspie Ciovo? Lotnisko jest w Kastelu, czyli o rzut beretem.
Odradzam Trogir ma chyba najbrudniejszą wodę w Cro...
Hm, no to jestem w szoku, bo ja będąc tam dwa lata temu kąpałam się w krystalicznie czystej wodzie
kasiaa2604 napisał(a):Naprawdę jestem w szoku bo byłam w obydwóch Kastelach, w Trogirze
kasiaa2604 napisał(a):Naprawdę jestem w szoku bo byłam w obydwóch Kastelach, w Trogirze i absolutnie nie mogę złego słowa powiedzieć o wodzie Siostra w zeszłym roku byłam w Kastelu i wodę miała także krystalicznie czystą. Najwidoczniej nie mamy aż takich wymagań i nam odpowiadała
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne