napisał(a) Anai » 22.04.2014 14:24
piekara114 napisał(a):Na pewno polecam i jedno i drugie, ale czasami trzeba wybrać i robi się dylemat.
Obie wycieczki są całodzienne i nie da się tego skrócić.
Może wycieczka do Dubrovnika a powrót przez Mostar i BiH. Braliście coś takiego pod uwagę?
Ja bym się zastanowiła nad powyższą opcją - czyli do Dubrovnika wycieczka, a Mostar w drodze powrotnej - my tak właśnie zrobiliśmy w 2012.
Zwłaszcza, że w Bośni nie tylko paliwo jest tańsze, tam po prostu jest taniej, ale to wszystko oczywiście pod warunkiem, że w regionie będzie spokojnie.
W kwestii paszportów moje doświadczenia są takie, że my przekraczaliśmy granicę na dowody a i zielonej karty nikt nie chciał za bardzo oglądać.
Jestem natomiast w stanie uwierzyć, że jak się trafi na upierdliwego celnika - buraka, to różnie być może...
- a przecież zależy Ci na tym żeby sprawnie przekroczyć granicę, a nie żeby z nim dyskutować a później ew. mieć satysfakcje z wygranej (w sądzie?) sprawy że Cię niesłusznie zawrócił.
Skoro macie paszporty i nie trzeba ich wyrabiać ja bym na
w razie W je zabrała.
Jackar napisał(a):Poczytałem na forum relacje z obu miast i zaświtała mi trochę szalona myśl, żeby w ciągu jednego dnia obrócić zarówno Mostar i Dubrownik
(...)
Jak myślicie do ogarnięcia czy porywam się z motyką na słońce?
Myślę, że się porywasz...
To znaczy teoretycznie jest to pewnie wykonalne, ale po pierwsze wystarczy mała obsuwa na granicy czy gdziekolwiek i już Ci się sypie cały misterny plan...
A po drugie takie zwiedzanie to udręka (mz) a nie przyjemność, zwłaszcza że jak już wspomniano wyżej zazwyczaj gorąco tam jak diabli (my mieliśmy przyjemność zwiedzać w 41 st), no chyba że chcesz jechać w kwietniu albo październiku, bo nie doczytałam
Ostatnio edytowano 22.04.2014 15:56 przez
Anai, łącznie edytowano 1 raz