Lednice napisał(a):Nazwałbym to fantazjami i dezinformacją
Lednice napisał(a): a Bośnia i Hercegowina to nie dzika Afryka, żeby pogranicznicy je ignorowali.
Jackar napisał(a):zaświtała mi trochę szalona myśl, żeby w ciągu jednego dnia obrócić zarówno Mostar i Dubrownik
Wyjazd z Orebića przed 7.00, w Mostarze koło 10.00 - zwiedzanie i wczesny obiad wyjazd 14.00
Koło 17.00 - Dubrownik
Wjazd na górę SRD i wieczorne zwiedzanie miasta, ale już bez murów (nie są tanie)
Jak myślicie do ogarnięcia czy porywam się z motyką na słońce?
Mikromir napisał(a):Nie trzeba być w dzikiej Afryce, żeby zobaczyć jak urzędnicy ignorują lub różnie interpretują przepisy. Np. w sprawie apteczek samochodowych w krajach UE - formalnie obowiązuje Cię taka, jak w kraju gdzie pojazd jest zarejestrowany. W praktyce nie raz się zdarzało, że ktoś np. w Austrii płacił mandat, bo nie miał apteczki B-ileśtam. I nie ma siły, żeby policjantowi wytłumaczyć. Co zrobisz jak na granicy trafisz na kogoś z IQ 70? Możesz mieć rację, a nawet 5 racji, a granicy i tak nie przejedziesz.
Nie ćwiczyłam przejazdu na dowód w BiH, choć teoretycznie wiem, że wystarczy. Mamy paszporty z innego powodu - ewentualnej konieczności pomocy medycznej i odpłatności leków, nawet w Chorwacji, bo wiadomo, że w tej kwestii służba zdrowia też różne ma wymagania.
Jackar napisał(a):Wyjazd z Orebića przed 7.00, w Mostarze koło 10.00 - zwiedzanie i wczesny obiad wyjazd 14.00
Koło 17.00 - Dubrownik
Wjazd na górę SRD i wieczorne zwiedzanie miasta, ale już bez murów (nie są tanie)
Jak myślicie do ogarnięcia czy porywam się z motyką na słońce?
garbowski napisał(a):piekara114 napisał(a):Jackar napisał(a):Wyjazd z Orebića przed 7.00, w Mostarze koło 10.00 - zwiedzanie i wczesny obiad wyjazd 14.00
Koło 17.00 - Dubrownik
7-10 czyli 3 godziny zakładasz do Mostaru... i z powrotem też do Dobrownika 3 godziny..oj oj...
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne