napisał(a) piekara114 » 29.05.2014 17:59
Fanka napisał(a):piekara114 napisał(a):kaeres napisał(a):Właśnie, wiem że są miejsca w Dubrovniku znane tylko miejscowym....
Ja zatrzymywałam się wzdłuż Jadranki w zatoczkach lub na poboczu między innymi samochodami. Trzeba tylko się pokręcić chwilę...A spacer w dół trochę po schodkach, a trochę uliczkami bez turystów była przyjemnością i nie zajęła więcej niż z 15 min.
Oj, to wszystko zależy, kiedy się jedzie, jak ja byłam w Sierpniu, był piekarnik, podchodzenie pod górę w 35 stopniach nie dla każdego jest luz....ja wolę zapłacić, niż się męczyć. No i szukanie plus schodzenie i podchodzenie zabierze nam co najmniej godzinę jak nie dłużej. Nie wiem, ale w
sierpniu był problem znaleźć nawet płatny parking....
kaeres chce zwiedzać w drodze do lub z Czarnogóry, więc albo będzie rano albo pod wieczór, więc mega źle nie będzie. Polecałabym bardziej w powrocie jak radzi Krzychooo. Ja byłam w połowie lipca i jak za pierwszym razem nie było miejsca, to na końcu drogi zawrotka i powrót i się znalazło miejsce. Spacer w upale Ci nie grozi, bo uliczki są wąskie i zacienione i wzdłuż kamiennych domów, więc jest przyjemny chłód.
kaeres napisał(a):Dla mnie śmiganie na wakacjach w upale to nie problem.
Rodzinkę zostawię na dole, a sam będę dylał z dołu do góry i nazad
PS. Ile kosztuje parking w centrum ?
Pomysł nie jest zły z wysadzeniem rodzinki na dole.
A co do ceny: jest cały wątek, wpisz
Dubrovnik i parking i Ci się pokaże. Z parkowanie przy murach jest taki problem, że są tam parkomaty, więc z góry musisz oszacować ile czasu potrzebujesz na zwiedzanie albo czeka Cię bieg, aby wrzucić więcej kasy i przedłużyć postój. WAŻNE: musisz mieć bilon na parkomaty, nikt w okolicy nie chce rozmieniać papierków.
Parking podziemny jest płatny z dołu przy wyjeździe, ale jest drogi i ok. 2km od murów, więc tu spacer też Cię czeka.
Mam o parkowaniu:
parkowanie-w-dubrovniku-t43084.html?hilit=Dubrovnik%20parking
Ostatnio edytowano 29.05.2014 18:06 przez
piekara114, łącznie edytowano 1 raz