Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dubrownik 2005

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 07.06.2006 19:54

jaki miodzik na serce..... :lol:
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 10.06.2006 12:17

Fajne fotki, naprawde :lol: a dzieki temu zdjęciu(P8170052.JPG) aż mi się cieplutko zrobiło , ale i teskno do wakacji :roll:
czakigc
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) czakigc » 18.06.2006 12:29

Będę tam za 2 tygodnie :D , ale moje zdjęcia chyba nie będą takie fajne :oops:
P.S. Czekam na kolejne z tego roku.
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 18.06.2006 13:52

Takie - nie będą, bo te są moje, hiii :wink: Czekam na Twoje!!!!
bo ja w tym roku CG, może 1 dzień Dubrownik. Miłego foto-wyjazdu!!!!
bee
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bee » 01.07.2006 21:23

mama_Kapiszonka napisał(a):Hmmmm... miodzio. Obejrzeć takie foty na początek deszczowego i zimnego dnia. Ja chcę jeszcze!!!!

Patrząc na dachy dubrownickie widać, powód dla którego co niektórzy kręcą nosem. Odrestaurowane dachy są zby ładne i zbyt tchnące nowością. Raaanyy, gdyby nie zniszczenia wojenne to byłby jeszcze cieplejszy klimacik miasta...

wiem, ze widać różnicę ale oni bardzo się starali - z tego co wiem odgrzebano stare technologie ze źródeł historycznych i dachówki wykonał warsztat, który obrał tę właśnie starą technologię niesztampową - coby jak najwiarygodniej było - doceńmy starania...
bee
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bee » 01.07.2006 21:25

czakigc napisał(a):Będę tam za 2 tygodnie :D , ale moje zdjęcia chyba nie będą takie fajne :oops:
P.S. Czekam na kolejne z tego roku.

bosz - jak ja Ci zazdroszczę - ja też chcę
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 02.07.2006 11:24

bee napisał(a):wiem, ze widać różnicę ale oni bardzo się starali - z tego co wiem odgrzebano stare technologie ze źródeł historycznych i dachówki wykonał warsztat, który obrał tę właśnie starą technologię niesztampową - coby jak najwiarygodniej było - doceńmy starania...

Doceniam. Ale robił je warsztat, więc raczej były formowane na maszynach. A nie na udach, jak przed wiekami. Tak idąc dalej tym tropeem formowania dachówek to trzeba by się zastanowić skąd nazwa typu krycia: mnich-mniszka :-D

Kolor spłowiały do słońca i wiatru, inna woda dodawana do gliny...tego się nie da sklonować....Ale, pojadę to sama zobaczę.

PS. I tak w ogóle to witam na forum krajana (lub krajankę - ale nie mylic z makaronem)!
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 11.07.2006 14:57

Przepiękne zdjecia, takie nietypowe i dużo mówiace... Mam nadzieję byc w sierpniu w Dubrowniku, spróbuję zrobic podobne, może mi sie uda?
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 11.07.2006 15:17

Dzieki bardzo! sama odkryjesz jakie mozliwości daje to miasto! nie rób tylko zdjęc na stojąco, a będą piękne :wink:
Leo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leo » 15.07.2006 00:53

Zdięcia artystycznie bardzo ciekawe w każdym jest to coś co przyciąga ...... i w dodatku Dubrownik .. byłem tam raz ale wrócę tam na pewno. :D
Pozdr
AndrzejG
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejG » 26.08.2006 22:59

Super, super fotki. Szkoda.że dopiero po powrocie z Dubrownika tutaj trafiłem. mój obiektyw dużo widział, ale jak oglądam Twoje fotografie to już wiem, że wrócę w te cudowne miejsca i będe je odkrywał na nowo.
Wkrótce opublikuje swoje.
Pozdrawiam
ozyrys760
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ozyrys760 » 23.09.2011 12:13

Ładne zdjęcia, fajnie się ogląda.
Poprzednia strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Dubrownik 2005 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone