Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dubrovnik tylko promem?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marianowic
Plażowicz
Dubrovnik tylko promem?

Nieprzeczytany postnapisał(a) marianowic » 12.08.2010 14:31

Witam.
Mam pytanie na temat drogi do Dubrovnika? Czy da sie ominąc prom? A jezeli tak to jak? Mozecie podac jakies przyklady.

Dzieki i pozdrawiam
sławeka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sławeka » 12.08.2010 14:36

marianowic napisał(a):Witam.
Mam pytanie na temat drogi do Dubrovnika? Czy da sie ominąc prom? A jezeli tak to jak? Mozecie podac jakies przyklady.

Dzieki i pozdrawiam

Myśle że można drogą spróbować wzdłuż wybrzeża, z krótkim przelotem przez BiH
marianowic
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marianowic » 12.08.2010 14:41

No wlasnie tak myslalem. Ale zadna mapa nie pokazuje tam drogi. A nie chcialbym sie zgubic na kilka godzin przez niechec do promu. Moze jakis przyklad?
Pzdr
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 12.08.2010 15:02

Rany no co ty teraz wypisujesz? Heeee ok
Do Dubrovnika jedziesz tylko lądem. Gdzie uważasz zjechać z autostrady tam zjedziesz do magistrali nr 8 wzdłuż całego wybrzeża i prujesz na Dubrovnik (enklawa BiH to ułamek trasy i droga leci normalnie ) Proponuję się zatrzymać zatankować samochód w tejże enklawie trochę taniej hhhhee kuny normalnie przyjmują jak i euro. Bez obaw jedziesz normalnie to tylko parę km nigdzie nie zjeżdżasz odprawa przebiega błyskawicznie kilka razy w ogóle się nie zatrzymywałem machają aby jechać dalej.
Swoją drogą dziwie się że Google nadal tego nie poprawiło i mapa nakazuje przeprawę promową.
Szerokości
Ps. Pamiętaj o zielonej karcie na Bi H nie byłem tam od 2006 roku ale chyba nadal obowiązuje choć nigdy nie miałem okazji jej prezentować tak jak pisałem po rejestracjach widzą skąd jesteś i machają aby jechać bez kontroli
jerzy26
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy26 » 12.08.2010 15:19

Spokojnie drogą, i faktycznie dobrze zawsze się zatankować, ale w stacji za miastem (Neum) bliżej Dubrownika, płacić można kartą - i jest najtaniej. Zielona karta potrzebna, na granicy ani razu mnie nie zatrzymano- kiwano aby jechać dalej, zielona karta przyda się na wycieczkę do Mostaru. Po co prom ???????????????????/// :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.08.2010 15:29

marianowic napisał(a): Ale zadna mapa nie pokazuje tam drogi. A nie chcialbym sie zgubic

Radzę udać się po mapę samochodową do księgarni lub zakupić w Empiku
Dick45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 12.08.2010 19:20

consett0805 napisał(a):Rany no co ty teraz wypisujesz? Heeee ok
Do Dubrovnika jedziesz tylko lądem. Gdzie uważasz zjechać z autostrady tam zjedziesz do magistrali nr 8 wzdłuż całego wybrzeża i prujesz na Dubrovnik (enklawa BiH to ułamek trasy i droga leci normalnie ) Proponuję się zatrzymać zatankować samochód w tejże enklawie trochę taniej hhhhee kuny normalnie przyjmują jak i euro. Bez obaw jedziesz normalnie to tylko parę km nigdzie nie zjeżdżasz odprawa przebiega błyskawicznie kilka razy w ogóle się nie zatrzymywałem machają aby jechać dalej.
Swoją drogą dziwie się że Google nadal tego nie poprawiło i mapa nakazuje przeprawę promową.
Szerokości
Ps. Pamiętaj o zielonej karcie na Bi H nie byłem tam od 2006 roku ale chyba nadal obowiązuje choć nigdy nie miałem okazji jej prezentować tak jak pisałem po rejestracjach widzą skąd jesteś i machają aby jechać bez kontroli

Szczera prawda Skąd pomysł żeby płynąć promem BiH to normalny kraj drogi niczym nie różnią się od polskich takie same dziury W tym roku zielonej karty nie chciał od nas (ale trzeba ją mieć )
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 14.08.2010 08:28

Janusz Bajcer napisał(a):Radzę udać się po mapę samochodową do księgarni lub zakupić w Empiku

Pudło - produkt niedostępny :D
Broke
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Broke » 14.08.2010 11:50

Potwierdzam,
Dubrownik tylko drogą wzdłuż wybrzeża - nie sprawdzają zielonej karty, choć raz pokazywaliśmy paszporty
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.08.2010 12:22

jasio napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Radzę udać się po mapę samochodową do księgarni lub zakupić w Empiku

Pudło - produkt niedostępny :D

Jak podawałem link, produkt był dostępny - widocznie marianowic wykupił :wink: :D

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone