Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dubrovnik - proszę o praktyczne porady

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jinikao
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jinikao » 20.09.2011 17:13

Praktyczna porada?? Znajdz jakis market bardzo daleko od centrum, wsiadaj do autobusu i jedz na stare miasto busem. Parking za darmo, a busy jezdza co chwile.
dbh
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dbh » 03.10.2011 23:36

ja od siebie dodam ze jesli ktos jedzie autem z LPG to jest problem z zatankowaniem, krazylem po Dubrovniku chyba z 40min, objezdzajac go chyba 3 razy i nie znalazlem stacji dopiero jak sie zapytalismy to nam wytlumaczyli, ze jadac od portu przejechac pod mostem i jak sie dojedzie do krzyzowki skrecic w lewo po ok 2km bedzie stacja benzynowa ale na niej nie ma LPG tylko okolo 400m dalej po prawej stronie jest maly znak nakierowujacy na mini stacje tylko i wylacznie z LPG (skrecamy w prawo i jedziemy ok 150m waska droga).
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.10.2011 06:59

dbh napisał(a):ja od siebie dodam ze jesli ktos jedzie autem z LPG to jest problem z zatankowaniem, krazylem po Dubrovniku chyba z 40min, objezdzajac go chyba 3 razy i nie znalazlem stacji dopiero jak sie zapytalismy to nam wytlumaczyli, ze jadac od portu przejechac pod mostem i jak sie dojedzie do krzyzowki skrecic w lewo po ok 2km bedzie stacja benzynowa ale na niej nie ma LPG tylko okolo 400m dalej po prawej stronie jest maly znak nakierowujacy na mini stacje tylko i wylacznie z LPG (skrecamy w prawo i jedziemy ok 150m waska droga).

Komolac i ne ma problema.
Jolaw1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolaw1 » 27.10.2011 10:36

Obrazek
Na murach Dubrovnika miła niespodzianka! Pani na życzenie polewa zgrzane nóżki przyjemnie chłodną wodą!
dareke
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dareke » 27.10.2011 12:08

Piterek75- masz całkowicie rację. Ja też skusiłęm się na odwiedzenie tego miejca i długo w pamięci pozostanie mi widok naprawdę smutnej ośmiornicy w tej niewielkiej niewoli. Inne zwierzęta nie miały lepiej. Nie polecam , a nawet odradzam to miejsce
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 27.10.2011 18:07

Jolaw1 napisał(a):Na murach Dubrovnika miła niespodzianka! Pani na życzenie polewa zgrzane nóżki przyjemnie chłodną wodą!

8 września Pani nie polewała ,ale za to "kibelek" z tyłu był za free :lol:
Po potrzebie , wyciągam "many" a Pani mówi że " nie placim" , "nie placim" , w szoku byłem.... 8O ale nie że za free , ale za uczciwość.
Jolaw1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolaw1 » 28.10.2011 08:18

Ja mialam tak samo! Mi Pani powiedziała: Suprise!!! Zastanawiałam się przez chwilkę czy w ukrytej kamerze czasem nie jestem z tą zdziwioną miną! hi hi!
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 24.02.2012 10:14

CinnamonGirl napisał(a):Jeśli chcecie zjeść dobrą pizzę w Dubrowniku polecam Pizeerię Mea Culpa - duże i pyszne pizze jak na Dubrownik w przystepnych cenach.
a gdzie to?
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Dubrovnik - proszę o praktyczne porady - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone