Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dubrovnik 22-29sierp. - szukam namiarów na tani nocleg :)

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rosiczka1977
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosiczka1977 » 16.06.2006 09:41

Witam,
- na początek przedstawie co mam:) a pozniej napisze czego mi brakuje;)
1. wylatuje do Dubrovnika 22 sierpnia. Kupiłam lot w obie strony, wiec nie wchodzi w gre jazda samochodem w te piękne tereny:) Co najwyżej mogę na miejscu wynająć samochód na 2-3 dni (bedę do 29 sierpnia). AAa i lecę z kolega, wiec wszystkie potrzeby mnoze przez dwa:)
2. Szukam, potrzebuje;) :
- noclegu w Dubrovniku (myślałam o dniach 26-29 sierpnia, aby bez stresu dojechac na lotnisko 29 sierpnia na jakąś 5 rano);
- pomysłu na nocleg w pierwszych dniach pobytu (pierwsze 4 noce)
i tu pojawia się ALE:)
zależy nam, by był tam szlak 'gastronomii' czyli nie jedna knajpka na całe miasteczk/ miasto/ wioskę.. by było można spokojnie połazić po mieście do poźna i napić sie miejscowego specjału.. czy posmakować regionalnej kuchni (na mnie się nie patrzcie, mi wystarczy plaża z arbuzem w ręku.. to kolega ma takie życzenia:P)
kolejne ALE to aby było to w miare blisko kwatery, bo będziemy pieszo wędrować tym szlakiem 'gastronomii'... a trzeba pozniej jakos dotrzec do noclegowni:) Wiec miejcie litość dla mnie i nie polecajcie kwater w odległosci większej niż do 2km (jeśli to wygórowane żądania - to poproszę o informacje z czym mam się liczyc) :D

Interesują mnie najbardziej dokładne namiary na kwatery (zarówno w Dubrovniku jak i innych polecanych miejscach). Oczywiście będę bardzo wdzięczna, a polecenie miejscowości, ale moj kolega wolałby nie jechać w ciemno (cykor, co? :P )
Przeglądałam oferty w internecie na kilku portalach, jednak wiem ze wiąze się to także z ryzykiem tarfienia minę.
A i namiot odpada :)

Nio i na deser pytanie z cyklu 'głupich' :)
- jakią wypożyczalnie samochodów znacie i polecacie (taniooo!)
Sprawdziałam ceny w Avis, Budget, Hertz i Dollar - jednak najlepiej z tego wypada wypozyczalnia powiązana ze SkyEurope (około 50-60 Euro za dobę, najtanszy wóz).
Są jacyś miejscowi wypożyczacze?? :) Jak u nich wyglada wypożyczenie, zwrot auta.. ?
- nio i dla jasnosci, fajnie skuterem.. ale nie na moje nerwy:) i umiejętnosci:D -wiec odpada:)
No i przy polecaniu prosze pamiętać o tym, ze fajnie byloby zwrócić samochod w innym miejscy niz bylo wypozyczane .. także chyba miejscowe wypożyczalnie bez filli w innym miejscu nie wchodza w grę. :)

KAŻDĄ RADĘ PRZYJMUJĘ Z RADOŚCIĄ :)
- no na krytykę cieszę się troszkę mniej :) :P

Ineska

ps. czytam sobie wybrane psoty na powyższym forum, jednak nie jestem w stanie krzeczytać wszystkiego, wiec jeśli był już poruszany taki problem jak jeden z moich, to dajcie znać bliższe namiary na niego to sobie przestudiuję z uwagą:)

ps. z góry dzieki za pomoc
rosiczka1977
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosiczka1977 » 16.06.2006 09:48

Zapomniałam dodać, że będę bardzo szcześliwa jeśli uda mi się zostać w Dubrovniku na cały wyjazd, a tylko robic wypady do innych miejscowości:)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 16.06.2006 12:05

rosiczka1977
Podróżnik
Mlini :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosiczka1977 » 16.06.2006 19:05

nio to juz prawie wszystko jasne:) - jak na dzis decydujemy się na Mlini:)
- moze ktos z Was teraz tam jedzie i może na dniach opowiedziec cos o cenach za noclegi? bo w sieci jest tak duza rozbieznosc.. ze glowa mala:)
- kazdy adres i ceny przyjme z rozkosza;)
rosiczka1977
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosiczka1977 » 19.06.2006 15:59

wojan napisał(a):Zajrzyj tutaj,może coś znajdziesz
forum/viewtopic.php?t=10508&highlight=
forum/viewtopic.php?t=10578&highlight=

Wojanie Drogi:)
jeśli to mozliwe, poprosze o kontakt adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
zalezy mi na fotkach z kwatery jaką polecasz w Mlini (u Pana z korzenimi Czeskimi:))
Fotki pokoju, lub domy.. bardzo mi na tym zależy.

Pozdrawiam,
Ineska
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 19.06.2006 16:15

rosiczka1977 napisał(a):
wojan napisał(a):Zajrzyj tutaj,może coś znajdziesz
forum/viewtopic.php?t=10508&highlight=
forum/viewtopic.php?t=10578&highlight=

Wojanie Drogi:)
jeśli to mozliwe, poprosze o kontakt adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
zalezy mi na fotkach z kwatery jaką polecasz w Mlini (u Pana z korzenimi Czeskimi:))
Fotki pokoju, lub domy.. bardzo mi na tym zależy.

Pozdrawiam,
Ineska

OK.Zdjęcia będą jutro.Dzisiaj nie mam do nich dostępu-jestem w pracy.
Pozdrawiam

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone