Witam,
- na początek przedstawie co mam:) a pozniej napisze czego mi brakuje;)
1. wylatuje do Dubrovnika 22 sierpnia. Kupiłam lot w obie strony, wiec nie wchodzi w gre jazda samochodem w te piękne tereny:) Co najwyżej mogę na miejscu wynająć samochód na 2-3 dni (bedę do 29 sierpnia). AAa i lecę z kolega, wiec wszystkie potrzeby mnoze przez dwa:)
2. Szukam, potrzebuje;) :
- noclegu w Dubrovniku (myślałam o dniach 26-29 sierpnia, aby bez stresu dojechac na lotnisko 29 sierpnia na jakąś 5 rano);
- pomysłu na nocleg w pierwszych dniach pobytu (pierwsze 4 noce)
i tu pojawia się ALE:)
zależy nam, by był tam szlak 'gastronomii' czyli nie jedna knajpka na całe miasteczk/ miasto/ wioskę.. by było można spokojnie połazić po mieście do poźna i napić sie miejscowego specjału.. czy posmakować regionalnej kuchni (na mnie się nie patrzcie, mi wystarczy plaża z arbuzem w ręku.. to kolega ma takie życzenia:P)
kolejne ALE to aby było to w miare blisko kwatery, bo będziemy pieszo wędrować tym szlakiem 'gastronomii'... a trzeba pozniej jakos dotrzec do noclegowni:) Wiec miejcie litość dla mnie i nie polecajcie kwater w odległosci większej niż do 2km (jeśli to wygórowane żądania - to poproszę o informacje z czym mam się liczyc)
Interesują mnie najbardziej dokładne namiary na kwatery (zarówno w Dubrovniku jak i innych polecanych miejscach). Oczywiście będę bardzo wdzięczna, a polecenie miejscowości, ale moj kolega wolałby nie jechać w ciemno (cykor, co? )
Przeglądałam oferty w internecie na kilku portalach, jednak wiem ze wiąze się to także z ryzykiem tarfienia minę.
A i namiot odpada
Nio i na deser pytanie z cyklu 'głupich'
- jakią wypożyczalnie samochodów znacie i polecacie (taniooo!)
Sprawdziałam ceny w Avis, Budget, Hertz i Dollar - jednak najlepiej z tego wypada wypozyczalnia powiązana ze SkyEurope (około 50-60 Euro za dobę, najtanszy wóz).
Są jacyś miejscowi wypożyczacze?? Jak u nich wyglada wypożyczenie, zwrot auta.. ?
- nio i dla jasnosci, fajnie skuterem.. ale nie na moje nerwy:) i umiejętnosci:D -wiec odpada:)
No i przy polecaniu prosze pamiętać o tym, ze fajnie byloby zwrócić samochod w innym miejscy niz bylo wypozyczane .. także chyba miejscowe wypożyczalnie bez filli w innym miejscu nie wchodza w grę.
KAŻDĄ RADĘ PRZYJMUJĘ Z RADOŚCIĄ
- no na krytykę cieszę się troszkę mniej
Ineska
ps. czytam sobie wybrane psoty na powyższym forum, jednak nie jestem w stanie krzeczytać wszystkiego, wiec jeśli był już poruszany taki problem jak jeden z moich, to dajcie znać bliższe namiary na niego to sobie przestudiuję z uwagą:)
ps. z góry dzieki za pomoc