napisał(a) anek cro » 10.07.2012 16:54
Magda75 napisał(a):Witam,
jestem w Trpanju, co dzień jeździmy na plażę w Dubie . Jest tylko mały problemik. Naopowiadałam mężowi, że jest tu jeszcze druga plaża, ładniejsza, że przeczytałam na forum, że musimy tam pojechać....tylko teraz nie mogę znaleźć, jak tam dotrzeć. Wiem, że trzeba dojść na piechotę, ale którędy?
Pozdrawiam
Pewnie już za późno, ale dla innych moze się przyda:
Jeśli pojechać dalej, za Divne to w prawo droga do plaży w Dubie, maleńki porcik , budka telefoniczna i Bistro Zaporat, miejsce urokliwe, plaża kamienista, niestety dopołudnia oblegana przez gromady turystów przypływających z makarskiej na "dziką plażę"
niestety, ale to właśnie skłoniło nas do poszukania innej plaży no i są i to nawet dwie, jadąc od Divnej zamiast skręcać w dół do portu w Dubie Pel, trzeba przejechać ( choć to trudne) lepiej przejść, wąską szutrową dróżką na wprost... na końcu długa, czysta i piękna plaża, jeśli ktoś ma więcej energii to kierujac się w lewo można wspiąć się nieco i przez wąziutką ścieżkę dotrzeć do jeszcze jednej, zupełnie ukrytej, totalne odludzie, choć moze po tym poście przestanie być odludziem
dodam ,że w sierpniu bez rezerwacji w Dubie Pel. nie da rady znaleźć noclegu, ale do Trapani tylko 14 km ...
i faktycznie nie ma sklepu
pozdrawiam
Ostatnio edytowano 10.07.2012 17:48 przez
anek cro, łącznie edytowano 2 razy