Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Duba Peljeska

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2012 16:17

Znaczy jak zrozumiałem, by doprecyzować, plaża na której przebywacie to Diva Duba (ta przy wysepce)
Magda75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda75 » 16.06.2012 16:23

Tak, w Dubie Peljeskiej, nie w Divnej. W Divnej byliśmy raz, 2 lata temu. Nie spodobały nam się śmieci i pety. I tłok.
Magda75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda75 » 16.06.2012 16:24

Tak, w Dubie Peljeskiej, nie w Divnej. W Divnej byliśmy raz, 2 lata temu. Nie spodobały nam się śmieci i pety. I tłok.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2012 16:28

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2012 16:30

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2012 16:32

1 Divna Duba
2 Duba Peljeska
3 To właśnie ta trzecia

Gdzieś na forum czytałem, że to za lasem.
Tyle tylko mogę pomóc.
Magda75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda75 » 16.06.2012 16:37

Hvala lijepa. Jutro sprawdzimy i dam znać jak było :)
Pozdrav
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2012 16:37

A jeśli chodzi o śmieci to na każdej plaży można je znaleźć. I nie ma tu reguł. Zależy jacy ludzie się pojawiają w danym okresie. Choć śledząc forum nikt jeszcze na Divną jak do teraz nie narzekał. I ja mam nadzieję się nie zawieść za 2.5 mc :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2012 16:38

Magda75 napisał(a):Hvala lijepa. Jutro sprawdzimy i dam znać jak było :)
Pozdrav

Ok. Dzięki. Miłego wypoczynku. Pozdrawiam
:D :D :D
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 16.06.2012 17:27

inman napisał(a):1 Divna Duba
2 Duba Peljeska
3 To właśnie ta trzecia

Gdzieś na forum czytałem, że to za lasem.
Tyle tylko mogę pomóc.

Jadąc od Divnej dojeżdżasz do skrzyżowania i przejeżdżając je na wprost wjeżdżasz na drogę szutrową. Mijasz domek kamienny położony po lewej stronie i jeszcze kawałek można jechać, potem już tylko na piechotę około 10 min i wychodzisz na plażę. Za kamiennym cyplem jest jeszcze jedna plaża. Miłego wypoczynku.

Obrazek
Magda75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda75 » 17.06.2012 14:38

Byliśmy, dotarliśmy. Dzięki za pomoc.
Na krzyżówce pojechaliśmy prosto, minęliśmy domek po lewej stronie, dalej prosto jeszcze jakieś parę minut, aż droga się kończy. Tak na prawdę "droga" brzmi dumnie, bo jest wąska, kamienista, wyboista, a rosnące obok oliwki rysują lakier. Trudno. Dalej jakieś 100 m ścieżką i jesteśmy na plaży. Nawet ładnej. Ale ta na którą czekaliśmy jest za cyplem, lub jak mąż powiedział, za górka. Czysta, pusta, z tamaryszkiem osłaniającym przed słońcem. Łagodne jak na Chorwację zejście do wody, w sam raz dla dzieci. I brak jeżowców. Raj na ziemi. Tylko my i stadko mew.
Ostatnio edytowano 17.06.2012 14:48 przez Magda75, łącznie edytowano 1 raz
Magda75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda75 » 17.06.2012 14:47

Jedynie droga niedogodna dla przeprawy z czterolatkiem, który musiał być niesiony. Myślałam, że to nasz pierwszy i ostatni raz na tej plaży. Ale jutro też tam jedziemy. Byłam pewna, że moja połowica nie zniesie paru rysek na aucie, a tu cisza. Nawet nie narzekał na niesienie Rycha i tobołków. Spodziewałam się, że nie zawróci naszym autem ( a jest dość duże) na wąskiej dróżce, ale się udało. Za to znalazł świetną małą zatoczkę, prawie całą w cieniu. Zejście na nią jest z górki na cyplu, dość stromo, ale też można od strony morza, nawet z dzieckiem na ramionach.
Pozdrav
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2012 16:36

My bez dzieci będziemy więc z pewnością również okolice zwiedzimy :D
rop69
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rop69 » 17.06.2012 21:49

My do Trpanj jedziemy już w piątek :D więc plażę odwiedzimy na 100%.
Dzięki za dokładny opis.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.06.2012 11:28

O plaża o której nie wiedziałam :) No to już wiem i z pewnością się tam wybiorę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone