Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Drvenik Gornja Vala 2013

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 10.08.2014 14:19

piotrpit napisał(a):Nie wiem czemu ja też robiłem zdjęcia tego zespołu i też wyszły nieostre. Czary ???

Może aparaty nie wytrzymywały tej muzyki :)
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 12.09.2014 21:36

Witam po dłuższej przerwie.
Rodzina z Anglii na wakacje przyjechała więc czasu za bardzo nie miałem siedzieć przy kompie.

Pobyt w Drveniku dobiegał końca.W przedostatni dzień siedzimy sobie w cieniu na naszym tarasie az tu nale dolatuje do nas dziwny dźwięk,coś jakby syk.Na początku zlekceważyliśmy to ale za chwile się okazało że to nam troche uprzykrzy ten dzień.

Oto powód syczenia 8O

Obrazek

Wentyl nie wytrzymał chorwackiego ukropu.Myślimy co robić-biegać,pytać i szukać wentyla u tubylców,szukać kogoś kto nas podwiezie do najbliższego warsztatu?
Ale przypomnieliśmy sobie że przecież ubezpieczyliśmy przed wyjazdem naszego busa.Dzwonimy po podany numer.Pani mówi że zaraz ktoś zadzwoni już ze strony chorwackiej.Dzwoni pan,dogadujemy się jakoś po angielsku,mamy czekać na pomoc.

Oto pomoc 8O

Obrazek

Oto sposób realizacji pomocy 8O

Obrazek

Obrazek

Pytam kilkakrotnie pana,który przyjechał czy nie da się tego na miejscu naprawić-przecież to wentyl.
Nie ma takiej opcji.Na lawete i jedziemy.OK.A gdzie jedziemy?Do warsztatu w.... Baška Voda!
40 km na lawecie z powodu wentyla 8O

Po drodze próbujemy z kierowcą rozmawiać ale człowiek zupełnie nie rozmowny.No cóż.
Dojeżdżamy

Obrazek

Obrazek

Ciąg dalszy naszej super wycieczki już wkrótce :)
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 13.09.2014 11:43

Długo kazałeś czekać na ciąg dalszy... :papa:
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 13.09.2014 18:48

Magdalena S. napisał(a):Długo kazałeś czekać na ciąg dalszy... :papa:

Wiem,wiem.No ale cóż,życie... :)
Postaram się teraz nadrobić troche a w zasadzie szybciej dokończyć relacje bo to jest powoli koniec.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 13.09.2014 21:09

Już myślałem że zapomniałeś o swojej relacji :oczko_usmiech: :mrgreen:
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 15.09.2014 20:25

dids76 napisał(a):Już myślałem że zapomniałeś o swojej relacji :oczko_usmiech: :mrgreen:

Nie zapomniałem.Cierpie na deficyt czasu :(
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 16.09.2014 22:12

Kontynuuje relacje podczas meczu Polska-Brazylia.Musze się odstresować :)

Dotarliśmy do warsztatu.Pan nie zdejmując auta z lawety(słusznie) zabrał się do wymiany wentyla.Sprawnie mu poszło.Do zapłaty jakieś 10 ojro i mozemy jechać.
Podczas wymiany wentyla podjeżdża audi na poznańskich blachach.Rodak w opałach.
Pytam się co się stało?Usłyszałem taką opowieść że nadawała by się jako scenariusz niezłego thrillera.
W skrócie.Pojechał z rodziną nad nasze morze.Ale zamarzyła im się Chorwacja więc pojechali.Do Makarskiej.Tam nie znaleźli miejsca.Więc Baška Voda.Tu też nic.Z powodu późnej pory zostal im tylko hotel.200 ojro.Na drugi dzień załatwili lokum.Podczas podjazdu pod apartmana przebił dosyć zdrowo opone.
"Nasz" mechanik zabrał się za jego opone.Miałem wrażenie że nie zrobił tego dobrze.Mówie rodakowi sprawdź to sobie.Ale on zmęczony chyba przeżyciami nie bardzo się kwapił.W sumie już chciałem odpuścić ale jednak jeszcze raz mówie mu-pośliń palec i sprawdź czy nie ucieka powietrze.I co? Uciekało! Miałem więc nosa a rodakowi zaoszczędziłem kolejnych nerwów i pewnie troszke ojro :)
Taka mała dygresyjka o spotkaniach rodaków za granicą :)

Kilka fotek z otoczenia warsztatu bo widoki z niego mają całkiem,całkiem i to w obie strony :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Długo bym się zastanawiał czy po lewej stronie zaparkować :)

Obrazek

P.S. Polska-Brazylia 3:2 :D
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 23.09.2014 11:10

Ziutt startujesz ? :oczko_usmiech: "Uwaga! Będziemy szukać młodych i ambitnych ludzi do obsługi sceny na trasach Massive Music i Vader!!! Nasza stara ekipa awansuje i robi miejsce nowym! Szukamy technicznych od gitar i perkusji. Mile widziani specjaliści od dźwięku i świateł. Praca już w październiku i grudniu. A od 2015 non-stop, no prawie.
Uwaga! Uprzedzam pytania o stawki: Nie płacimy jak Dimmu Borgir czy inne Kombi. Można jednak utrzymać rodzinę, zwiedzić świat i wyrobić sobie markę w biznesie. Jednym z warunków jest znajomość j. angielskiego. CV słać na email: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl"
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 23.09.2014 12:45

Dzięki za info :)
Już kiedyś byłem po słowie z Kmiołkiem ale wtedy nie było mowy o wyjazdach zagranicznych bo po co marnować kase :)
Może tym razem się dogadamy :)
Pozdrawiam
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 23.09.2014 12:49

evil a gdzie znalazłeś to info?
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 23.09.2014 12:51

evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 23.09.2014 12:52

ziutt napisał(a):Dzięki za info :)
Już kiedyś byłem po słowie z Kmiołkiem ale wtedy nie było mowy o wyjazdach zagranicznych bo po co marnować kase :)
Może tym razem się dogadamy :)
Pozdrawiam

No to powodzenia , może tym razem się uda :D wyjazdy takie,że hej :devil:
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 23.09.2014 13:50

evil napisał(a):No to powodzenia , może tym razem się uda :D wyjazdy takie,że hej :devil:

Nie dziękuje żeby nie zapeszać.CV wysłałem :)
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 23.09.2014 15:52

Jak Ci bardzo zależy mogę słówko błogosławieństwa szepnąć Mariuszowi lub Piotrowi :lol:
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 23.09.2014 16:26

evil napisał(a):Jak Ci bardzo zależy mogę słówko błogosławieństwa szepnąć Mariuszowi lub Piotrowi :lol:

Poprosze :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Drvenik Gornja Vala 2013 - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone