Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Drvenik Gornja Vala 2013

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 17.04.2014 23:26

Nie ma pośpiechu - Drvenik nie ucieknie , a o zdrowie trzeba dbać :)

Zdrowych , spokojnych świąt życzę :papa:

Pozdrawiam
Piotr
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 19.04.2014 17:34

piotrf napisał(a):Nie ma pośpiechu - Drvenik nie ucieknie , a o zdrowie trzeba dbać :)

Zdrowych , spokojnych świąt życzę :papa:

Pozdrawiam
Piotr

Dziękuje bardzo:)
Zdrowych,rodzinnych Świąt życze wszystkim :)
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 21.04.2014 11:26

Obiecałem że w Święta coś się pojawi więc słowa dotrzymuje.Tym bardziej że od jutra przez kilka następnych dni będziemy mieli próby przed sezonem koncertowym więc czasu będę miał nie za wiele.
Ostatnio dojechaliśmy do Drašnic.Oto one

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dojeżdżamy do Igrane

Obrazek

W najwyższym punkcie wioski znajduje się wieża Kula Zale, nazwana na cześć Ivana Anticica i zbudowane w XVII wieku w celu ochrony przeciwko Turkom.

Obrazek

Obrazek

Na pierwszym planie Igrane trochę dalej Živogošće

Obrazek

Igrane z innej perspektywy

Obrazek

Živogošće-to był pierwotny cel naszej podróży.Rok wcześniej kolega perkusista był ze znajomymi w szczycie urlopowym i nie było problemu z noclegami a wręcz przebierali w ofertach.Niestety w naszym przypadku było zupełnie inaczej.Ludzi z ofertami jak na lekarstwo a jeśli się jakaś nadarzyła to albo daleko od morza albo cena z kosmosu.Po oględzinach kilku lokalizacji i po stwierdzeniu że strasznie dużo tu ludzi postanowiliśmy jechać dalej.W "głównym" Drveniku to samo plus do tego jeszcze promy.

Obrazek

i tak dotarliśmy do Gornjej Vali.Od razu widać że ludzi mniej i jakoś tak spokojniej.Bardzo szybko udało nam się znaleźć lokum za 12 ojro od łba więc całkiem nieźle.
A taki widok mieliśmy z tarasu :)

Obrazek

Obrazek
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 21.04.2014 19:09

Hej, dzięki za ładne fotki Jadranu. :) Cieszę się, że już dotarliśmy do Gornjej Vali. Nigdy tam nie było, dlatego tym chętniej poczytam i popatrzę. :)
Violette
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Violette » 22.04.2014 12:21

Nie jest źle. Dotarłam tutaj wraz z końcem podróży, zatem zasadniczą część będę miała na bieżąco.
Wiosenna relacja, to miód na moje serce stęsknione widokami Jadranu zwłaszcza, że zdjęcia są liczne i prześliczne.
Dziękuję i czekam na cd.
Lisior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lisior » 22.04.2014 12:38

"Witaj Lisior :)

Jeśli chcesz mogę Ci wysłać kilka fotek z różnych plaż ma Murterze :)"

To ja poproszę te zdjęcia, bym mogła jeszcze mocniej się "napalać" i odliczać dni do wyjazdu.
Podaję maila : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
i serdecznie pozdrawiam :papa:
Ostatnio edytowano 23.04.2014 12:50 przez Lisior, łącznie edytowano 1 raz
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 22.04.2014 17:36

Witaj Violette :)

Wkrótce pojawią się zdjęcia z samej Gornjej Vali ale dajcie mi troszkę czasu bo zarobiony jestem troszke :)
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 23.04.2014 21:20

Witam.
W takim razie czekam na zdjęcia z docelowej miejscowości, póki co miejsca pokazane przez ciebie udało nam się zobaczyć jadąc w kierunku Hvaru.

8O
be-ja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 24.04.2014 03:54

Hej, łyknąłem opowieść jak bocian żabę z apetytem na więcej. Jadę w tym roku na Śolte o niej też czytałem Twoją relację fajnie smarujesz i miło się czyta.

Pzd be-ja :papa:
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 24.04.2014 10:56

be-ja napisał(a):Jadę w tym roku na Śolte

Witam,
a w jakim terminie jedziesz na Šoltę, jeśli można wiedzieć?

Pozdrawiam
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 27.04.2014 14:29

Witam kolejnych śledzących moją relację.Za chwilę ciąg dalszy :)
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 27.04.2014 14:44

No to dojechaliśmy :)
Tak jak pisałem wcześniej znalezienie pokoi zajęło nam kilkanaście minut,więc bardzo szybko zaczęliśmy delektować się widokami.

Widok z tarasu w lewo

Obrazek

W prawo

Obrazek

Taki widok towarzyszył nam codziennie przy posiłkach,kawie i innych dobrych rzeczach na tarasie :)

Obrazek

Jeszcze kilka widoków z tarasu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wychodzimy przed nasze apartmany

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widoki z parkingu

Obrazek

Obrazek
piotrpit
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrpit » 28.04.2014 18:26

Wreszcie Drvenik!!! Znam to miejsce - prawie codziennie tam przechodziliśmy. Ale mieszkałem w innym miejscu. Pozdrawiam.
ilonacr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilonacr » 28.04.2014 21:30

Witam Wszystkich.
To jest mój pierwszy nieśmiały post na tym forum. W tym roku razem z moją rodzinką jedziemy już 8 raz do Chorwacji i zawsze podglądałam co nowego piszecie na forum. Tym razem wybraliśmy Drvenik ale Donja Vala. W zeszłym roku był Brist i chyba ta część Dalmacji jest mi najbliższa. Z niecierpliwością czekam na kolejne części relacji aby patrząc na znajome widoki i wspominając poprzednie lata utwierdzić się w przekonaniu, że tegoroczny wyjazd będzie równie udany.
jarecki946
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarecki946 » 29.04.2014 12:36

Ja również witam
To mój pierwszy post, choć czytam z przerwami już kilka lat. Piękne miejsce ta Gornja Vala, właśnie czegoś takiego szukam. Tylko powiedzcie mi jak to możliwe, że na miejscu można znaleźć cokolwiek taniej niż 90 euro za 4 osobowy apartman? Co roku próbuje cokolwiek znalezć wcześniej online i do tej pory mi się nie udało, dlatego w Cro jeszcze nie byłem. Albo ceny 90-120 euro, albo brak miejsc. Teraz również napisalem z 30 wiadomosci do wlascicieli w tamtych okolicach i to samo. Ziutt, masz może namiar na tą kwatere ? Na ile ona była osób ? Masz może zdjecia wnętrz ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Drvenik Gornja Vala 2013 - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone