Leszek Skupin napisał(a):To już ostatnia wyprawa po Rumunii - wyprawa do delty Dunaju. Mając na uwadze jak kiedyś przejeżdżaliśmy przez Dunaj w Wiedniu (poooootęęęęga) to przy samym ujściu musieliśmy go zobaczyć.
Leszek Skupin napisał(a):Intrygujesz mnie, ale czy chodzi Ci o to, że tam jest źródło Dunaju Bo na Google maps nic nie znalazłem...
EDIT: Tak jakby Dunaj powstawał z połączenia trzech rzek: Stille Musel, Breg i Brigach. Te trzy rzeki łączą się ok 50 m przed mostem na Dunaju na drodze nr 33 i chyba jest to obwodnica Donaueschingen
Dobrze myślę
Nie żebym się na ptactwie wodnym znała, ale czy nie jest to przypadkiem jakowyś kormoran?Leszek Skupin napisał(a):A tu nie wiem co to za ptaszysko, ale...
ASIULA HK napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):Najpierw bułgarska autostrada
Że co?
...
Anai napisał(a):Nie żebym się na ptactwie wodnym znała, ale czy nie jest to przypadkiem jakowyś kormoran?Leszek Skupin napisał(a):A tu nie wiem co to za ptaszysko, ale...
Tak na pierwszy rzut oka mię się skojarzyło...
GOLDEN napisał(a):Znajome miejsca...... Będąc w Bułgarii,wypoczywaliśmy w znanym kurorcie Rawda
Wynajętym samochodem odwiedzieliśmy Warnę,Burgas i Sozopol
Franz napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):Jedziemy dalej na południe, aż w końcu docieramy do Sozopolu.
Sozopol i Nesebyr to - moim zdaniem - najładniejsze miejscowości na bułgarskim wybrzeżu.
Pozdrawiam,
Wojtek
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe