Re: Drum bun, drum in lukru, Timisoreana i trochę Bułgarii
napisał(a) Leszek Skupin » 02.12.2014 13:43
anakin napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):. W górach każdy powinien sobie pomagać... z górami nie ma żartów. Facet mógł potrzebować pomocy.
Jak widzę już kumasz.
A już myślałem, że ten Respect to ironia
Jeszcze kilka spostrzeżeń z Rumunii mi się nasuwa... większej ilości psów luzem nie widziałem nigdzie indziej To był dla nas szok i to spory. Nic z nimi nie robią. Praktycznie nie było kilometra, żeby nie leżał na jezdni jakiś zabity. Stwierdziłem, że jak mi się wataha wsadzi pod koła biegnąć za jakąś suką to nawet hamować nie będę. Zderzak mam niczego sobie w Terracanie
Ludzi nad rzeczkami, jeziorkami, tam gdzie była woda było sporo - pili wino, piwo, gdzieniegdzie wódeczkę, ale nie było głośno, nie było rozrób... pełna kultura i nie widzieliśmy w tym nic złego. To było takie..... NORMALNE
Rumuni mają jak najbardziej cerę taką jak nasza Romowie inaczej "cygany" to dopiero ciemnoskórzy i widać ich niestety w złym świetle - żebrzą między samochodami na światłach, ale podpatrzyliśmy sposób jak sobie z nimi radzić: stoi taka cyganka przy linii świateł, podjeżdża samochód, ale nie zatrzymuje się przy niej tylko 5-7 m przed nią, gdy ta podchodzi on podjeżdża do przodu zostawiając za sobą lukę. Ona nie wie co robić więc podchodzi do następnego, więc kolejny podjeżdża do przodu i tak za każdym razem . Trafiłem na taką jedną, ale to za pierwszym razem i aż mnie obrzydzenie wzięło, bo się żegnała i całowała moje lusterko błeeeee a fuuuuj aż mi się coś robi jak sobie to przypomnę. Ale sposób na takich Rumuni mają niezły trzeba im to przyznać. Jak to zauważyłem co robią, zacząłem wykorzystywać to w ten sam sposób więcej przygód z cyganami nie miałem. Nawet w korkach pod Bukaresztem, gdzie łazili między samochodami i sprzedawali różne rzeczy. Jednemu za mną nawet udało im się wcisnąć - nie uwierzycie - piłę łańcuchową. Skurczybyk odpalał ją między samochodami, gasił, odpalał, gasił przy tym kolesiu aż w końcu wsiadł do niego do samchodu i dobili targu . Ale jaja były mówię wam jak to śmiesznie wyglądało