Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Drum bun, drum in lucru, Timisoreana i trochę Bułgarii

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Patroniusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patroniusz » 13.12.2014 09:10

Przez Barwinek też co dzień jedziemy do szkoły,ale do Żeromskiego..Swoją drogą fajna relacja.Rumunia dawno chodzi mi po głowie,ale reszta jakoś bez entuzjazmu...Wolą jednak HR.W tym roku nie dane nam było zaznać,ale w przyszłym na 99%..będzie znowu,miejmy nadzieję.Pozdrawiam Marcin
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 13.12.2014 14:10

Widzę, że Ci się podobało. :)
Może podłapałeś rumuńskiego bakcyla i wrócisz kiedyś znowu...

Pozdrawiam,
Wojtek
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.12.2014 13:47

Wojtku. Plany są na przyszły rok :D i wiem już którędy będziemy jechać ;) ale będziemy jechać na pewno do Bułgarii - nad Rumuńskim wybrzeżem już się nie będziemy zatrzymywać ;)

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za uwagę :)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 15.12.2014 14:05

Leszek Skupin napisał(a):Wojtku. Plany są na przyszły rok :D i wiem już którędy będziemy jechać ;) ale będziemy jechać na pewno do Bułgarii - nad Rumuńskim wybrzeżem już się nie będziemy zatrzymywać ;)

Rumuńskich dróg dostatek , więc nad morze nie musisz jechać :wink: , a plany do Bułgarii na przyszły rok mamy podobne 8)
Co z tych planów da się zrealizować - zobaczymy , ale już teraz , tak na wszelki wypadek - do zobaczenia na rumuńskich drogach :papa:

Fajnie było z Wami podróżować

Pozdrawiam
Piotr
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.12.2014 14:44

Leszek Skupin napisał(a):W ten sposób dotarliśmy do domu o godzinie 4 nad ranem.

W ten właśnie sposób, o godzinie 14.44 nadgoniłam zaległości i doczytałam relację :mrgreen:

Leszek Skupin napisał(a):Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za uwagę :)

To my dziękujemy za tyle zielonego na forum :)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 15.12.2014 15:07

Leszek Skupin napisał(a):

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za uwagę :)

Polecamy się na przyszłość. :D
El mariano Italiano
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) El mariano Italiano » 15.12.2014 17:21

Miło było powspominać nasze tegoroczne wakacje.
Rumunia przez nas zlekceważona odpłaciła się tragicznym stanem dróg.
Stwierdziliśmy, że skoro Rumunia jest już dobre kilka lat w UE, to drogi nie mogą być, aż tak złe.
Efekt: zamiast dotrzeć do hotelu o 18tej, jak zakładaliśmy, dotarliśmy o 2 w nocy.
Ostatnie 200km jechaliśmy 7godzin !!!
Gorzej było tylko na Ukrainie. :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 18.12.2014 17:34

Jeszcze tylko jeden filmik z przejazdu przez rzekę jako wisienka :)

Transalpina Romania Offroad

:papa:
marzka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzka » 21.01.2015 13:48

Od paru lat planuję Rumunię, ale zawsze kończyło się jednak na CRO. Mam nadzieję, że w tym roku nam się w końcu uda :)

Planuję oczywiście Transalpinę i Transfogaraską i w związku z tym mam pytanie. Nie jestem pewna na 100% czy dobrze pamiętam: pod względem widokowym Transalipną jedziemy z północy na południe a Tranfogaraską odwrotnie, chyba dobrze pamietam? :? Nie mogę znaleźć wątku, w którym to czytałam, nie jestem nawet pewna , czy czasem nie pisali o tym na innym forum..

Byłabym wdzięczna za podpowiedź, w sumie trasę już mam opracowaną, ale jakby co, jeszcze czas , mozna pozmieniać :)

PS. Ja wiem, najlepiej tam i z powrotem, wtedy nie ma dylematu... :lol:

pozdrawiam
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 24.01.2015 12:34

Dobrze pamiętasz. Transalpina to przejazd z północy na południe a Transfogarska z południa na północ. Jeśli chcielibyście nocleg między tymi drogami, to można bez problemu znaleźć. Pokazywałem tu fajny motel w miasteczku Horezu ostatnie zdjęcie na 11 stronie relacji ;)
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 24.01.2015 12:56

A ja czegoś nie rozumiem: czy to są drogi jednokierunkowe?
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 25.01.2015 12:48

eee, raczej nie...
chodziło mu o: "...pod względem widokowym.."...bo pewnie jadąc odwrotnie "drogę" i przełącz masz z tyłu i mało się podniecić można...:p
marzka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzka » 26.01.2015 08:47

Leszku, dziekuję za informację :)

Darkos, to nie są drogi jednokierunkowe, ale opisane kierunki przejazdu przez poszczególne trasy są ciekawsze, dostarczają większych wrażeń. Sporo na ten temat piszą na forach motocyklowych..

Sol-Wagon- nie wybieram sie na Transfogarską, tudzież Transalpinę celem podniecania się, chociaż nigdy nie wiadomo.. :wink:
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 26.01.2015 11:54

Sol-Wagon , marzka dzięki za info.

Jechałem w 2008 Transfogarską , ale z północy na południe.
Nie wiedziałem, że są dwie takie trasy widokowe.
Z tego co pamiętam to była dwukierunkowa , stąd moje pytanie.

Około 100 km zajęło nam 5 godzin.
Widoki i wrażenia przepiękne, ale pochłaniają czas.
zwłaszcza jak się pruje nad Czarne. :lol:

Pozdrawiam
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.01.2015 13:32

Hehehe a najlepiej zrobić tak. Jadąc nad M. Czarne Transalpinę z północy na południe i Transfogarską z południa na północ a wracając odwrotnie. Wtedy robią się 4 trasy :) Ja zrobiłem tylko Transalpinę w obie strony. Widoki nie do o-pi-sa-nia :!: :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Drum bun, drum in lucru, Timisoreana i trochę Bułgarii - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone