Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Drugi wyjazd do Chorwacji-Jagodna

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 10.02.2013 08:06

mervik napisał(a):
andrzej29 napisał(a):I tutaj moja żonka miała jedną wpadkę, a mianowicie zgubiła mój cały portfel a w nim wiadomo co. Jak się później okazało leżał on pod ławką, a odnalazł się dzięki młodej i sympatycznej dziewczynie.

Ledwo ślinę przełknąłem przez ten portfel 8O ,buziaka dałeś tej sympatycznej :lol:

Buziaka nie dałem bo była nieletnia. :wink:
krzysztof z rodziną
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysztof z rodziną » 11.02.2013 10:37

witam szczesliwców ktorzy odwiedzili cro.... a szczególnie tych którzy sa tam po raz drugi... mam prośbę chciałbym na przelomie sierpnia i września zabrać rodzine do cro, mam corke 1.5 letnia i problem gdzie jechac. nie jestesmy zbyt wymagajacy , potrzebna fajna kwaterka prywatna najlepiej blisko wody dla 3 0sob jakas fajna miejscowosc zeby bylo mozna pospacerowac gdzies blisko podjechac pozwiedzac.... mozecie cos podpowiedziec??????? zgory dziekujemy... :) :) :)
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 11.02.2013 18:44

krzysztof z rodziną napisał(a):witam szczesliwców ktorzy odwiedzili cro.... a szczególnie tych którzy sa tam po raz drugi... mam prośbę chciałbym na przelomie sierpnia i września zabrać rodzine do cro, mam corke 1.5 letnia i problem gdzie jechac. nie jestesmy zbyt wymagajacy , potrzebna fajna kwaterka prywatna najlepiej blisko wody dla 3 0sob jakas fajna miejscowosc zeby bylo mozna pospacerowac gdzies blisko podjechac pozwiedzac.... mozecie cos podpowiedziec??????? zgory dziekujemy... :) :) :)

Witaj
Ja Tobie kolego nie pomogę gdyż jeżdżę na kempingi pod namiot, ale powinieneś zajrzeć tutaj.
apartamenty-hotele-pokoje-f6.html. Może coś tam znajdziesz dla siebie i rodziny.

Pozdrawiam.
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 11.02.2013 21:27

C.d.

Po wjechaniu na wyspę Hvar kontynuujemy jazdę w kierunku miejsca docelowego. Spoglądamy na nawigację a ta pokazuje nam 70 km jazdy i czas przyjazdu do Jagodnej 23:00 8O . Myślimy chyba zwariowała :lol: . Jak się później okazało miała rację. Droga prowadząca do celu była bardzo kręta, nie można było nawet się dobrze rozpędzić, która wywoływała dreszczyk emocji szczególnie u żony, jak spoglądała w dół a dodatkowo zaczęła się nam kończyć ropa. Ja musiałem skupić się na jeździe choć od czasu do czasu spoglądałem na niesamowite widoki. Dodatkowo w czasie jazdy przeszkadzało mi powolutku zachodzące słońce. Kilka fotek

DSC_0597.jpg

DSC_0613.jpg

DSC_0616.jpg

DSC_0621.jpg

DSC_0627.jpg

Po przejechaniu sporej ilości zakrętów w końcu docieramy do Jelsy. Ucieszyliśmy jak nigdy, mogliśmy zatankować samochód do pełna bo były suchoty w baku i ruszyliśmy dalej.

hvar-map.jpg

Około 21:00 spotykamy się z szeroko opisywanym na forum tunelem Pitve. Robi wrażenie ale za dnia lepiej.

DSC_0630.jpg

DSC_0629.jpg

camp.jpg

Na camp Lilli docieramy bardzo późno. Tam wita nas bardzo sympatyczna właścicielka. Pokazuje nam teren, każe nam wybrać miejsce.( wybraliśmy miejsce w ciemno :oczko_usmiech:). Po krótkim czasie zaczęliśmy rozbijać namiot, to była jazda, ciemno tylko światła auta, ale daliśmy radę. Po rozpakowaniu idziemy zmęczeni spać. Na drugi dzień wstajemy a nam opada kopara w dół.

DSC_0649.jpg

DSC_0645.jpg
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 11.02.2013 23:23

Mi też kopara opadła - co za widoki! :)
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 12.02.2013 08:27

Oooooo jaaaa...................! Coś pięknego! Warto było się pomęczyć. Ciekawa jestem jaką mieliście tam plażę. I wklej zdjęcia z campu, bo my też " namiotowcy".
GRZECH 1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GRZECH 1 » 12.02.2013 09:07

Witaj chętnie poczytam i popatrzę szczególnie, że na sierpień mam zarezerwowaną miejscówkę w Bojanić Bad to jakaś osada, gdzieś bardzo blisko Jagodnej ?! :D
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 12.02.2013 09:38

Plaża w Jagodnej prześliczna i przecudna, ale camp spory a plaża malutka :( :cry:

prawda andrzej?
GRZECH 1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GRZECH 1 » 12.02.2013 10:59

kbw napisał(a):To zasiadam i ja, jeśli można.
Ciekawi mnie Twoja relacja gdyż trzykrotnie spędziłam wakacje po sąsiedzku w Bojanic Bad odwiedzając Jagodną. :D

Witaj teraz doczytałem, że byłaś Bojanić Bad, my wybieramy się trochę w ciemno znaleźliśmy apartament Toni, a jakie twoje wrażenia z tego miejsca ?
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 12.02.2013 11:20

Camp Lili to jest to, co planuję na ten rok... chętnie poczytam Twoją opinię na ten temat i obejrzę fotki :wink:
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 12.02.2013 21:07

Darkos napisał(a):Plaża w Jagodnej prześliczna i przecudna, ale camp spory a plaża malutka :( :cry:

prawda andrzej?

Prawda Darkos, plaże są dwie małe jedna tekstylna a druga fkk, choć na tej drugiej byli też tekstylni. A kemping jest jak dla mnie wypasiony i super usytuowany. :wink: :wink:

Pozdrawiam
TomKinS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomKinS » 12.02.2013 22:12

Ja tam byłem i mogę tylko potwierdzić. Fajny kamping, super plaża, przepiękne widoki. Wymarzone miejsce dla szukających spokoju: zakochanych :wink: , rodzin z dziećmi, i takich jak ja i małżonka, dzieci już dorosłe mają swoje ścieżki, a my odkrywamy się na nowo :oops: :wink: . Potem Jelsa, Vrboska, Stary Grad ... , wyspa Hvar, jak już to ktoś wcześniej pisał, to wyspa zakochanych....... . :wink:
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 14.02.2013 20:45

C.d.

Po zjedzeniu śniadania zrobionego przez nadwornego kucharza :wink: ruszyliśmy na obchód kempingu. Był on fajnie ułożony, każe miejsce pod namiot wydzielone murkami z kamieni, dostęp do prądu bardzo dobry. Nasz namiot usytuowany przy samej siatce okalającej i jednocześnie zabezpieczającej. Od namiotu mieliśmy blisko do toalet. Były sprzątane przez Panią kilka razy na dzień, a więc było czysto i pachnąco. Koło nich stała sobie zamrażarka. Plusem było możliwość postawienia samochodu przy samym namiocie. Po oględzinach ruszyliśmy na plażę. Jak wcześniej pisałem kemping ma dwie plażyczki, do jednej jest łagodne zejście po betonie, tam przebywało więcej rodzin z dziećmi, oraz drugie zejście bardziej strome po skałach, które prowadziło do plaży oznaczonej Fkk. Plaże dość małe miały swój urok. Sama plaża miała małe kamyczki, wejście do wody dość łagodne. W ogóle sam wjazd też jest dość szczególny, bo zjeżdża się bardzo ostro w dół. A na plaży istne szaleństwo, dzieci nie chciały wychodzić z wody, tak więc pierwszy dzień upłynął na kąpielach i opalaniu. Kilka fotek

DSC_0634.jpg
nadworny kucharz

DSC_0635.jpg

DSC_0642.jpg
Odpoczynek na hamaku

DSC_0657.jpg

DSC_0676.jpg

DSC_0677.jpg
Załączniki:
DSC_0786.jpg
DSC_0785.jpg
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 14.02.2013 21:52

Kurcze jak tam pięknie. W jakim byliście miesiącu, że nie widać tam tłumów? Proszę napisz jeszcze jakie opłaty obowiązują na campie i czy jest WIFI?
loverosa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) loverosa » 15.02.2013 10:07

Ale piękne miejsce:) Dzieciaczki szczęśliwe i nawet gotuje kucharz:)
Jadąc pod namiot chyba też spore koszty wynoszą,same zaopatrzenie,kuchenka,materace,poduszki,no po prostu wszystko co niezbędne....może kiedyś się wybierzemy...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Drugi wyjazd do Chorwacji-Jagodna - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone