Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

druga połowa września

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Postnapisał(a) *p*a*t*i* » 15.09.2007 07:19

Ja byłam w Makarskiej od 02-11 września i z pogody nie bardzo byłam zadowolona, bo 4 dni były naprawdę chłodne i deszczowe... :/ A słońce do opalania się było w zasadzie tylko 3 dni. Ale znajomi zostali jeszcze w Stanici i mówią, że jest już dużo lepsza pogoda, także życzę dużo słonka tym co teraz w Chorwacji są i tym co się tam wybierają :):)
chriso
Odkrywca

Postnapisał(a) chriso » 15.09.2007 21:59

Dzisiaj rano wrocilem ze stanici
rzeczywiscie kolo 5 bylo zalalamanie pogody (12 st) ale pozniej sie prostowala a od niedzieli byla juz drut.
yvonn
Croentuzjasta

Postnapisał(a) yvonn » 17.09.2007 07:35

*p*a*t*i* napisał(a):Ja byłam w Makarskiej od 02-11 września i z pogody nie bardzo byłam zadowolona, bo 4 dni były naprawdę chłodne i deszczowe... :/ A słońce do opalania się było w zasadzie tylko 3 dni. Ale znajomi zostali jeszcze w Stanici i mówią, że jest już dużo lepsza pogoda, także życzę dużo słonka tym co teraz w Chorwacji są i tym co się tam wybierają :):)

Dzięki bardzo, właśnie w piątek wyruszamy do Breli i oczywiście liczę na ładną pogodę.
POzdrawiam
damiangres
Croentuzjasta

Postnapisał(a) damiangres » 17.09.2007 07:54

Jaka by nie była pogoda, to i tak pewnie będzie lepsza niż u nas. Mnie tylko załamuje późno wschodzące i wcześnie zachodzące słońce. Gdyby nie to wrzesień i październik byłyby luz.
pozdrawiam
--
damian
GSX750ES - 100 konna Drynda z Cro.pl
w garażu rozebrany Vulcan 1500
Maba
Podróżnik

Postnapisał(a) Maba » 01.10.2007 13:39

Byłam w Chorwacji od 17 09 na początku pod Dubrownikiem ... tylko jeden dzień deszczowy reszta ładna pogoda później przeniosłam sie pod Split od 20-25 09 pogoda świetna :) więc warto było jechac w drugiej połowie września
Seba51a
Globtroter

Postnapisał(a) Seba51a » 03.10.2007 21:19

sorry ze pisze dopiero teraz ale nie miałem neta po powrocie do domu po dzień dzisiejszy. 10 września o 16.00 wyjechałem do Tucepi z Rybnika. Rezerwacja u Polki która mieszka tam ponad 25 lat. Jeżeli chodzi o warunki drogowe jakie zastały mnie nocą w Chorwacji to tragedia - nigdy nie widziałem takich ulew i burz - jadąc 70-100 km/h nie widziałem prawie nic. Droga do Chorwacji trwała ponad 19h. Ostatnie 200 km było OK. Po dotarciu do celu (wykończony) wynająłem apartamentu na 8 dni - po jednej godzinie pobytu w Tucepi dostaje szału tzn. "przewidziałem na oczy" za co ja zapłaciłem, to była porażka - stołówka w wystroju lat 70 podzielona prześcieradłami (ala ściany) gdzie wstawiono łóżka - zostałem oszukany telefonicznie co do warunków (zadawałem sobie pytania dlaczego ja za tą piwnice zapłaciłem a do tego jeszcze ta słaba pogoda - prawdopodobnie byłem z żonką wykończony trasą i zapłaciłem za piwnice nie małą kase). Wieczorem po wielkich trudach udało mi sie odzyskać kasę za 5 dni). Rano z żonka i dziećmi wybrałem sie do Baski Vody i tam wynająłem piękny apartament z klimą TV sat, dwa łóżka sypialne, aneks kuchenny itp. - no i oczywiście taras z widokiem na mrze i góry - pogoda sie poprawia jest pięknie. Szybko do Tucepi po nasze bagaże i powrót do Baski V. Tak na marginesie odzyskałem jeszcze kasę za dwa noclegi w Tucepi ale to inna historia - jednym słowem w czepku urodzony. Od 11 września koło godziny 13.00 zaczęły sie dla mnie i mojej rodziny piękne wakacje - tym bardziej że do 16.IX pogoda była super - troszkę woda zimna w morzu ale było OK. 17-18 pogoda była bardzo bardzo ale trafiały sie na chwile chmury. 18-19 pogoda super no i 20 też exstra ale o 13 w trasę do domu. Było naprawdę exstra nie licząc incydentu w Tucepi (Polak który chciał zarobić na Polaku - jak nocleg to u Chorwatów - to moje zdanie). Chciałem zaznaczyć, że odwiedziłem SPLIT, MAKARSKĄ no i oczywiście Brele. Miałem ochotę na więcej ale moja 18 m-czna córeczka "podpowiadała" mi zostaw sobie coś na następny rok a jej 3 letni braciszek mówił "ona ma rację" ;)))) Polecam Chorwację wrześniem jest exstra no i taniej (mój apartament w sezonie kosztował 100eur a ja w wrześniu z 40eur zbiłem na 30 eur). Było super

A jak pogoda po 20 IX do dziś w baśce Voda - no i jak była pogoda na KRK w Basce - tam miałem jechać ale zrezygnowałem - bałem sie tam pogody...

Pozdrawiam
martabartek
Croentuzjasta

Postnapisał(a) martabartek » 07.07.2009 12:29

My wybieramy się właśnie do cro około 10 września... i zastanawiam się czy w środkowej chorwacji się ulokować będzie okej... Teoretycznie im dalej na południe tym cieplej powinno być...
__Marcin__
Odkrywca

Postnapisał(a) __Marcin__ » 11.07.2009 10:19

No ja 2 września wyjeżdżam do Breli, zatrzymując się po drodze w Plitvicach na 1 noc. Mam nadzieję, że pogoda dopisze ... w sumie nie zależy mi na upałach ponieważ całe 10 dni mam zaplanowane na zwiedzanie i spacery :]

Pozdrawiam
PaolaS
Autostopowicz

Postnapisał(a) PaolaS » 21.07.2009 14:46

No właśnie ja tez myślę o drugiej połowie września. Sama już nie wiem. Lubię ciepełko i chciałabym móc się wygrzewać na słoneczku. A jak będzie padać? :(
kulka53
Weteran

Postnapisał(a) kulka53 » 21.07.2009 18:37

PaolaS, my spędziliśmy dwie drugie połowy września w Chorwacji, w 2007 i w 2008 roku. W tym roku też wybieramy się właśnie w tym terminie :D.
Jeżeli chcesz, poczytaj NASZĄ RELACJĘ, jest tam też sporo zdjęć obrazujących stan pogody w tym czasie :D

Ogólne rzecz ujmując - im dalej na południe tym cieplej i cieplejsza woda powinna być. Powygrzewać się na słońcu spokojnie można, choć wieczory mogą być już chłodne. A deszcz...... w każdym terminie zdarzyć się może :roll:
mokonma
Podróżnik

Postnapisał(a) mokonma » 28.07.2009 10:13

witam. Ja wybieram sie po 20 wrzesnia na Brac.Wiem ze bedzie goraco!Zawsze jezdze w drugiej polowie wrzesnia i nigdy sie nie zawiodlam. Przywoze wspomnienia i zlazaca skore z nosa. :D Mam nadzieje ,ze bedzie wialo! Uwielbiam sztormowa pogode.Nie ma to jak rozbijajace sie fale o skaly.pozdrawiam
grax
Croentuzjasta

Postnapisał(a) grax » 29.07.2009 13:12

A ja sie wybieram do Orebic 31 sierpnia :) Bede na miejscu 1 wrzesnia. Mam nadzieje ze wtedy jeszcze beda upaly :) i cieplutka woda. Rok temu bylem na Ciovo w tym terminie i byl upaly! Zobaczymy w tym roku w Orebic :) Jak myslicie?
jorgus111
Cromaniak

Postnapisał(a) jorgus111 » 29.07.2009 13:18

grax napisał(a): Jak myslicie?

Rozmawiałem ze znajomą wróżką :wink: i mówiła, że w tym roku od poczatku września w CRO bedzie padał deszcz :devil:
grax
Croentuzjasta

Postnapisał(a) grax » 29.07.2009 13:21

jorgus111 napisał(a):

Rozmawiałem ze znajomą wróżką :wink: i mówiła, że w tym roku od poczatku września w CRO bedzie padał deszcz :devil:

nie draznij ludzi :) przeciez wiem ze pogody sie nie przewidzi. ze statystyk na jakie patrzylem z ostatnich 6 lat I pol wrzesnia tylko chyba w 2007 bylo chlodniej a tak to zawsze bylo goraco :) oby w tym rowniez!
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 29.07.2009 13:56

grax napisał(a):
jorgus111 napisał(a):

nie draznij ludzi :) przeciez wiem ze pogody sie nie przewidzi. ze statystyk na jakie patrzylem z ostatnich 6 lat I pol wrzesnia tylko chyba w 2007 bylo chlodniej a tak to zawsze bylo goraco :) oby w tym rowniez!

Po co więc pytasz, skoro wiesz...?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

druga połowa września - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies