Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droższa Chorwacja w tym roku

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 16.06.2007 10:58

akcent76 napisał(a):
damiangres napisał(a):
akcent76 napisał(a):
damiangres napisał(a):No i kolego Krystofie dotknąłeś jeszcze jednej bolączki naszych nadmorskich kurortów - krojenia i dojenia turysty na czym się tylko da i ile się tylko da, nie oferując w zamian nic konkretnego.
Dlatego polecam ciche, spojone, odludne jeziorka :)
Zapraszam do Zachodniopomorskiego.
Zapewniam, że są takie miejsca, o których nawet Ci się nie śniło, a przejżystość wody w pewnych jeziorkach - porównywalna z cro :)
Pozważnie.

Uchylisz rombka tajemnicy :) ?

Oczywiście - zapraszam serdecznie - mamy ponad 3 tys. jezior, więc nie jestem w stanie znać wszystkich. :)

W pracy mam kolegę ze Szczecina, który wielokrotnie przypominał, że pojezierze zachodniopomorskie (przepraszam, nie wiem, czy to właściwe określenie) NICZYM (oprócz PiaRu) nie ustępuje Mazurom, czy Kaszubom.

Będę kiedyś musiał przekonac się na własne oczy/uszy - niestety dla nas, warszawiaków, droga do Szczecina to prawdziwy test dla kierowców i ich małżonek/małżonków ;))

W każdy razie dzieki za info - na pewno się wybiorę, bo strasznie rozbudziłes moją wyobraźnie tą przeźroczystością wody. Tego mi najbardziej brakuje w polskich akwenach...

Jak będziesz jechał - daj znać. Pomogę :)
pozdrawiam
--
damian
GSX750ES - 100 konna Drynda z Cro.pl
pawunia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawunia » 16.06.2007 11:02

A ja tak czytam i czytam i sie zastanawiam ? też jeżdzę do CRO do miejscowosci Selce jest to male miasteczko koło Cyrkwenicy nie powiem zeby nie było tam fajnie ale jesli chodzi o skubanie turysty to pierwszego roku jakieś 5 lat temu jak pojechałem to włascicielka pensjonatu też mnie chciała rąbnąc na kase ale sie wybroniłem. Umawialismy sie na 40E za apartament 2 pokoje 2 łazienki i kuchnia balkon telewizor 50m od morza a po pierwszej nocy pani przyszła i chciala podniesc stawke na 50E za dzień o jak nie to inni sie znajda. Zobaczyła że pakujemy bagaz to zmiekła i zostało tak jak bylo. To tyle o CRO natomiast nasze morze też jest piekne w 92 roku jezdzilem na Hel co tydzien z wawki potem jezdziłem do Leby i bylo milo i przyjemnie do czasu az pan w pensjonacie zaczął wymyslac opłaty za parkowanie samochodu w okolicy jego pensjonatu obłed. W tym roku miałem też jechac do Cro. ale lece do Egiptu pozdrawiam wzystkich turystow
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 16.06.2007 14:28

pawunia napisał(a):[cut] natomiast nasze morze też jest piekne w 92 roku jezdzilem....[cut]

- jedną z najpiękniejszych, dzikich plaż (w moim mniemaniu ;-) ) ładnych parę lat temu "odkryłem" na mierzei wiślanej w miejscowości Przebrno, ok. 7-8km przed Krynicą. Cudowne, puste miejsce, plaża szeroka jak cholera (może nawet ze 100m!) czysty, niezdegradowany piasek. Fantastyczne miejsce, po horyzont - pomijalna "ludzkość". Polecam. Był kto może ostatnimi czasy?
adi102
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adi102 » 16.06.2007 21:01

Chorwacja jest relatywnie tania. Rok temu byliśmy na Lazurowym Wybrzeżu. Porownując tamte ceny w CRO jest taniocha.
W tym roku Tucepi.
Apartament 10 m. od morza 30 E za dzień!
ON - około 1 E
Kolacja dla 4 osób (2+2) ~ 200 kun
Przywiozłem z powrotem jakieś 200 Euro, co rzadko mi się zdarza :D .
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 16.06.2007 21:30

who napisał(a):
pawunia napisał(a):[cut] natomiast nasze morze też jest piekne w 92 roku jezdzilem....[cut]

- jedną z najpiękniejszych, dzikich plaż (w moim mniemaniu ;-) ) ładnych parę lat temu "odkryłem" na mierzei wiślanej w miejscowości Przebrno, ok. 7-8km przed Krynicą. Cudowne, puste miejsce, plaża szeroka jak cholera (może nawet ze 100m!) czysty, niezdegradowany piasek. Fantastyczne miejsce, po horyzont - pomijalna "ludzkość". Polecam. Był kto może ostatnimi czasy?

Cudowne,puste miejsce,plaża szerokajak cholera,a woda zimna jak cholera.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.06.2007 22:29

Jeżeli chodzi o Bałtyk - to nie ma piękniejszego miejsca niż Poddąbie :D http://apartamenty.poddabie.pl/witaj.htm
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 17.06.2007 06:11

mireks napisał(a):Cudowne,puste miejsce,plaża szerokajak cholera,a woda zimna jak cholera.

- mięczak ;-)
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Droższa Chorwacja w tym roku - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone