napisał(a) Iggy » 28.05.2012 09:13
Haweł napisał(a):Widzisz ja wykupilem wczasy 7 dni na Brac hotel z olkiem,wyszlo 2100 zl od osoby i do tego droga (jeden nocleg pod Splitem,prom,winiety,ropa,obiad po drodze) tj okolo 2000 zl...
Powiem tak... Nie mam żadnego doświadczenia w korzystaniu w Chorwacji z tzw. "wypoczynku zorganizowanego", czyli za pośrednictwem biur podróży. Sam sobie szukam kwater, proszę o szczegółowe opisy, świeże zdjęcia w przypadku watpliwości (cyfrówki mają to do siebie, że z EXIF'a można wiele rzeczy odczytać
).
W przypadku dużych wątpliwości w konfrontacji z atrakcyjną ofertą wręcz dzwonię, by zweryfikować po głosie nastawienie i poziom kultury potencjalnego kontrahenta (czyli gospodarza apartamentu).
Wychodzi to o niebo taniej chyba... Tak mi się zdaje przynajmniej. Poza tym nie lubię wypoczywać w hotelu, wśród tych wszystkich "all exclusivów", basenów obstawionych leżakami, spoconych kelnerów, rozwodnionych do granic przyzwoitości drinków i buszujących po pokojach pokojówek (jak mi się raz trafiło w Bułgarii).
Być może nie zawsze to tak wygląda, jak napisałem, ale - można to nazwać nawet fobią - jak sam wszystkiego nie dopilnuję, nie zaplanuję i nie zorganizuję, to źle się z tym czuję