Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Drogi na "zatunelowym" Pelješcu.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 27.08.2014 22:37

Planując wakacje w dwie rodziny postanowiliśmy wybrać się razem ale osobno na Pelješac. Jedni będą mieszkać w Podobuče, drudzy w Potočine. Jak wygląda sprawa dojazdu samochodem nieterenowym z jednej miejscowości do drugiej? Na forum czytałem, że to raczej niemożliwe bezpośrednio (w sensie tą najkrótszą drogą), ale może coś się zmieniło przez ostatnie lata... Niestety Google Street View tam nie sięga -kończy się na Potomje, albo z drugiej strony na Podobuče od strony drogi z Orebicia.
jacaj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacaj » 27.08.2014 22:59

Właśnie wróciliśmy z półwyspu, ale byliśy w Orebicu więe za tunel zapuściliśmy się tylko raz docierając do plaży Borak. Podobuce jakoś nam umknęło a szkoda, bo widze na gogle że całkiem fajna plaża.
Ale czy nazwę tej drugiej miejscowości dobrze wpisałeś? Potocine nie kojarzę, googleearth głupieje, pokazuje taką ale daleko na lądzie, ja w przybliżeniu tez nie znajduję takiej nazwy na półwyspie. Gdzie to jest?
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 27.08.2014 23:21

Za tunelem w Potomje, w lewo na Dingač-Borak, w prawo na Potočine. Mała osada, następna za Podobuce wzdłuż wybrzeża w kierunku na pd-wsch. Google maps jej nie opisuje, ale na forum było o niej troszkę. Namiary GPS : 42.937646, 17.313907.
agat888
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agat888 » 29.08.2014 19:40

Byłam w Boraku 3 razy terenówką. Mitsubishi pajero i tą drogą niestety nie da się przejechać po prostu jest za wąsko nawet dla mojego męża który startuje w rajdach terenowych, można tą drogę pokonać rowerem, skuterem, quadem, samochodem niestety nie zostaje Ci jazda drogą a to będzie niezły kawałek.
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 30.08.2014 14:24

Dzięki agat888, tak przewidywałem, będziemy zapylać rowerkiem...

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone