Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Drogi Leonie

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 27.06.2002 08:51

Leon na prezydenta !!!
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 27.06.2002 09:15

Ale Polski czy Chorwacji? :oczko_usmiech: Chyba ze polaczymy obydwa Państwa ja jestem za, tylko czy Chorwaci by chcieli???
PZDR :D
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 08.07.2002 21:06

bardzo dziekuje ale niemam ambicji politicznich. pozdrawiam i czekam w Chorwacji
mac1
Croentuzjasta
Oj Leon !!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) mac1 » 09.07.2002 11:39

Leon napisał(a):bardzo dziekuje ale niemam ambicji politicznich. pozdrawiam i czekam w Chorwacji

Chyba nie odpędzisz się od nas w Splicie. Pzdr. Maciek :D
bybus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bybus » 14.07.2002 16:23

LEON!!!
Kamere w instytucie cos dzisiaj zachlapalo, czyzby burza ? A tak w ogole jaka pogoda na najblizsze dni :D

Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 18.07.2002 08:50

Teras jusz dziala kamera. Ma bic cieplo i slonecznie. Leon
Wioletta
Leon doradź !

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wioletta » 18.07.2002 09:11

Czy można w Chorwackim kantorze wymienić złotówki bezpośrednio na Euro, czy najpierw przeliczają na kuny a potem na Euro ( i czy to by się opłacało). Pytam bo za pobyt mam na miejscu zapłacić w Euro a w Polsce kurs Euro ciągle wzrasta ( aktualnie około 4,2 zł.)i cała wyprawa powoli staje się za droga. Myślę, że nie tylo mnie spędza ta sprawa sen z powiek. Dzięki z góry za radę.
kreda
Odkrywca
Re: Leon doradź !

Nieprzeczytany postnapisał(a) kreda » 18.07.2002 09:34

Wioletta napisał(a):Czy można w Chorwackim kantorze wymienić złotówki bezpośrednio na Euro, czy najpierw przeliczają na kuny a potem na Euro ( i czy to by się opłacało). Pytam bo za pobyt mam na miejscu zapłacić w Euro a w Polsce kurs Euro ciągle wzrasta ( aktualnie około 4,2 zł.)i cała wyprawa powoli staje się za droga. Myślę, że nie tylo mnie spędza ta sprawa sen z powiek. Dzięki z góry za radę.

Witam.
W chorwackich kantorach w okolicach Makarskiej można było bez problemów wymienic złotówki bezpośrednio na kuny. Kurs: 1 złoty =1,7 kuny; 1 Euro = 7,22 kuny.Proszę sobie przeliczyć co bardziej się opłaca przy aktalnie bardzo wysokim kursie Euro.
Pozdrawiam.
M.
Croentuzjasta
Gdzie jest Rezydent?

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 20.08.2002 21:31

Byłem w Trogirze,byłem w Splicie,Leona nie spotkałem.Szkoda.
DorkaR
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) DorkaR » 21.08.2002 12:15

Taaa, Leonie szanowny, wyjeżdżamy do Twego pięknego kraju 1.09 - bedziem w Makarskiej, a chęć poznania Ciebie jest potężna. Obiecuję mieć transparent "Leon, gdzie jesteś?" i hulać po wybrzeżu dopóty nie uścisne twej dłoni.
Z poważaniem,
Dorka
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 02.09.2002 07:42

w tym roku spotkale duzo Polakow, wszrud nich sporo z tego forum Waldek sie wlasnie wibiera z trawami co ich zubr kosumuje a czasami ja tez cherbate z tych traw popija ))))
Spotkale sie tez duzo Polakow ktozi niesteti miali klopoti, wipadki samochodowe itp....
pozdrawiam i szkoda ze was pozostalich nie spotkale Leon
ewka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewka » 25.07.2003 13:49

Leon,
czemu nic nie odpowiedziales o LASTOVIE- podobno tam bywasz?
jestem tu nowa tzn. od wczoraj zalogowana i żałuje że nie przeczytalam wszystkich postów od początku istnienia forum bo wiedziałabym ze temat LASTOVO istnieje. i że jako zalogowany użytkownik moge SZUKAĆ w tekstach :roll:
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 25.07.2003 19:25

Lastovo jest piekne,
czensto tam biwam sluzbowo. Na lastowo sie mozna dostac pomem lub katamaranem (wodolotem). Nie pisze o nim bo jest to troche nibi za daleko dla wiekszosci. Lastowo jest extra dla nurkow, zeglazi i doroslich bo wybrzeze jest skaliste. Na wispie tej panuje spokoj i tylko spokuj. Sa dwie diskoteki jedna w Hotelu Solitudo i inna w zatoczce ponizej miasta Lastowo. Woda jest ciepla i czysta. Poniewaz jest to wyspa jedzenie jest troche droge. Tam woda z kranu nie jest zdatna do picia poniewaz pochodzi z odsalacza (jest gorzka). Pozdrawiam Leon
ewka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewka » 18.08.2003 13:25

Dziekuje Leon,
wczesniej nie odpowiedzialam bo wyjechalam do CRO
Twoj post przeczytalam dzien przed wyjazdem
utwierdzilas mnie w przekonaniu ze warto pojechac na Lastowo,
dlatego Chorwacja jest piekna, ze sa jeszcze dzikie miejsca, puste, spokojne, skaliste wybrzeze.... , a co do reszty to kwestia organizacji.
W tym roku zrezygnowalam bo nie moglam znalezc w internecie nic odpowiedniego ( jak pisalam w poscie o kempingach) tzn. cenowo.
Maciej Winiecki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej Winiecki » 05.06.2005 23:29

Wówczas Leon rzeczywiście stawał się bardzo popularny...i był bardzo rozmowny. Był dobrym duchem tego forum. Teraz Jego pobyty to na prawdę rzadkość, chyba w ogóle Go tu nie ma. Co się stało p.Leonie? Tak było fajnie...Pojawiły się za to różne mroczne widma, a właściwie jedno... hybrydalne.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Drogi Leonie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone