Witam.
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że znalazłem kilka podobnych wątków traktujących o przejeździe przez Słowację. Jednak jak ktoś to już kiedyś napisał informacje dotyczące dróg tak w Polsce jak i Słowacji czy na Węgrzech po dwóch latach a nawet po roku dezaktualizują się. Wobec tego do rzeczy. Chciałbym w miarę szybko przejechać do autostrady węgierskiej z Zakopanego najlepiej przez Łysą Polanę z uwagi na to, że w Zakopanem mam nocleg. Zaznaczę również, że mam wkalkulowaną opłatę winiety słowackiej. Czasowo muszę zdążyć na pociąg w Belgradzie i chciałbym zobaczyć przy okazji trochę miasto. Google pokazuje mi najkrótszą drogę przez Poprad, Muran, Rimavską Sobotę do przejścia w rejonie Siatorskiej Bukowinki i dalej drogą nr 21 do autostrady M3. Natomiast po obejrzeniu tych dróg na google street trochę się przeraziłem bo większość wygląda jak drogi gminne do tego wąskie i kręte. Biorę również pod uwagę opcję: z Popradu D1 i E77 do Banskiej Bystricy i do przejścia w Sahy, potem na Węgrzech E77 i M2 do M0. Dodam jeszcze, że google maps pokazuje podobne czasy na obu drogach ale zapewne nie uwzględnia on wielu rzeczywistych warunków i przeszkód. Jeżeli któryś z kolegów ma jakieś doświadczenie z tymi drogami proszę o info