Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga z Karlowacza do Splitu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walidom
Odkrywca
to super droga

Nieprzeczytany postnapisał(a) walidom » 31.07.2005 19:26

wojan napisał(a):2 pasy,równo jak na stole,piękne widoki,szczgólnie w okolicy Zadaru,jazda -sama przyjemność, 580km (granica Gorican-Split) w 4 godziny.A pewnie można i szybciej tylko trzeba uważać na policję.
Pozdrawiam.
a jak stacje lpg przy tej trasie ?
jade do omisia -stancic jak tam jest? :hut: :hut: :hut: :D :D :D
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 31.07.2005 19:34

wojan napisał(a):2 pasy,równo jak na stole,piękne widoki,szczgólnie w okolicy Zadaru,jazda -sama przyjemność, 580km (granica Gorican-Split) w 4 godziny.A pewnie można i szybciej tylko trzeba uważać na policję.
Pozdrawiam.

A czy na autostradach w CRO pilnują dość mocno przestrzegania tych 130km/h ?
chriso
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) chriso » 31.07.2005 19:44

walidom: a moze do stanici?
ja tam jade w srode
walidom
Odkrywca
to super

Nieprzeczytany postnapisał(a) walidom » 31.07.2005 19:58

chriso napisał(a):walidom: a moze do stanici?
ja tam jade w srode
ja wyjezdzam w niedziele 7.08 koło 12.00 mysle ze dojade rano na miejsce tylko sie martwie jak z gazem do auta.
Przetem goniłem na benzynce ale w tym roku jachac chce na gazie hehehehehe tylko nie wiem jak na trasie z krakowa jest z stacjami lpg.
Nidzie konkretnych innformavcji na temat jak jest na wegrzech i chorwacji czy te stacje są przy głownych trasach cisza!!!!!!!!!!!!!!!
hubi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hubi » 01.08.2005 11:53

Krzysiekm napisał(a):A w sezonie jak to wygląda ???

Jechałem tą drogą w sobotę 30.07 w południe z Makarskiej do Plitvic duży ruch, ale średnia ok. 70 km/h. Byłem zaskoczony, że tak fajnie się tam jedzie. Szeroka droga przy większych podjazdach 2 pasy pod górę. Ładne widoki.
qqryq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qqryq » 01.08.2005 13:10

Ta cała autostrada to fajna sprawa tylko się bardzo korkuje w weekendy. Kolejki na bramkach i zwłaszcza do wjazdu do tunelu Sv. Rok -dramat !!! Korek w kierunku Karlovac 8 km co daje około 1,5-2h stania w upale i pod górę, mnóstwo samochodów na poboczu z awarią układu chłodniczego i to bez względu na markę - stały auta od starego VolksWagena po Ferrari (nie żartuję). W kierunku Splitu było o tyle lepiej, że korek miał 5 km.
Gdyby nie te przykrości drogę bym sklasyfikował jako bardzo fajną i miłą do śmigania (na pewno lepszą niż autobahny w Austrii).
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 01.08.2005 15:02

walidom -
Ja jeżdżę na benzynie więc za gazem specjalnie się nie rozglądałem,tak że nie będe się na ten temat wypowiadał żeby Cię nie wprowadzac w błąd.
przemolo -
Tak bardzo to tych 130km/h nie pilnują , ale rozsądek nakazuje jechać z prędkością bezpieczną ,a na auttostradzie za taką uważam 140-160km/h
Pozdrawiam!
Sebastian
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sebastian » 01.08.2005 15:50

Mniej więcej co ile kilometrów można spotkać stacje benzynowe przy autostradzie w Cro?
walidom
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) walidom » 01.08.2005 17:56

Sebastian napisał(a):Mniej więcej co ile kilometrów można spotkać stacje benzynowe przy autostradzie w Cro?
mysle ze co jakies co 50-100 km są stacje benzynowe przynajmniej do karlovacia
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.08.2005 18:07

Jeśli jestes zmęczony bez noclegu w Karlovacu np. jedz autostradą. jesli wypocząłeś jedz przez Plitvice, dalej wolnie ale ładniej. Najpiękniej jest magistralą nad morzem widoki piękne. Najwazniejsze czy jestes wypoczęty, pamietaj mozesz zasnąć w trasie i stracić rodzinę. Pozdrawiam

PS staci gazowych jest mało, to nie Polska, odległości nawet i 200 km, chociaż buduje się ich więcej zwłaszca przy autostradzie , ale gazu brak lub jescze go nie ma.
walidom
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) walidom » 01.08.2005 18:42

PS staci gazowych jest mało, to nie Polska, odległości nawet i 200 km, chociaż buduje się ich więcej zwłaszca przy autostradzie , ale gazu brak lub jescze go nie ma.
A jak sprawa wyglada na wegrzech z gazemm !!!!!!!!!!!!!!
Jade juz 8.08 do stanici!i musze kase szykowac na paliwo tylko nie wiem jakie ?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.08.2005 16:26

nigdy nie jechałem przez Wegry
Abak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abak » 02.08.2005 21:19

Jadąc w kierunku Makarskiej planujemy zatrzymac sie w Plitwicach,czy jest możliwość włączenia się na autosrtade poniżej Plitwic i w jakiej miejscowości?Jak wygląda wyjazd w Karlowacu na autostradę i na"starą drogę" pozdrawiam.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Droga z Karlowacza do Splitu - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone