napisał(a) SebastianM » 30.07.2019 08:03
Pudelek napisał(a):ja z kolei nie rozumiem tego całego zamieszania tą drogą. Fakt - asfalt jest na półtora samochodu, ale spokojnie wyminą się dwa auta, bo pobocza szerokie. Często ludzie lamentują, że niebezpiecznie - gdzie??? Dwa tygodnie temu cały czas czekałem na ten niebezpieczny i wąski odcinek i się go nie doczekałem! Przejazd z Brodu do granicy zajął mi niecałe pół godziny, ruch mały, na granicy spędziliśmy w sumie mniej niż 10 minut. Pewnie znaczenie miał termin - my jechaliśmy we wtorek w okolicach 18-tej.
Wąska to jedno, ale że ma wzdłużne i poprzeczne uskoki to drugie (odcinek od Foća do granicy). Jak w wesołym miasteczku. lewo, prawo, góra dół. Nie chcę wiedzieć, jak na tym cierpi sztywność karoserii. Podejrzewam, że po kilkudziesięciu takich przejazdach, wszystko w samochodzie zaczyna skrzypieć. Osobiście z pewnością już tej trasy nie wybiorę.
Tą trasą jechaliśmy przez Bośnię.
Takie niespodzianki na drodze, co ma może w niektórych miejscach ze 3 m szerokości
a są mostki, gdzie jest nie więcej, jak 2,5m .
Jestem na etapie konwertowania filmików z podróży. Był taki moment, że ruch Bośniacy puszczali przez plac budowy remontowanego tunelu, gdzie nie było nawierzchni bitumicznej !!!
W drodze powrotnej pojedziemy przez Banja Lukę, czytając posty wyżej, jestem przekonany, że warto.