Yankee napisał(a):Orientujecie się czy to przejście pomiędzy Imotica-Duzi jest przejezdne? warto tamtędy jechać z BiH w kierunku Peljesaca?
https://www.google.pl/maps/@42.9110449,17.6603629,14z
Na mapach google widać tam jakiś patrol, szlabany i generalnie jakieś pustkowie
są tymczasowo zaliczane do przejść granicznych dla międzynarodowego ruchu pasażerskiego.
Pedros29 napisał(a):Uwielbiam klimat tej trasy,wąskie odberwane drogi,chodzące po poboczu krowy,biegające świnki.Oto BiH.Potem Czarnogóra i kanion Pivy.Pięknie.
wiolek_lp napisał(a):Ja będę jechać odwrotnie z Mostaru do Kotoru, ale dopiero 16 sierpnia. Planuję granicę przekraczać w Ilino Brdo, mam nadzieję, że nie będzie tak tragicznie Którego wracacie ? I jaką drogą planujecie jechać ?
SebastianM napisał(a):Pedros29 napisał(a):Uwielbiam klimat tej trasy,wąskie odberwane drogi,chodzące po poboczu krowy,biegające świnki.Oto BiH.Potem Czarnogóra i kanion Pivy.Pięknie.
Fakt o tych krowach zapomniałem, oczywiście były także Bośnia vs Czarnogóra to dwa zupełnie różne światy, jeżeli chodzi o jakość dróg. Do Sarajewa jeszcze jak cię mogę, ale później....
corrina napisał(a):SebastianM napisał(a):Pedros29 napisał(a):
Za 2 tygodnie będziemy jechać z Zagrzebia przez Banja Lukę do Mostaru i potem do Drvenika autostradą za Medziugorje. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję
benito5 napisał(a):corrina napisał(a):Za 2 tygodnie będziemy jechać z Zagrzebia przez Banja Lukę do Mostaru i potem do Drvenika autostradą za Medziugorje. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję
Czasowo troszkę zejdzie - bo trasa bajka piękna trasa a po drodze (tylko tyle jak na razie udało mi się zobaczyć)
Dzikie termy Banja Luka
trasa kanionem Vrbasu (przełom rzeki Vrbas )
Krupa na Vrbasu
Jajce
Semešnica (restauracja )
Jablanica
SebastianM napisał(a):Dotarliśmy wczoraj do Czarnogóry przez Bośnię, konkretnie przez przejście Hum. Pierwszy i ostatni raz jechałem tą trasą. Droga od miejscowości Foća do granicy to nieporozumienie. Podobnie same przejście graniczne (jakiś żart, żeby tym przejściem i tą drogą puszczać autokary i ciężarówki) wąski most, po którym ruch puszczany jest wahadłowo. W drugą stronę na odprawę korek miał około 2 km....
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi