napisał(a) corrina » 11.02.2019 11:42
Wymyśliłam sobie właśnie, że może jeszcze raz w tym roku wracałabym z Hvaru do Warszawy przez BiH. Mam wielki niedosyt Mostaru, w którym tak naprawdę spędziliśmy tylko sam wieczór i noc (kosztem Počitelj i Blagaj pierwszego dnia, a następnego dnia wpadło nieplanowane Sarajewo w drodze na Węgry).
W sumie nie chciałabym powtarzać tej samej trasy, jaką już jechałam, czyli Mostar-Sarajewo-Šamac-Osijek-Budapeszt (tu mieliśmy 2 nocleg) i dalej do W-wy.
Podpowiedzcie jakąś ciekawą trasę przez BiH od Mostaru, ale nie koniecznie przez Sarajewo. Tak, żeby potem na Węgrzech za dużo nie nadrabiać kilometrów. W pierwszym momencie pomyślałam o trasie przez Banja Lukę, ale nie wiem, jakoś nie jestem w 100% przekonana. Ale zakładając że może byśmy jednak tędy pojechali, to rozumiem, ze ten kawałek Cro od granicy w Gradiska do Barcs to nie jest ani autostrada ani nic płatnego. Pytanie tylko, jaka jakość drogi ? I jak dalej na Węgrzech, gdzie planować nocleg żeby było następnego dnia optymalnie do Warszawy tak max 10 godzin ?