chwat napisał(a):Zamierzam jechać trasą: Osijek - Doboj - Zenica - Sarajevo - Dubrownik i zastanawiam się w którym miejscu przekraczać przejście graniczne Chorwacji z Bośnią czy w Slavonski Samac na trasie E73 czy Slavonski Brod?
I drugie pytanie czy z Sarajeva kierować się trasą M18 i M20 na przejście graniczne w Ivanicy (Brgat Gornji) czy lepiej na trasę przez Jablanicę i Mostar w kierunku przejścia (Orahov Do- Slano)?
Z góry dziękuję za pomoc.
erni84 napisał(a):Żona chce jechać jak najtaniej bo niby obliczyła sobie że koszty za same opłaty wyniosa ok800 zł tak więc torche drogo. Ja nie mam zamiaru jechać dwa dni a może polecisz jakąś trasę którą jeżdzisz
zawikatie napisał(a):a ile czasu przeznaczasz na jazde?
jechalismy ze szczecina do rijeki 20 h i jakies 7 z rijeki do dubrovnika. łącznie jakies 27 h jazdy korzystając ze wszystkich mozliwych autostrad.Powrót szybszy z rijeki 16h.(korki, tankowania , żarcia, tunele, granice i czas przejazdu zaczyna znacząco odbiegac od szacunku googlemaps..) Masz podobnie odległościowo a jeszcze bez autostrad... ja osobiscie proponuje odżałowac na autostrady. Chyba,że sama jazda jest częścią Waszych wakacji
Sol-Wagon napisał(a):erni84 napisał(a):Żona chce jechać jak najtaniej bo niby obliczyła sobie że koszty za same opłaty wyniosa ok800 zł tak więc torche drogo. Ja nie mam zamiaru jechać dwa dni a może polecisz jakąś trasę którą jeżdzisz
no to ile wyszło jej za winiety: węgierską, słowacką i bramki w bih?
Sol-Wagon napisał(a):erni84 napisał(a):Żona chce jechać jak najtaniej bo niby obliczyła sobie że koszty za same opłaty wyniosa ok800 zł tak więc torche drogo. Ja nie mam zamiaru jechać dwa dni a może polecisz jakąś trasę którą jeżdzisz
no to ile wyszło jej za winiety: węgierską, słowacką i bramki w bih?
amatus1 napisał(a):Czy to aż tak wielki koszt...ja jeżdżę z Słupska i nie ukrywam że gdybym miał jechać ,,darmowymi,, drogami przez Polskę to chyba...wakacje kosztują:)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi