To jest przejście Vitaljina-Njivice. Jest dobrą alternatywą dla korkującego się przejścia na DK8.
Nie ma tam ruchu towarowego i nie wiem, czy jest czynne całodobowo.
śmigacz napisał(a):ANOOK napisał(a):
Piszesz o trasie M6.1 na wschód od Mostaru?ANOOK napisał(a): Na sam Mostar warto poświęcić ładnych parę godzin nie mówiąc o innych atrakcjach. .
Tutaj raczej przyjedziemy na jeden dzień pozwiedzać. Wszystkiego nie da się w drodze do i z ogarnąć. Tym bardziej że w drodze powrotnej już będziemy jechać jak większość autostradami Chorwackimi ponieważ drugą część urlopu spędzimy w okolicy Trogiru.
Magdala5791 napisał(a):Kochani, potrzebuję porady. Trasę mamy do zrobienia z Bielska-Białej na Paljesac.
Nie wiem, czy dobrze kombinuję, aby zrobić ją na 2 etapy:
I. etap: Słowacja i Węgry - nocleg w Mohacz po węgierskiej stronie, tuż przed granicą z Chorwacją.
II. etap: Mohacz - kawałek Chorwacji i potem przez Bośnię i Hercegowinę - przez Doboj, Zenica, Sarajewo, Mostar na Paljesac.
O ile Słowacja, Węgry ok, to wielką niewiadomą jest dla mnie odcinek przez Bośnię. Czytałam tu, że to w głównej mierze takie sobie drogi, od Mohacza na miejsce docelowe mam 630 km.
Nie jeździmy w nocy, nie lubimy, mimo dzieciaków na pokładzie. Chcemy trasę zrobić w dzień. Czy ktoś jechał tą trasą i może coś poradzić? Na co zwracać uwagę? Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.
Magdala5791 napisał(a):Kochani, potrzebuję porady....
I. etap: Słowacja i Węgry - nocleg w Mohacz po węgierskiej stronie, tuż przed granicą z Chorwacją.
II. etap: Mohacz - kawałek Chorwacji i potem przez Bośnię i Hercegowinę - przez Doboj, Zenica, Sarajewo, Mostar na Paljesac.
Czy ktoś jechał tą trasą i może coś poradzić?
Magdala5791 napisał(a):Na co zwracać uwagę?
Magdala5791 napisał(a):Na pierwszy rzut oka wydaje się optymalnie najkrótsza. Pewnie nie najszybsza. Nie bardzo tez mam pomysł, jak to podzielić, aby było w miarę ekonomicznie. Rok temu jechaliśmy przez Budapeszt (z noclegiem) - Balaton - Chorwacja autostradami do Baska Voda. W tym roku plan jest na Paljesac. Szukam opcji...
Magdala5791 napisał(a):Ile czasu może zająć przejechanie tego kawałka Chorwacji i potem BiH? 8-9 h ?
Magdala5791 napisał(a):
Ile czasu może zająć przejechanie tego kawałka Chorwacji i potem BiH? 8-9 h ?
Magdala5791 napisał(a):Z BB do Sarajewa dosyć daleko, nie zrobimy na jeden raz z dzieciakami, stąd plan postoju na Węgrzech, tuż na granicy.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi