veron73 napisał(a):A ja od wczoraj w Orebic.
Opiszę swoją drogę. Może ktoś skorzysta (odcinek do Bośni pominę bo nie ten wątek).
Wjazd do Bośni przez przejście Stara Gradiska (jechałem od strony Osijek). Droga od granicy do Banja Luki autostrada. Lało niemiłosiernie ale poza tym droga spoko. W Banja Luka nocleg. Następnego dnia: Jajce, Bugojno, Jablanica, Mostar - piękna droga, dolina Vrbasu obłędna , poza padającym deszczem (do południa) i gdzieniegdzie leżącymi kamieniami w pełni przejezdna, bez niespodzianek a z pięknymi widokami. Za Mostarem, w Buna, odbiłem na Poprati, Stolac, Ljubinje, Ravno, Trebinja i na przejście Cepikuce. Bardzo fajna droga, spokojnie dwa auta przechodzą. Od granicy do Jadranki najgorszy odcinek, dość wąsko, na 1,5 auta ale są mijanki - spokojnie można przejechać. Na granicy 2 samochody (mój i kolegi ). Polecam taki wariant drogi, jedzie się spokojnie, co prawda są to góry ale bez ekstremów. Każda sprawna technicznie osobówka przejedzie, bez obaw. Tankować najpóźniej w Ljubinje!!! Następna stacja dopiero na Jadrance.
No właśnie tak chcę jechać, dzięki
Nocleg e Banja Luce miałeś zarezerwowany ?
Ile czasu zają przejazd Banja Luka - Mostar ?