dawidbryk napisał(a):Witam, zdecydowałem się że jednak poleciałbym calą trasę autostradami z Tarnowa do Makarskiej przynajmniej w jedną stronę i interesuje mnie czy od Słowacji do Makarskiej będę miał cały czas autostrady? Prosiłbym o jakieś przykładowe trasy oraz ile mnie będzie to kosztować Słowacja Węgry Chorwacja autostrady. Dziękuję z góry za pomoc
dawidbryk napisał(a):Witam, zdecydowałem się że jednak poleciałbym calą trasę autostradami z Tarnowa do Makarskiej przynajmniej w jedną stronę i interesuje mnie czy od Słowacji do Makarskiej będę miał cały czas autostrady? Prosiłbym o jakieś przykładowe trasy oraz ile mnie będzie to kosztować Słowacja Węgry Chorwacja autostrady. Dziękuję z góry za pomoc
dawidbryk napisał(a):Będę jechał w okolicach 10-11 czerwca więc jaka trasa byłaby najlepsza , najkorzystniejsza , oczywiście nie wykluczam autostrad ale gdzie można zaoszczędzić to wolałbym zaoszczędzić , Chciałbym w jakieś maks 15 godzin być na Chorwacji ponieważ chce tą trase za jednym razem zrobić . Co radzicie ?
exec napisał(a):hej,
planując podróz do CRO przez Bosnie upatrzylem sobie taką trasę:
https://www.google.pl/maps/dir/45.05704 ... 0b!1m0!3e0
czy ktoś z osób jadących tędy (lub chociaż w kawałku) mógłby dac znac, czy to sensowny wybór ?
Podobają mi się zwlaszcza krajobrazy górskie/rzeczne za Sarajewem.
Liczę, że miałbym cały dzień na ten spokojny przejazd (rano wyjazd z CRO i wczesny wieczór dojazd na wybrzeże CRO.
Gdyby ktoś zauważył że pcham się na miny (w przenosni lub dosłownie) to będę wdzeczny za przestrogę. Od razu dodam że jadę zwykłą osobówką z rodziną więc jeżeli ta droga miejscami jest bardziej złej jakości (masa dziur lub brak asfaltu) to też byłbym wdzięczny za info
Bartek
bezrobotny500 napisał(a):Jechałem dokładnie tą trasą pod koniec września 2015. Nie ma się czego obawiać. Miejscami trochę połatana ale nie ma tragedii. Spokojnie 80-100 km/h się leci. Najładniejszy odcinek od Sarajewa do Mostaru - moim zdaniem jedna z najładniejszych tras w Europie. Ten odcinek faktycznie dość kręty. Miejscowi kierowcy nieźle tam cisną i raczej trzeba się do nich dostosować. Jak chcesz jechać trochę wolniej od nich wyprzedzają w takich miejscach, że ja bym nie zaryzykował albo jadą na zderzaku czasem migną długimi. Bardzo powszechne jest trąbienie dla nich każdy powód jest dobry żeby zatrąbić. Warto tak zaplanować trasę żeby ostatni odcinek jechać w ciągu dnia bo widoki na prawdę rewelacja.
exec napisał(a):czy ktoś z osób jadących tędy (lub chociaż w kawałku) mógłby dac znac, czy to sensowny wybór ?
Liczę, że miałbym cały dzień na ten spokojny przejazd (rano wyjazd z CRO i wczesny wieczór dojazd na wybrzeże CRO.
exec napisał(a):Gdyby ktoś zauważył że pcham się na miny (w przenosni lub dosłownie) to będę wdzeczny za przestrogę. Od razu dodam że jadę zwykłą osobówką z rodziną więc jeżeli ta droga miejscami jest bardziej złej jakości (masa dziur lub brak asfaltu) to też byłbym wdzięczny za info
https://www.google.pl/maps/dir/45.05704 ... z/data=!4m
czy ktoś z osób jadących tędy (lub chociaż w kawałku) mógłby dac znac, czy to sensowny wybór ?
Gdyby ktoś zauważył że pcham się na miny (w przenosni lub dosłownie) to będę wdzeczny za przestrogę. Od razu dodam że jadę zwykłą osobówką z rodziną więc jeżeli ta droga miejscami jest bardziej złej jakości (masa dziur lub brak asfaltu) to też byłbym wdzięczny za info
Bartek
Bartek