Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga przez Bośnię

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.02.2016 14:01

Dokładnie! :D
Ja jestem planistka :oczko_usmiech: Wolę 8 razy zapytać, niż ubzdurać sobie jakąś trasę, a później zonk.
Strasznie podoba mi się wersja przez Jajce, ale nie chce przeceniać naszych sił. Ile Waszym zdaniem zajmie przejazd Budapeszt - Sarajewo, w wersji podstawowej przez Doboj? Gdzieś czytałam relację przejazdu z Budapesztu na Banja Luka i przez góry, ale nie mogę jej teraz znaleźć.[/quote]

jakieś 8 godzin.

Co prawda jechałem z M6 na M60 na slavonski brod.
ale odległość podobna.

W samym Sarajewie też trochę czasu po tych uliczkach schodzi.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 07.02.2016 14:11

arabesqa74 napisał(a):Ja jestem planistka :oczko_usmiech: Wolę 8 razy zapytać, niż ubzdurać sobie jakąś trasę, a później zonk.
Strasznie podoba mi się wersja przez Jajce, ale nie chce przeceniać naszych sił. Ile Waszym zdaniem zajmie przejazd Budapeszt - Sarajewo, w wersji podstawowej przez Doboj? Gdzieś czytałam relację przejazdu z Budapesztu na Banja Luka i przez góry, ale nie mogę jej teraz znaleźć.

moja relacja, ale w odwrotną stronę jest tutaj;
Budapeszt-Sarajewo ok. 8h z przystankiem na paliwo i jedzenie
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 07.02.2016 14:49

dabecja, te kiero - wielkie dzięki!
Osiem godzin jest do przeżycia. Śpimy w Sarajewie. Oczywiście wieczorne zwiedzanie w planie.
Zaraz wczytam się w polecaną relację.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 07.02.2016 17:31

Weź sobie hotel Telal ale ten o charakterze nieco niższym (są dwa obok siebie). Najważnieszy plus - bardzo blisko starego miasta.
Dr Seselj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr Seselj » 07.02.2016 20:04

Z Budapesztu do Sarajewa przez Osijek, Doboj droga nie powinna zająć dłużej niż 7 godzin. Jeżeli zależy wam na noclegu w Sarajewie, to nie przejmuj sie brakiem przejazdu przez kanion Vrbasu i Jajce. Dorga z Sarajewa do Mostaru wzdłuż jeziora Jablanickiego i dalej kanionem Neretwy jest naprawde bardzo malownicza.
wlodarekk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodarekk » 07.02.2016 20:13

nie wiem czemu ludzie boją się BiH ja tam byłem sporo razy a i tak zawsze z przyjemnością wstąpie do Mostaru po co gonic placić za autostr. wyjeżdżam w okolice mostaru przed 5 a jestem koło 16 google piszą 14 h ja to robię w 11 h jak jade tylko z zoną ,pojechałbym dalej tylko mam bezpłatne miejsce na spanie i darmową kolacje w postaci świeżej rybki na ogół pstrąg.To taka wersja dla żony bo nie wiem czemu ale na południu eu. ciągnie mnie na vinko a w polsce wina w ogóle nie pije minę Jajce i już mnie ciągniie Atak w ogóle to kol. i żanki przejazd przez BiH może być częścią wakacji i to fajnych a po drodze to
już raczej -----Sarajewo Czarnogóra ---- spływ kanionem rzeki TARA CUDOWNIE. Nigdy nie zapłaciłem w BiH ani MNE ani grosza a CRO pare razy bo tam to polują zawsze służę radą
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 08.02.2016 13:07

arabesqa74 napisał(a):dabecja, te kiero - wielkie dzięki!
Osiem godzin jest do przeżycia. Śpimy w Sarajewie. Oczywiście wieczorne zwiedzanie w planie.

Jeśli mogę Ci coś poradzić, to zwróć uwagę czy w miejscu gdzie macie zarezerwowany nocleg w Sarajewie jest oferowane miejsce parkingowe, to dość istotne ponieważ w okolicach starego miasta jest duży problem z zaparkowaniem a szczególnie jak masz kwaterkę w wąskich uliczkach. :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.02.2016 13:30

wlodarekk napisał(a):nie wiem czemu ludzie boją się BiH

nie zauważyłem obaw, a jeżeli już to normalna obawa przed nieznanym, tym bardziej jak jedzie Ktoś 1 raz;
ja jeżeli bym tylko mógł zawsze zahaczałbym o ten kraj
wlodarekk napisał(a): ja tam byłem sporo razy a i tak zawsze z przyjemnością wstąpie do Mostaru po co gonic placić za autostr. wyjeżdżam w okolice mostaru przed 5 a jestem koło 16 google piszą 14 h ja to robię w 11 h

a to ciekawe, jak to robisz, po za autostradami w 11godz z Dolnegośląska do Mostaru (bo tak należy rozumieć Twoją wypowiedź)
wlodarekk napisał(a): przejazd przez BiH może być częścią wakacji i to fajnych

tu akurat w pełni się zgadzam,
pozostałego zaś chaosu nie ogarniam
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 08.02.2016 15:44

Sylwetka... napisał(a):
arabesqa74 napisał(a):dabecja, te kiero - wielkie dzięki!

Jeśli mogę Ci coś poradzić, to zwróć uwagę czy w miejscu gdzie macie zarezerwowany nocleg w Sarajewie jest oferowane miejsce parkingowe, to dość istotne ponieważ w okolicach starego miasta jest duży problem z zaparkowaniem a szczególnie jak masz kwaterkę w wąskich uliczkach. :)

Dzięki bardzo! Tak mnie postraszyłaś, że jeszcze raz sprawdziłam rezerwację na Bookingu, odnośnie parkingu - i jest :D
Ps. Mam nadzieję, że to nie ściema 8O
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 08.02.2016 16:01

arabesqa74 napisał(a):Dzięki bardzo! Tak mnie postraszyłaś, że jeszcze raz sprawdziłam rezerwację na Bookingu, odnośnie parkingu - i jest :D
Ps. Mam nadzieję, że to nie ściema 8O

My też zamawialiśmy naszą kwaterę przez booking i raczej jeśli jest info, że parking jest, to nie ma ściemy. Poczytaj komentarze, nam one pierwszym razem bardzo ułatwiły dotarcie do kwatery :) bo wiesz, navi swoje, droga swoje :wink:
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 08.02.2016 16:20

Dzięki! Się będę przygotowywać, tylko na razie nie mam choroba CZASU :oczko_usmiech:
Z tą moja nawigacją, w Cro, nie było najgorzej. Pytanie jak w tym roku sprawdzi się w BiH :D
Dr Seselj
Croentuzjasta
Droga przez Bośnię

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr Seselj » 10.02.2016 10:41

Polecam jeszcze sprawdzić obiekt Pansion Strai Grad, link http://www.sgpansion.co.ba/. Warunki bardzo dobre, a położenie najlepsze z możliwych (dokładnie przy głównym rynku Bascarsiji). Co istotne mają własny strzeżony parking.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 10.02.2016 20:58

arabesqa74 napisał(a):Dzięki! Się będę przygotowywać, tylko na razie nie mam choroba CZASU :oczko_usmiech:
Z tą moja nawigacją, w Cro, nie było najgorzej. Pytanie jak w tym roku sprawdzi się w BiH :D

moja navi Be On Road miała na kilku skrzyżowaniach / rondach (widać nowo wybudowanych) lekki problem, ale szybko wróciliśmy na właściwe tory...
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 11.02.2016 14:43

Pierwszy raz do Cro, jechaliśmy z AM - i to była porażka. Wywalała mi się średnio co 200km. Teraz mam TomToma z Renaulta. Czasem troszkę mniej dokładny, ale za to działa :oczko_usmiech: Ciekawa jestem jak będzie z pokryciem w BiH/
Ps. Muszę go zaktualizować :D
akwarysta6
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) akwarysta6 » 18.02.2016 20:20

Ja w tamtym roku jechałem na AutoMapie przez Słowację, Węgry, Chorwację. Byliśmy także w BiH. Wszystko bez żadnych problemów, jak po nitce do celu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Droga przez Bośnię - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone