Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga przez Bośnię

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ufolz
Autostopowicz
Re: Droga Przez Bośnię

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufolz » 21.06.2015 06:41

lightning3 napisał(a):
maradek napisał(a):... wracaliśmy przez Metkovic i na Dubrownik. Znacznie lepsza droga. aha - nie jedźcie na Trebinje, w Mostarze lokalsi odradzają tą drogę :)

a możesz uściślić czemu odradzali?? jechał tamtędy ktoś?? bo nasza karawana właśnie tamtędy chce podążać 4szt po 13metrów (zestawy+przyczpy) droga wygląda na krajową. Podpowiedzcie coś na temat trasy do Trebinje.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 21.06.2015 08:33

Droga z Lipci przez Trebinje jest nowo zbudowana (2-3 kilka temu). Pusta i z pięknymi widokami, zwłaszcza nad całą Boką Kotorską. Ja tylko w tym roku stałem na granicy ponad godzinę co nigdy mi się nie przydarzyło.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 06.07.2015 19:36

Czy ktoś ma informacje na temat remontowanego w zeszłym roku skrzyżowania w Sarajevie w dzielinicy Ilidża, w zeszłym roku tworzyły się tam korki...
ryszard22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryszard22 » 06.07.2015 19:45

slavko.v napisał(a):Czy ktoś ma informacje na temat remontowanego w zeszłym roku skrzyżowania w Sarajevie w dzielinicy Ilidża, w zeszłym roku tworzyły się tam korki...

Były korki tylko w dni targowe, za trzy tygodnie sprawdzimy jak jest teraz.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 06.07.2015 19:49

slavko.v napisał(a):Czy ktoś ma informacje na temat remontowanego w zeszłym roku skrzyżowania w Sarajevie w dzielinicy Ilidża, w zeszłym roku tworzyły się tam korki...

pokazują zwężkę w Hadzici i przejazd jedną nitką
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 06.07.2015 20:10

[quote="ryszard22"][quote="slavko.v"]Czy ktoś ma informacje na temat remontowanego w zeszłym roku skrzyżowania w Sarajevie w dzielinicy Ilidża, w zeszłym roku tworzyły się tam korki...[/quote]

Były korki tylko w dni targowe, za trzy tygodnie sprawdzimy jak jest teraz.[/quote]
A kiedy są dni targowe? będę tam w niedzielę
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 06.07.2015 20:16

[quote="te kiero"][quote="slavko.v"]Czy ktoś ma informacje na temat remontowanego w zeszłym roku skrzyżowania w Sarajevie w dzielinicy Ilidża, w zeszłym roku tworzyły się tam korki...[/quote]

[url=http://bihamk.ba/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=2&Itemid=111]pokazują zwężkę[/url] w Hadzici i przejazd jedną nitką[/quote]
Dzięki. pozdrawiam
ryszard22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryszard22 » 06.07.2015 20:27

slavko.v napisał(a):
ryszard22 napisał(a):

Były korki tylko w dni targowe, za trzy tygodnie sprawdzimy jak jest teraz.

A kiedy są dni targowe? będę tam w niedzielę

W sobotę do 15 00
Pozdrawiam :papa:
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 06.07.2015 20:34

Hej. w zeszłym roku byłem tam w niedzielę ok. 13tej - był targ i był korek ok. 30 min. pozdrawiam
dawidbryk
Globtroter
Trasa przez Bośnie - czy dobra ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) dawidbryk » 26.01.2016 10:44

Proszę o ocenę czy to dobra trasa , jest ona bez opłat. Pozdrawiam :papa:
Załączniki:
cro.png
kk_1
Odkrywca
Re: Trasa przez Bośnie - czy dobra ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) kk_1 » 26.01.2016 11:03

Być może to najkrótsza i najtańsza trasa, ale raczej nie najszybsza.
Zależy co bardziej cenisz, czas czy pieniądze.
dawidbryk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dawidbryk » 26.01.2016 13:26

kk_1 napisał(a):Być może to najkrótsza i najtańsza trasa, ale raczej nie najszybsza.

Nie spieszy mi się nigdzie, jeżeli wyjade o 17 to będę spokojnie na południe z postojami , może godzine na przespanie . Prosiłbym o więcej wypowiedzi na temat tej trasy , ewentualnie o inne alternatywne trasy z Tarnowa do Makarskiej , oczywiście tanie .
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 26.01.2016 14:45

dawidbryk napisał(a):Proszę o ocenę czy to dobra trasa , jest ona bez opłat. Pozdrawiam :papa:

Jeśli pytasz o szczegóły to musisz zalinkować dokładniejszą mapę ... chętnie się wtedy wypowiem :)
kk_1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kk_1 » 26.01.2016 15:29

dawidbryk napisał(a):
kk_1 napisał(a):Być może to najkrótsza i najtańsza trasa, ale raczej nie najszybsza.

Nie spieszy mi się nigdzie, jeżeli wyjade o 17 to będę spokojnie na południe z postojami , może godzine na przespanie . Prosiłbym o więcej wypowiedzi na temat tej trasy , ewentualnie o inne alternatywne trasy z Tarnowa do Makarskiej , oczywiście tanie .

Jeśli nie przeszkadza Ci, że dojedziesz zmęczony to czemu nie. Jazda takimi drogami nocą wymaga sporego skupienia.
Ja jeżdzę na wakacje z Lublina, jak tylko wpadam na autostrade w Miskolcu to mam wrażenie, że te 450 km to był jakiś koszmar i właśnie się znalazłem w raju.
Jadąc do Petrovaca w Czarnogórze, wybrałem trasę przez Bośnię. Chciałem zwiedzić Sarajevo a potem przejechać kanionem Pivy. I nie żałuję, co więcej pewnie jeszcze raz się przejadę tą drogą.
Jednak po spokojnej analize całej trasy, doszedłem do wniosku, że wrócę chorwackimi autostradami, nadrabiając sporo km i wydając więcej pieniędzy:)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 26.01.2016 15:38

mojemu imiennikowi zapewne chodzi o taką trasę bez opłat;

Google maps pokazuje prawie 17godz, ale proponuje nastawić się na sporo dłużej samej jazdy, szczególnie jadąc przez BiH, gdzie jak trafisz na ciężarówki to snujesz się wiele km zanim wyprzedzisz, trasa od Samac do Zenicy niby 90km/h dozwolone, ale ja tyle jechałem tak naprawdę w kilku miejscach, po za tym mw. od Zenicy zaczynają się góry i ciągną do granicy BiH i dalej, więc zapewne się nie pośpieszy, choć są to drogi krajowe lub międzynarodowe, jednak mocno kręte;
polecam postój w Travniku i zwiedzenie twierdzy;
autostrada Zenica->Sarajevo->Tarcin to jak kojarzę 8,5Eur, więc nie za dużo, a szybko i przyjemnie + ominięcie Sarajeva, potem na Mostar i Imotski w HR
Twój wybór
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Droga przez Bośnię - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone